Når gjøken kommer syklende..

Og der var og de hvite krokusene våknet, nå er trefargene på plass – og påskeliljenes gule ansikter lyser opp mot vårsvart jord. Neste ut av løkene er tulipanene, de er og godt på vei. Værgudene er mye uenige for tiden og slenger ut både gråvær og sol om en annen. Akkurat nå synes jeg de burde tatt seg sammen og hengt ut solen noen dager sammenhengende og ikke bare lokke med den i glimt.

«Når gjøken kommer syklende tar man inn klesvasken og kvinnene». Stakkars Gjøken, han fikk skyld i så mye den storvokste bygdeoriginalen. Både kvinner i «ulykka» og regnvær fra klar himmel. Hvorfor han fikk tilnavnet «Gjøken» har jeg aldri forstått, kan ikke huske han sa ko-ko noen gang. Og, om det var noe i dette med kvinnene – så burde man kanskje heller stramme disse opp fremfor å true med å kjølhale den stakkars Gjøken? «Kvinner kan se uskyldige ut, men det er bare utenpå» ertet besten besta med når hun smisket med kallen.

Ei skjære sitter på pipa og liksom «synger» våren inn. Den flotte fuglen, med stivskjorte og lang hale som har gjort kråkene grå av misunnelse, burde man forventet en sopransk sang fra. Men, atter lurer utseende øyet og hjernen. Stemmen dens er noe den burde tidd stille om for den ødelegger jo alle illusjoner.

Fugleverden er litt som menneskeverden, man ser en utrolig vakker fjærbylt som skal til å synge, man forventer de reneste serenader, men så faller alt i grus og man skjemmes på fjærkreets vegne. Men, med ett høres en sjelevakker sang og man kikker seg rundt for å finne den nydelige skapningen som en slik stemme må tilhøre. Så oppdager man en liten uanseelig grå tass som eier stemmen, og man må gå i seg selv for å ha nok en gang blitt forutinntatt av fasader – og ha bommet langt ut i blåbærskogen.

Det blir litt og som illusjonen om Jesus som daffet over vannet. For det vil jo alltid forbli en illusjon mange ønsker å tro på, noe de jo må få lov til. Vi andre som kanskje har våre andre illusjoner og heller er realistiske omkring Jesus, vet jo at han antagelig tok rutebåten, eller kanskje rodde selv over. Nå vet jeg ikke om Jesus kunne ro, påhengs brukte han neppe da bensinen enda ikke var oppfunnet. I tillegg var jo istiden over, så da gjenstår vel bare rutebåten?

På den annen side blir jo det og en illusjon – for alt hva jeg vet tok han er kameltaxi i nattens mulm og mørke mens de andre sov..

4 kommentar to “Når gjøken kommer syklende..”

 1. tante BØ Says:

  Nå skal tanta en tur ut i Nå skal tanta en tur ut i vårsolen med sitt «vintergrå» ansikt rettet mot sooolaa : )))
  Ha en god dag videre blant vårblomstene : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Heldig du med sol i dag Heldig du med sol i dag tante BØ, du får kose deg ute, og de røde kinnrosene kommer raskt ved hjelp av vårsola..

  Tor

 3. May-Britt Says:

  =) [img]http://i113.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i186156245_86589_3.jpg[/img]

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Åhh for et uskyldig og Åhh for et uskyldig og vakkert bilde May-Britt! Hele meg smiler nå, hehe

  Mange takk!

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: