En kjøter og en perle..

En ukjent kjøter gneler langt borte, såpass avsted at den ikke irriterer. Hva folk skal med støyende kjøtere som de selv antagelig ikke hører, selv om dyret prøver med stakkato kjøterlyd å bli hørt i 5 timer, aner ikke jeg. Og ikke uvanlig hater kjøtereiere katter. Hvorfor har jeg alltid undret på, mulig at årsaken er at kattene ikke lager kjøterlyder? Samme det, men jeg synes de som elsker kjøterne sine burde la de da få komme inn i varmen – og ikke bare tjore de ute hele dagen.

Lokalavisen melder at endelig har skolen forstått at gutter er gutter og ikke jenter. Dermed må de til med nytt undervisningsopplegg som og er tilpasset gutter og ikke bare jenter. Barnehagetantetendensene har og spredt seg til skolene, snart må mannlige lærere etterlyses, hele lærerrommet lukter grønn te og neglelakk – og skjegg er noe som bare nissen har, samt kan finnes som 3dagers på noens frøkenlegger.

Dagens nye boliger viser en utvikling som er flatterende utseende messig. Hvorfor det stadig konkurreres i å fremvise den styggeste appelsinkassen undrer jeg meg stadig over. Og prisen kan neppe være årsaken til forfallet i estetikken hos nybyggerne. De grimme kassene koster flesk, jo mer ødeleggende for sjel og landskap, jo dyrere synes å være standarden.

Hadde de nå bare skjult disse forpestende kassene i terrenget så kunne en kanskje oversett de, men nå står de som monumenter prangende på de vakreste fjelltopper, og noe som man om noen år vil ønske å rive. Selv månen krymper seg når den glir over de grusomme fremmedelementer som kalles «moderne» og «tidsriktige». Forfallet i samfunnet møtes på så mange måter.

Under; noe som hver arkitekt burde hatt som veggposter på sitt urbane hvite Ikeakontor, nemlig en perle kalt Villa Breidablikk. I dag er den såpass sjelden at den er vernet. Setter man en av dagens moderne vindskjeve bananesker på siden av dette nydelige byggverk, er det ikke tvil om hvor øyne og sjel vil finne best trivsel.

800px-Breidablikk1.jpg

3 kommentar to “En kjøter og en perle..”

 1. trultemor- Says:

  hater kjøtereiere katter?? Hehe, jo kanskje de som har den gneldrende sorten.
  Min hund gjødde 3 ganger iløpet av de 10årene jeg hadde han;) Og nå har jeg katt!!
  Ville aldri hatt ei gneldrebikkje, ja, hva er vitsen??

  Sånne villaer og andre kråkeslott, det er jo som en drøm!!
  Har alltid drømt om å bo i et litt gammelt hus med masse spennende rom.
  Men det ble temmelig a4 da vi bygget.
  I drømmer så bygger jeg et hus som er temmelig likt mine besteforeldres…men med små justeringer:)

  Undervisningsopplegg: vettu… både i barnehage og på skole synes jeg de er rimelig flinke til å lage opplegg som både er «guttete» og «jentete» UTEN å skille mellom kjønnene. For alle er med på alt. SELV OM det i barnehagen bare er «tanter», men det er damer som liker å være ute og finne på ting! På skolen er det også damer, men de sørger for at det blir funnet på ting! Båttur og fisking i gammel gavlabåt. Fiskeprosjekt, lage seljefløyter
  Klasserommene er slettes ikke som du beskriver…med grønn te og neglelakk….Sånn oppleves det IKKE her iallefall.
  Men likevel, så hadde det vært kjempeflott å fått flere menn inn i barnehager og barneskole.
  For kvinner kan ikke bli menn, selv om de kan gjøre en likså god jobb.

  Ha en god dag!
  Og…JEG leder;)

 2. Annaps Says:

  Jeg har også sånne Jeg har også sånne gneldrebikkjer i nabolaget, bare det at gneldringa ikke er det verste,men at de kommer og skiter rundt huset her, det er sååå forbanna irriterende å skrape møkk vekk, som eieren burde fjernet at fysj! Har to katter selv og de liker ikke bikkjer de heller, så de er solidariske…heldigvis.Bor forresten i et sånt firkantet hus som du omtaler,,men det er gjemt i terrenget..hehe. Enig med trultemor angående drømmehus, gamle kråkeslott har sjel. Ha en fin dag:=)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Virker sånn trultemor når Virker sånn trultemor når jeg hører noen av de forbanne kattene. Jeg har aldri forstått hvordan folk som slenger hunden sin ut i en garde og stikker bare på jobb etterpå. Så står bikkja der og gjentar samme gnelderet til de kommer hjem utpå ettermiddagen. Jeg priser meg lykkelig for å slippe å ha slikt noe i nærheten.

  Ja slike villaer er som et eventyr, bare så synd at det er så forferdelig få igjen av disse prakteksemplarene. Og tror ikke alt ligger i årsak i pris det vil koste å bygge f.eks normalt store lignende bygninger, men mer en trend i en utvikling mot ekstremisme andre veien. Dagens boliger er kjønnsløse uten snev av sjel. Forsåvidt en avspeiling av navleverden vi lever i.

  Selvsagt er det med skolen du nevner nok veldig variert rundt omkring. Og selvfølgelig var mitt utbrudd generaliserende. Men utviklingen har ikke akkurat vært til fordel for gutter hverken i barnehage eller skole. Og, kvinner kan aldri erstatte de manglende menn samme hvor mye man prøver som du og er inne på.

  Du leder? hehe, nice try, niks jeg leder! hehe

  Ha en fin bedrende dag..

  Der er du og borti noe Annaps, jeg ser når jeg er på tur at mange tar opp greia i en liten pose, men så kastes posen rundt neste sving, en snodig tankegang. Katter og hunder er vel narurlige fiender hvis de ikke er vokst opp sammen? Og noen hundeeiere skryter av sine hunder som spiser katter.

  Det er sjel i gamle hus, de lever på en ærbødig måte. En annen sak er vel og at dagens huskjøpere har få valg da utbygger bestemmer ofte hvordan husene skal se ut. Ihvertfall i byggefelt.

  Ha en fin dag du og

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: