Ord skrevet i går da Sol lå nede..

Jammen slo ikke naboen meg i år også! Tror han utnyttet et svakt øyeblikk hos meg da han så på meg i kikkerten at jeg var noe trøtt i skrittene der jeg steg rundt i hagen i formiddag. Og straks jeg la meg nedpå litt for å hvile slo han til og fyrte opp plentraktoren for å være først ute i år også den sleipingen! Måtte sønnavinden ta tupèen hans og blåse den opp i hans høyeste kirsebærtre! Så nå sprader han rundt på en nyfrisert plen bare for å ergre meg der jeg står på mitt villniss.

Heldigvis ligger jeg enda høyest i terrenget og kan se ned på fjompen som må se opp på meg enten plenen hans er høy eller lav. Til pass for den innflyttete nordlending og hans grimme traktor. Men, hva kan en forvente av en innflytta nordlending med tupè bakfram som røyker sild og makrell i hagen?

Værgudene reagerte på min mail til de før i dag, og promte klistret opp solen i ettermiddag – og nå er det blå himmel og alle skyer forsvunnet over til neste fylke.

Her er, om ikke annet, noen flere vårbilder til trøst for de som enda spar seg ut av det hvite hver dag. Ikke det, snø er ok dersom den holder seg på fjellet. Så kan jeg besøke den heller når jeg har lyst på en aketur eller appelsin med kløver på en varm stein i sørlia. Ja og kakao, solkrem og stilige solbriller.

0099.jpg

0110.jpg

0115.jpg

0132_1.jpg

0147.jpg

7 kommentar to “Ord skrevet i går da Sol lå nede..”

 1. retired Says:

  Plenklipp Forundrer meg ikke det minste at han som slo deg i tidlig plenklipp var nordlending.
  Det er klart at han feirer fravær av snø på plena med å demonstrativt klippe den, enten det trengtes eller ikke.
  På disse kanter er det fremdeles snøfresernes glade (?) putring som dominerer lydbildet. Måsene var frempå med litt vårsang for noen dager siden, men nå holder de nebb. Det er ikke så enkelt å være våryr i snøfokk, ref Halfdan Sivertsens «Ti tusen tommeltotta'»
  Misunner deg blomsterfloraen, må nok vente i minst en og en halv måned til før vi kan forvente noe slikt her.

 2. angel_dame68 Says:

  takk Takk for nydelige vårbilder…. Heldig er du !!!Jeg misunner ikke deg, men gjør at jeg venter litt mer på snøsmelting her. Jeg som ikke bor på fjellet en gang da, men godt humør er vel den beste måte å talke alle ting på. Tor da…. trodde virkelig ikke at du hadde nabo bekymer ,,,,,, om slike ting som hvem gjør hva først og sist, +++. Det var spøk vel håper jeg ?? Minner meg om en sann historien fra min foreldre. De hadde en gående «krangel» med en nabo litt lenger bort som hele tiden nøt det å være den som hadde røyk i pipa først. Men ikke nok med det, han norterte seg også når sine andre naboer fyrte opp og hvor sene de var. Som ble påpekt hver dag hos ilandhandleren (som min bestefar drev). En kveld sa min far, nå er så lei det maset hans så i kveld fyrer vi natt over, så det det stilt på han. Neste morgen kom min bror hele diskusjonen i forkjøp. Han erkjente med et stort smil til naboen. I dag så lurte vi deg godt kan du tro, siden Pappa fyrte hele natt han, slik at du ikke skulle ha noe å klage på…… Så vær forsiktig om hva du uttaler om din kjære nabo. Nordledninger………… jeg elsker den rasen, sier alt de har på levra rett ut !!!! Hadde vært en nabo for meg det !!

  Fortsatt en god deg til deg !!!

 3. mariee52 Says:

  nydelig Tor Her er også vårenpå fullt firsprang uti hgen, gleder meg til å komme igang, Har forsømt hagen et par år nå, en klør allerede etter å begynne, har så vidt allerede begynt så smått..God helgTor, jeg skal være vekke helt til mandag nå. Varme tanker fra Mariee52

 4. tante BØ Says:

  SUKK : )) SUKK : ))
  Så fine bilder.
  Spent på om noe har dukket opp av snøen nede på hytta.
  Reiser ned i morra tidlig : ))

  God helg.

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe sier du det ritered? Hehe sier du det ritered? Men plenene trengs en vårfrisering nå. De vokser og strekker seg etter lyset stadig mer og mer hver dag.

  Hm ja, det er mye snø mange steder i år forstår jeg, men den smelter vel godt dersom det kommer noen dager med skikkelig sol, eller regn? Men forstår du bor ganske langt nord. Trøsten er jo at det er mye godt i vente og at våren alltid kommer.

  ………………………….

  Takk selv angel. Snø hos deg og? Men det kan jo forandre seg raskt. Og de sier dersom temperaturen ikke er for lav så starter spiringen på det som er over bakken ofte før all snø er borte.

  Neida, har ingen problemer med naboen jeg. Sant og si «vinner» han hvert år, dvs jeg lar han vinne, hehe. Morsom den historien din, hehe.. Og ja, noen er kanskje mer løsmunnet enn andre.

  Men ja, naboen har det i kjeften, det skal han ha, hehe

  Ha en fin kveld.

  ……………………….

  Koselig å høre marie, og nå går det bare fremover. Vel hage skal være kjekt, ikke plikt. Det gjelder ikke å ha den fineste hagen bare for å ha den fineste. Jeg gjør noe i hagen når jeg har lyst og når det gir meg noe, ikke særlig planmessig for da blir det lett stress.

  Skal du ut og reise igjen? Farter mye du marie, men det er viktig å gjøre det du selv liker, så du får ha en god langhelg og håper du får mye glede ut av den.

  ………………………

  Takk tante BØ, men du kan vel snart oppleve våren du og?
  Du får ha god tur, og det er sikkert noe som har dukket opp i solveggen ihvertfall.

  Tor

 6. c-sam Says:

  Plenklipp? Jamen… er det fortsatt noen som holder på med sånt da? I såfall bør man kanskje heller «høvle ned» hele plenen, og legge plastgressdekke over det hele. Hvorfor? Jo, da slipper man unødig klippejobbing. Og vakre blomster bryr jo plenklippere seg ikke om lell, ikke sant? Nei takke meg til en viltvoksende plen med like viltvoksende, vakre blomster…🙂

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mja c-sam, forstår hva du Mja c-sam, forstår hva du mener, men greit at det ser noenlunde ut i hagen og. Men ekte blomsterenger er sjelde nå, dog kan man kjøpe frøblandinger som skal gi blomstereng.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: