Motstrøms?

«I dag kom morgenen altfor tidlig», var det en som sa en gang. Og det var visst meg. Nå sier jeg så mye som ikke andre forstår alltid, selv ikke jeg. Noen ganger er det som om ordene ikke alltid først er innom hjernens venstre del før de kommer ut, og den høyre har påvirket det som ble servert, selv om den høyre hjernen er nonverbal – hvis vi skal tro på de som har kikket på den. Kanskje er den en luring som holder kløktig munn når frakker pirker i den for å høre om den kan si AU!

«Jeg er et strandet slagskip» sa den store mannen da han var blitt syk pga stadige forsøk på å tanke slagskipet over dets evne. Han mente jeg var en slank og hurtig MTB og hans kone en destroyer som jo er slagskipenes farligste motstandere. Han var yrkesmilitær på havet det grønne. Mer rett; han hadde vært inntil slagskipet gikk på grunn og destroyeren bølget rundt for å tilfredstille det store vrak.

Nå er det jo velkjent at for enkelte mennesker kan yrket bli det altoppslukende i livet. Bare prøv å samtale med en rikspolitiker etter at denne har inntatt noen glass – og skal etter timeplanen være såkalt helt privat. Husk på det neste gang du møter Jenseguten på sjarmistur på en tohjuling – det nærmer seg våren på hans trakter vet du.

Ikke uvanlig høres stadig at noen sier de elsker. Mer konkret, de elsker «noe», en sak, en dings, sin pils, en illusjon osv. Men meget sjeldent sier noen at de elsker sin kjære, proklamerer det offentlig – å elske sin kjerre er derimot stuerent å si høyt, men ikke sin kone. Merkverdig.

«Vi elsket i går» sa hun. «Javel, men bare i går»? spurte jeg. «Det er ikke så ofte lenger», ble svaret. Hvordan man kan elske sin «kjære» bare en sjelden gang av og til høres jo merkelig ut. Selvsagt gjør jeg meg vrien, spissfindig, jeg forstod jo at de hadde hatt samleie, sex – eller det ordet jeg ikke vil skrive. Jeg er jo tross alt en sømmelig skald. Poenget var vel at «å elske» er det gått inflasjon i. Bruken av det.

I dag er Skaldeland skiftende i sin prakt, og alle varianter fremvises på gunstige måter. Og i dagens news leses det at våre milevis med verdens vakreste strender er vokst med 2 meter i tykkelse. Havet gir og tar, låner litt sand den ene vinteren – og gir tilbake den neste med renter. Jærens landskap er dynamisk, levende. Og alle det’s mennesker elsker strendene, har de på topp av hva de «elsker», står så.

Nå ble ikke jeg spurt da – for da ville det jo ikke være korrekt å si «alle» etterpå, men siden jeg er noe for meg sjæl, så unngår de å spørre meg for å ikke bryte trender og modernismens fremskritt, selv i ordverden. Språket må jo følge utviklingen, trendene er det moderne synet. Mulig jeg sees på som avlegs, noe av en stribukk som ikke lar seg moderniseres på alle måter, hva vet jeg. Dessuten; jeg gir vel pokker i hva de mener om meg..

Tror jeg kan si at den setningen med det ypperlige «pokker» i er kanskje det smarteste jeg har sagt her, og noe menneskene av og til bør lære seg, det å tørre å gå litt mot strømmen av og til, man må jo få være selvstendig og uavhengig individ som skal ha full respekt – selv mot den strømmen andre mener de ser der man vasser i smult farvann mot den vakre solnedgangen medstrømsfolket ikke ser..

2 kommentar to “Motstrøms?”

 1. Mettitta Says:

  Hei Jeg likte så godt det første du sa om å si rare ting. Det er akkurat sånn jeg føler det innimellom, men du skrev det ned. God morgen til en sømmelig skald.

  Mvh
  Mettitta

  [IMG]http://i480.photobucket.com/albums/rr164/rendacella/thbutterfly_animation2.gif[/IMG]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God morgen Mettitta,
  De rare God morgen Mettitta,
  De rare ting, ikke alltid de er særlig «rare» til slutt dersom en tar seg tid til å se hva som virkelig ble uttalt? Ved første blikk er det ofte slik at det kan se ut som noe «rart», noe man ikke ser hver dag, eller aldri har sett før bare?

  Ha en fin dag..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: