På kosetur med frk Visa..

Værgudene fremviser en grå dag, solen er glemt å henges ut. Kanskje er det kvote på dens bruk for alt hva jeg vet. Nå vet jeg mye da – jeg liker å tro det, men å forstå seg på værgudene er litt utenfor min viten. Bekledningsartiklene henges på det slanke atletiske ville skrog. Oisann, noe lever i venstre lomme, nå er jeg vanlig høyremann, men bruker begge lommene. Ah.. frk Visa klager på at hun er forglemt. Kikker på den klagende, ok baby, vi tar en runde..

En ultrakjapp minifrokost med kaffe og puseklapp. Et raskt blaigjennom dagens blekke og klar til å la frk Visa få utfolde seg. Men hvor? På vei mot alle kvinners mekka, dvs noen kvadratkilometer med varehus – jo! Nytt digitalt speilrefleks, batteriet i det gamle begynner å bli dårlig. Inn i første fotosjappe. Jeg vet hva jeg skal ha, og vet prisen, den billigste. Men her er det ikke billigst. En ung jappus med slikt hår og få kviser, er ivrig selger.

«Jeg skal ha det», sier jeg og peker, «og den linsa, og ditt og datt». Han blir ivrig og skal skrive ut ordren til kassen. «Stopp» sier jeg. Han kikker på meg med store øyne. Jeg påpeker at jeg skal riktignok ha det kamerahuset, den linsa og ditt og datt, men sa ikke at jeg ville kjøpe det av han. Han er stum og finner ikke en slik kunde i opplæringsboka som er pugget, et ukjent tilfelle og da må han jo bruke egne evner. Så det er stopp.

«Prisen er feil, jeg liker ikke den prisen og det er jeg som skal betale, så første bud er at jeg må godkjenne prisen, og den er underkjent», svarer jeg på spørsmålet han ikke finner. Ny omgang i den innpuggete lærebok og sikkert etpar salgkurs, jeg nesten ser hjernen hans jobbe i materien søkende på jakt etter en innlært kundetype for å vite hvordan overbevise den gruppen. Like morsomt dette gamet hver gang synes jeg, en kjekk underholdning på en gråværsdag.

«For det første er kamerahuset altfor dyrt, skammelig overpriset. Trekk i fra ca 1800, og linsa er ca 600 jekka opp over dens egentlige verdi. Ditt og datt, vel, jeg kan betale for datt, men ditt tar jeg som en selvfølge at følger med på kjøpet». Nå begynner han å forstå og taster inn varenr og får opp prisene. En liste nedover på en grusomt stygg pcskjerm. «Vel? Jeg har dårlig tid, for jeg skal egentlig bort til naboen din og handle den lista. Jekk ned ellers må jeg gå, skal spise lunsj med tante Mille etterpå og har dårlig tid. Hun blir meget ilter dersom jeg er et minutt for sen.» Han ser på meg, tror sikkert jeg er ikke særlig bevart, men det er ypperlig.

Jeg gjør en bevegelse og skal til å gå. Da reagerer han og begynner å finpusse på beløpene. Så kikker han på meg og jeg på hans polerte priser. «Nei, sorry, tror ikke jeg har så mye på kontoen, vent så skal jeg sjekke.» Så tar jeg opp frk Visa og holder henne inntil øret og lytter. Nå er han sikker på at jeg må være halvgal. «Nei, det er bare 12.035 på kontoen, de 35 må jeg ha til bensin på mopeden så du kan få de 12 hvis du vil?» Nå er han virkelig i tvil om han bør ringe etter de hvite frakkene eller butikksjefen. Heldigvis velger han det siste.

Etter tisking inn og ut av telefonen med sjefen så «Ok, du skal få det til den prisen, men da taper vi på det». Jaja, tenker jeg, ikke mitt tap. Ute i bilen igjen med såre fornøyd handel, ikke verst få alt 1400 under absolutt minste pris jeg har funnet på nettet. Noen må være elendige i matte. Vel, videre til neste sjappe og neste handel, frk Visa lager koselyder i lomma og fryder seg. Vel hjemme igjen med div fra div sjapper, en herlig shoppingdag er over og frk Visa sukker fornøyd i lomma – og det er tid for å finne ut hva jeg har kjøpt..

4 kommentar to “På kosetur med frk Visa..”

 1. trultemor- Says:

  din råtass!! Om du kommer som kunde hos meg, da løper jeg !! *ler*

 2. tante BØ Says:

  1 – 0 til Villmannen : 1 – 0 til Villmannen : ))
  Skulle likt å se den jappusen bak disken : ))
  Gud å godt det føles å «ta rotta på» sånne glætte selgere : ))

  Kan du ta noen vakre bilder av våren og vise oss ??

 3. mariee52 Says:

  ikke nådig den der kunden nei. men de hadde nok ikke satt ned prisene hvis de ikke først hadde for høye priser. Sett det flere steder, et produkt til den prisen, og samme til 1000 mer i et par butikker lenger bort. Godt gjort hehe, jeg hadde ikke turd..Varme tanker fra Mariee52

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe trultemor, tviler på Hehe trultemor, tviler på det, jeg er så snill, kjøper jo? hehe.. Og så gjør jeg det med stil selvsagt, hehe Og er det en kvinne med snille øyne, ja da betaler jeg med glede en krone for mye, hehe

  Mja tante BØ, sant og si tror jeg ikke han forstod hele greia særlig. Men han kunne jo nektet å selge, han har jo ingen plikt til det. Dessuten gjør jeg slike småsprett alltid med et glimt i øyet. Og nesten alltid har de mye å gå på, det der trikset med at de «taper» på det, eller selger til «innkjøpspris» er ofte bare nonsen. Joda, skal ta bilder, må bare først lese bruksanvisningen (en tjukk bok med pygmeskrift), for dette er mye mer avansert enn det gamle, hehe

  Jeg visste hva prisen var i en annen butikk marie, men den lå først i rekken. Men nå fikk jeg det altså mye lavere enn minste pris. Det lure er ofte å slenge med ekstrautstyret og kreve noe der, for på slikt tjener de ofte grovt (som f.eks vedrørende bil). Og mange går ufattelig langt bare for å få solgt et eksemplar til. Virker som om mottoet er at bedre å selge med tap enn å la naboen få salget, hehe Og her er det enormt med konkuranse og mange butikker.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: