Drømmenetter..

God morgen, en ok åpning vel? Noen hevder at alle mennesker av og til snakker i søvne. Det skal jeg ikke hverken avkrefte eller bekrefte, men undrer meg bare litt på at noen kan ha klart å tilbringe noen netter med alle mennesker for finne ut dette. Jeg kan ikke huske at disse «noen» har tilbringt netter hos meg? I så tilfelle lurer jeg på hvor de har fått nøklene i fra og konstaterer at katten er en dårlig vaktkatt som ikke tar jobben særlig alvorlig.

Men ok, mulig jeg og sier noe i søvne av og til, med min utsøkte og topp utviklete fantasi og både ville drømmer og myke budeiedrømmer så ja, det ville ikke vært noen bombe. En annen ting er at å drømme 2 forskjellige tildels heftige drømmer på en natt, og til og med huske de om morgenen, se det, det klarer jeg. Eller klarte ihvertfall i natt.

Drømmer er litt fasinerende, en merkelig sak hvor man selv ofte kan bli satt i de merkeligste scener. Og ikke uvanlig kan deler av innholdet, f.eks mennesker eller steder, ha forankring i noe i det våkne liv. Resten kan være såpass vill fantasi at den nesten overgår selv min i friluft. Andre netter er helt «døde», man bare legger seg og våkner om morgenen og snytt for forestillinger.

Men i natt, den første drømmen var fra en campingplass på sørlandet, skal ikke si hvilken så jeg slipper å tenke på erstatningskrav fra eieren for å ha svartmalt hans oppreklamerte campingplass hvor selv dassene er av modell Einar (du vet han landsfaderen) og siste oppgradering ble foretatt da Gro kranglet med Reiulf med snadda og glasset for første gang.

Jeg var på dette sted med bobilen en vakker sommerhelg. Utpå natten hamret det på døra, og høye rop, det var en i en nabocampingvogn som enda ikke var full nok til å sovne av rusen, han ville inn og ha kaffi. Etter en stund ble jeg lei av maset og slengte føttene på gulvet i bobilen, ville ut å be han dra seg i seng frivillig. Vips så satt jeg på sengekanten her og gryntet. Altså her hjemme i natt. Etter å ha funnet ut at bobilen var kjørt, kikket jeg på klokka, fem på 3.

Tok på ullsokker og daffet ut på kjøkkenet i disse og en utsøkt boxer for å slenge inn en skive og noe melk. Etterpå i seng igjen, uten ullsokkene. Må ha sovnet kjapt, og havnet i en psykedelisk rå sexomgang med ei jeg kjenner i rl. Såpass heftig at jeg våknet til slutt av dynestangen. Da var klokka rett over 5. Etterpå fikk jeg ikke sove særlig mer, men lå og tenkte på de to merkelige drømmene som begge hadde delvise linker til virkeligheten på visse områder.

Snodig hvordan underbevissheten jobber og mekker scener av noe som er kjent, og annet som man ikke forstår eller kjenner igjen og presenterer som forestillinger når man sover.

3 kommentar to “Drømmenetter..”

 1. Xantippe Says:

  Hehe… ikke lett alltid å Hehe… ikke lett alltid å skille mellom drøm og virkelighet… men snakker i søvne.. ikke jeg, det er jeg altfor dannet til….;))

 2. Teia Says:

  Uff, noen ganger skjemmes Uff, noen ganger skjemmes jeg over egne fantasier i drømme,
  Det går jo over alle støvleskaft innimellom..
  Å mange ganger kan jeg ikke skjønne hvordan denne underbevistheta jobber.
  For det er slett ikke i min favør alltid…

  Prating i søvne gir deg bare kjempeproblemer når du våkner..

  Men men, kan ikke gjøres noe med..
  Ha en flott dag, Villmannen vår:)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe xantippe, snakker ikke Hehe xantippe, snakker ikke i søvne, kan tro du, hehe. Merkverdig med noen drømmer, de har mer «virkelighet» i seg enn andre.

  Du er inne på noe der Teia, men vi styrer ikke drømmene, de lever fritt. Favør og favør, kommer vel litt an på hvordan du vinkler det? hehe.. Men vel, de villeste drømmene holder vi vel for oss selv? hehe

  Ha en flott dag du og

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: