Det nærmer seg lunsj..

Fredag og ørten telefoner i en slags plikttjeneste. Beregner tall og skjeller ut noen fjomper som bør snart bytte batterier i sine kalkulatorer. De er staten sine kalkulatorer og da skiftes batteriene i syklyser, og ikke når behovet melder seg. De statlige fjomper må bøye nebbet for overmakten og dens korrekte tall, dvs en stribukk av en skald som lar seg bli statens overmakt. Hvem trodde staten alltid hadde rett og skulle ha siste ord? Hah! Fuck statens arroganse! Her pløyes staten flat av skalden ingen målbinder!

Komme her og tro at en trøtt skald som knapt har sovet pga en pokkers dum rygg skulle la seg overvelde av disiplene til selveste paragrafkongen. Nei, de har tapt slaget og skuta er senket med skaldeord. Måtte de få skallebank hele hurven!

Sola skinner, det er en vakker dag som må beskues innenfra og ut på grunn av noen dumme tall og lavpannete byråkrater som nå må slikke mine tøfler, de skal jeg sende i posten og nåde slikkerne dersom de ikke gjør en god jobb og tøflene skinner som Jesus sine når de var nye.

Men jeg merker at jeg er saggen, trøtt. Har blitt mange netter med dårlig søvntilstand i det siste, men en stri gubbe får ta det som en mann. Kvinner skulle bare visst hvor mye selvoppofrelse det ligger i å stadig ta ting som en mann. Å ta ting som en kvinne har jeg aldri hørt om, og det skal jo være likestilling.

Vel, hadde det vært et passende emne for å kose med ville det blitt overfalt nå, jeg er koseskummel når jeg er trøtt og i krigshumør. Mulig jeg bør ansette noen til det bruket. Kan ikke ansette vaskedame ihvertfall, jeg vasker jo selv som den ekte mannen jeg er, det har noe med å være selvstendig å gjøre.

Forresten var det faktisk en kvinne som ringte på døra her for noen uker siden og tilbød sine tjenster med koster og kluter, en sånn der «utenlands student». Hun var fra et østblokkland, og meget vakker, lang som en påle med brune øyne og snakket gebrokkent 3 språk på en gang. Og billig, kun en hundrings i timen, jeg sa det var for billig og ba henne prøve en nabo lenger nede som kunne behøvd en årsrengjøring av kåken.

Hadde hun sett ut som en ekte budeie kunne jeg ansatt henne selskapsbudeie som jeg kunne beundret og stekt vafler til. Dog måtte det stått i kontrakten at det var på eget ansvar. En avisredaktør ringte i går og ville ha mine epistler i sin blekke, jeg har sagt nei før og. Prisen var steget, men jeg sa nei igjen. Jeg er sta og behøver ikke påfyll på kontoen, er ikke så despo at jeg selger mine sjelsord til hvem som helst.

Det nærmer seg lunsj..

4 kommentar to “Det nærmer seg lunsj..”

 1. Xantippe Says:

  Da er vel lunsjen vel Da er vel lunsjen vel fortært og kanskje er humøret bedret seg også. Tenk å si nei til en slik åpenbaring som hun vaskekona da, også så billig….jaja… men du har rett i at det ikke er noe som heter å ta det som en kvinne…. men det hender jeg sier at jeg skal kvinne meg opp…..men dte teller vel ikke…..;))

 2. luxcat Says:

  Alice Cooper har en sang som heter «Take it like a woman», og refrenget går som følger:

  «You’ve been beaten down
  Kicked around on the ground
  But you took it like a woman
  Victimized, terrorized, paralyzed
  But you took it like a woman
  Pushed too far pulled too hard
  Deeply scarred
  I know you must have felt the pain
  But you took it like a woman»

  Jeg synes det er ganske passende. Alt for mange kvinner lever i voldelige forhold, men de lever med det…

  Ellers høres det ut til at starten på dagen ikke har vært tfor bra🙂

 3. Annaps Says:

  Snø Ikke alltid dagen begynner like bra, nei. Her snør det digre trollkjerringer og det er ikke akkurat oppløftende. Men det går jo an å stå på ski eller ake..hehe.Forresten er trekkfuglene begynt å komme her,stakkars små. De visste nok ikke at det var full vinter her fortsatt. Så svarttrosten i går men han synger ikke enda, og bokfinken har vært her flere ganger…så da er det vår, uansett vær.:=) Ha en fin dag:=)

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jepp xantippe, pluss middag Jepp xantippe, pluss middag pluss bedre humør. Kvinne deg opp? Den var ny. Lurer på hva det består i?hehe
  ……………………………….

  Hmm ja, du har rett i det luxcat, jeg har selv skippet etpar «venner» pga deres voldelige oppførsel mot deres livsledsager. Dessverre er det mye som foregår i det skjulte.

  Resten av dagen har vært bedre om ikke annet..
  ……………………………….

  Nei er vel sånn for de fleste Annaps. Men snø er det ikke, heldigvis. Kun grønne enger og blomstene spirer. Og Sola har vært her. Ser det flyr mye trekkfugl forbi nordover, men blir det for ille kan de snu for en periode, ikke uvanlig det. Svarttrosten synger nesten hver kveld her, og det er vakkert å høre på mens sola går ned i havet..

  Ha en fin kveld

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: