En fredagsmorgen..

Katter må være de eneste skapningene som vokser når de sover. I natt må min ha hatt elefantiske mål. Til slutt ble beistet lempa ut av senga, best det følte jeg før jeg selv ble kvalt av monsteret. Nå ser jeg at den heldigvis har krympet tilbake til sitt normale jeg.

I dag må skalpen til pers. Jeg hadde småpynta på det småpene skjegget mitt i går, men mor mente at det nå ikke sto i stil til krattet på toppen. Neste gang skal jeg tenke meg om 3 ganger før jeg pynter på småskjegget. Men ok, litt finklipp der oppe er ok, det vokser heldigvis kjapt tilbake til den ville tilstand.

Den vakreste steingarden på Jæren skal visst kåres melder det lokale nyhetsbildet. Da skal de jammen få litt av en oppgave. De fleste er hjemme i påsken står det og, men det er jo likt hvert år. Selv om pressen senere alltid gir et inntrykk av at alle er reist tilbake til den vinteren de alle sa de var drittleie av. Heldigvis stod det ingenting om en skald som prøvde en nabo’s nye motorsykkel. Kanskje den lokale snikreporter ikke var kjapp nok i blikket.

Fredag, høres alltid fredlig ut. Jeg gidder ikke google. Men litt morgentåke over landskapet og i knollen demper og legger et roens lokk over det hele. En stær har funnet en fuglekasse den inspiserer, alltid koselig å se den første i den kassen. Meisene, både blå og kjøtt utgavene, har bygget på reir lenge allerede.

Jeg fant en rosa blomst, den under her, aner ikke hva den heter, men den er velkommen og vakker. De blå er det mange av, tror de kalles perleblomst, ikke spør meg hvorfor. Rabarbraen er og i godt gjenge med sin første ladning..

1048.jpg

1006.jpg

1078.jpg

Ha en fin fredagsmorgen alle..

10 kommentar to “En fredagsmorgen..”

 1. Ulva Says:

  åååå De blå er de som lukter som et bruspulver jeg fikk kjøpt som liten, men har ingen anelse om hva de heter.
  Men er litt sjalu da, her ligger snøen enda, da mener jeg i store hauger, å hele plenen dekt…
  Men har smeltet litt rundt hus hjørnene da, det hjelper.
  Ha en fin dag, kos deg med våren å nyt brisen å håret så lenge du har det🙂 he he he
  Klem til deg

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg tror de heter Jeg tror de heter perleblomster Ulva, i følge mor ihvertfall. Jeg har ikke luktet på de enda, det skal jeg gjøre senere i dag for å se om jeg kjenner samme duften som du gjorde. Forstår at mange har mye snø enda, her har det vært blomster i en god måned allerede, og lenge siden naboen klippet plenen, hehe. Jeg har ikke frisert mine enda, men burde gjøre det snart.

  Ha en fin dag og klem tilbake..

  Tor

 3. tante BØ Says:

  Koselig morgenlesing : Koselig morgenlesing : ))
  Tante kan kansje hjelpe med navn : ))
  Den rosa … det er sånn vi kjøper til jul, sånn som lukter så godt vet du.
  Navnet datt ut av hue ….. Svibel … der kom det : ))
  Den blå heter Skilla eller Russeblåstjerne : ))

  Ha en fin fredag : ))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God morgen tante BØ, God morgen tante BØ, Svibel? Er ikke det en inneblomst? Ja jeg kjenner jo til de som lukter godt om julen, men de er jo kjempedigre i forhold til den lille tassen på bildet. Men mulig det finnes små ute-utgaver av de? De navnene på de blå var nye for meg, jeg får se om jeg får tid til å sjekke opp senere.

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 5. --Natalie-- Says:

  God morgen ;o) Koser meg alltid med å lese bloggene dine, skuffet hver gang jeg ikke finner en ny en ;o)
  (ikke noe press assa….eller jo, litt kanskje…hehe)
  Noen har ordet i sin makt, du er en av dem.
  Skulle ønske jeg var like flink, men jeg er for konkret ;o)
  Nyt fredagen Tor!

 6. tante BØ Says:

  De Sviblene blir litt «rare» De Sviblene blir litt «rare» nå de står sånn ute. Veit ikke om det kommer av mangel på næring, eller om de «lurer» dem med no sprøyting når de «lages» for salg.
  Du får lukte på den. Jeg er ganske sikker for jeg setter ut mine hvert år og de ser sånn ut.
  Noen klarer seg, andre blir bare borte.

  Forresten … Traff deg på ei befaring i natt : ))
  Du hadde faktisk et kratt eller villniss på toppen : )) hihi

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God morgen Natalie, og takk God morgen Natalie, og takk for ordene. Jeg er litt ute av skriveform for tiden, og kanskje på vei ut herfra, får se. Du må bare prøve å skrive selv, som du ser så øker det stadig på med nye som har noen tanker og meninger de ønsker å dele med andre..

  Ha en fin fredag du og..

  Ok tante BØ, jeg skal lukte på de, den søte svibel-lukta er jo ikke til å ta feil av, og mulig du har rett i at de er manipulerte de vi kjøper til jula. Traff du meg i natt? På befaring? hehe Hva «befarte» jeg da? hehe.. Vel, det villnisset, det er ikke så vilt som det høres ut alltid, men det blir mellom oss to, ok? hehe

  Tor

 8. --Natalie-- Says:

  Jeg ser det… men har oxo erfart at det kan bli brukt mot en, så holder meg litt anonym og gir kun positive tilbakemeldinger. Like greit syns jeg ;o)
  Veldig synd om du forsvinner, virkelig!

 9. angel_dame68 Says:

  Snøklokker kanskje? Stille morgenstunder er herlige ! Selv om jeg også har utviklet sterke tendenser over til B-mennske, så vil alltid morgenstund ha gull i munn.

  Jeg tror kanskje de er i samme slikt, men blå perleblomser har annet topp:
  http://sivshus.blogspot.com/2009/03/bla-perleblomst-i-blasinkbtte.html

  Dine blå klate bestmoren min alltid for snøklokker. Bud om vår ja.
  http://www.solfang.no/produkter/vis/273/
  Vil tro de finnes i både gult og rose også, selv om det er sikkert de hvite som passer best til navnet. Kanskje vi døpe om de blå til himmelblå vårklokker.
  http://www.solfang.no/produkter/vis/273/
  Ønske om en god helg i ditt herlig vårlandskap. Hilsen Angel
  PS høres veldig gøy ut med motorsykel, fin vår ting det!

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det kan vel kanskje skje i Det kan vel kanskje skje i noen tilfeller her Natalie, men ikke ofte, og vi som har vært her lenge blir litt tjukke i skinnet (noen mener sikkert i hodet og). Og langt de fleste kommentarer er hyggelige. Jeg vurderer stadig hva nå, dvs videre, fremtiden..

  Ja, rolige morgenstunder er en god start angel. Jeg er egentlig B om kvelden og A om morgenen da jeg behøver lite søvn vanligvis. Kikket litt på de blomstene, men ble usikker nå, mor kaller de perleblomster, men jeg ville sagt det var en type «klokker», men snøklokkene er jo hvite, eller finnes det blå utgaver også? Jeg får sjekke litt mer når jeg får tid, men takk for tipsene.

  Ha en fin helg du og.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: