Et kjærlighets agreement..

Flyet var for en gangs skyld i rute og jeg speidet langs rekkene av mennesker. Bak en korpulent herre med korte bein vinket et ivrig ansikt. En varm klem fra den billedskjønne nesten uten sminke. En tur bort til bagasjebåndet. Jeg smugkikket på henne mens hun stod der og speidet etter sine kofferter. Ikke bare jeg, men flere kikket på henne, selv kvinner. Det var noe ekte og naturlig vakkert med June. Man kunne ikke unngå å bli litt betatt av hennes troskyldighet og ekthet.

I bilen på vei til elva pratet hun i vei som alltid på sin familiære måte. June var som fra en glemt verden hvor ondskap enda ikke var oppfunnet. Collin var sannelig en heldig mann som hadde sin eventyrprinsesse. Eller dronning passet vel bedre på en dame nær de femti. Collin fikk aldri til å kjøre her i Norge så jeg hentet June for han – vi kjørt jo på feil side av veien mente han. Dessuten kunne det jo hende at noen gjenkjente han på flyplassen og det ville jo blitt en skandale – journalister spretter opp de utroligste steder.

Collin, rett over seksti, full av engelsk guttehumor til tross for 3 infarkt siste året. Legene hadde sterkt frarådet han denne «ekspedisjonen» til Norge for å fiske laks. Men Collin ville heller trekke siste sukk med en laks på enn i et dødskjedelig engelsk herskapshus med 19 tjenere og 2 sjåfører – og selvsagt en liten tilhørende gartnerstab. Her var han fri for generasjoners plikter, og ikke minst; hans kjære June var jo her nå. Og Mabel, takk og pris, hun var jo back home.

Senere på dagen, etter en tradisjonsrik lunsj, satt jeg på en lyngtue og betraktet turtelduene, de var som skapt for hverandre. Alt annet enn de to var ikke tilstede. 7 år var gått siden Collin møtte June, eller det var motsatt opprinnelig. 7 år med hemmelige kjærlighetsmøter, 7 år med skjult kjærlighet. 7 år hvor Collin endelig fikk leve som han sa. Men og 7 år hvor all verdens forsiktighet måtte ha en sentral plass, ellers ville skandalen ryste grunnvollene til famlieæren.

Og 7 år hvor han og Mabel’s agreement var forseglet og nedlåst hos advokat med taushet som kostet gull. Mabel, hans feilslåtte ungdomskjærlighet fra overklassen, hans kone. Å skille seg var no tema, det var uhørt. Men Mabel var såre fornøyd med «the agreement», avtalen sikret henne posisjonen og opprettholdt status. Ja til og med var hun fornøyd med Collins store kjærlighet, June. For June var det klasse over – Gud forby om Collin kom trekkende med ei typisk mellomklasse elskerinne.

Undrende kikket jeg på de to som vandret hånd i hånd, lekende, kjærlig – og det var så pokkers ekte. Og jeg kunne forstå Collin, forstå at han tok denne for han risikoen med å belaste kroppen ved å reise hit i år også. Skjedde det noe, så var det ihvertfall sammen med hans elskede, det viktigste i livet.

Livet er merkverdig og innholder mange skjebner. Skjebner de fleste kanskje ikke ser der de kikker på et bilde i et blad av en tilsynelatende happy familie som lever i en tilværelse mange drømmer om. Vi lures alle av pålimte tapre smil og glitrende paradisiske fasader..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: