Menneskeverd med någe attåt..

Søndag og sola skinner og Sol funker før en kopp kaffe er nede. Ikke verst. Jeg må forfatte en viktig sak til FN. Det haster forstår jeg etterhvert. Ettersom tiden går ser jeg at det blir stadig færre av oss, så noe må gjøres. Kan ikke huske sist jeg møtte min like, så nå må det opprettes en Internasjonal Villmannsdag.

Jeg er sjeldnere enn jeg trodde. Verneverdig rett og slett. Må sikkert være på Rødlista og ikke bare på Kristin Røde sin. Men hun vet at hun ikke får viljen sin, samme hvor budeieaktige triks hun prøver å lokke meg i fella med. Jeg vet jo at hun kun er en fake bybudeie som hennes motsøster Siv Fiolett. De får holde seg på asfalten med sine små føtter med lakksko på med litt tørket pils fra siste pubrunde.

Villmenner formes fra de er små av, helt i fra da de henger på og fores fra mammas to dingser. Men i dag har mamma og pappa ikke tid lenger, de har så mye på sin egen navleliste som må ha sin oppmerksomhet slik at de ikke føler seg forbigått av de andres navler. Dermed plasseres de få naturlig skapte villmannsemnene i navlenes frelsers, Statens armer, som så undertrykker de små villmennene og tvinger de til å bli temmet og like redd høye trær og snekkerboder som de andre. Hadde jeg vært høy advokat og hatt tid, skulle jeg stevnet navlene og staten inn for et eller annet for å undertrykke de små villmenner.

Likestilling, og likeverd. Mange mener det betyr det samme, men ikke jeg. Ikke helt. Likestilling i vårt moderne samfunn går stadig mer og mer over til likekrav av materialistisk art. Det hviler en materialistisk forbannelse over vårt tragiske moderne samfunn. Dersom man koker en firkantet suppe på trenden blir den mer ala at alle skal ha rett til samme prisgruppe SUV, samme størrelse kåk inklusive innhold, samme type hytte, samme antall sydenturer pr år, samme klesskap inklusive innholdets verdi, samme rett til å bli beundret i Se og Hør osv osv, nå har de fått første krav fullendt, dvs samme Nanny til samme latterlige pris..

Likeverd er noe annet, likeverd er egentlig en trussel for kravene om materialistisk likestilling. For dersom man skulle gå for likeverd alene, ville de små villmannsemner og måtte fått sitt verd hørt, men det er ikke tilfelle lenger. Og ingen kan motsi det faktummet og bli tatt på alvor.

Nok om det, en søndag som smiler ute, en søndag hvor disse ord ikke hadde blitt skrevet pga tidsmangel dersom en passe budeie var innen rekkevidde, da vil ordene blitt ofret med glede for budeiekos med någe attåt..

4 kommentar to “Menneskeverd med någe attåt..”

 1. --Natalie-- Says:

  Budeiekos…. Joa, du skal ha det.
  Du er ærlig om ikke annet …hehe

  Men det du egentlig sier på slutten her er at du ofrer likeverden for de små villmennene til fordel for budeiekos…….*s*

  Trudde jeg ikke om deg Tor ..hehe

  Men som alltid…artig å lese.

  Nyt søndagen (uten budeia)

  Natalie

 2. tante BØ Says:

  Ja Villmenn bør man verne Ja Villmenn bør man verne om : ))
  Det kryr ikke av den arten nei.
  Ha en fin dag i solen.
  Tanta er i ferd med å bli borte i snøfokket her.

 3. Edb.Regadog Says:

  Hehe Tror budeia kommer snart innom deg, jeg.
  Ja det er egentlig horribelt slik det har blitt.
  Alt skal holde til EU-kravene. Huskene, sandkassa, akebakken og sklia.
  Trær holder visstnok ikke EU-standarden – for det er FALI det.
  Ungene mine, vel hvertfall to av dem var mere i trærne enn på bakken i oppveksten.
  De falt og slo seg rett som det var – men tror faktisk ikke de har tatt skade av det. Dagens barn skal helst være stille og fredelige og sitte pent foran pc`n, tv`n eller dvd`n.
  Ser bare her ute.
  Om vinteren er det ingen unger å se, selv om det kryr av dem i husene rundt her.
  Om sommeren er det vel kun et par timer i uken hvor husker og sandkasse brukes og trærne får stå i fred.
  Trist faktisk.
  Jævlig trist.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja Natalie, ærlig, og Ja Natalie, ærlig, og hvorfor ikke? hehe

  Nei, hadde ikke ofret likeverd for de små villebasser, men tatt det etter budeiekosen. Men da ikke tidfestet, hehe

  Ha en fin søndagskveld..

  Snør det hos deg tante BØ? Her er det riktignok litt kaldere, men grønt og fint. Og sol var det om dagen. Viktig å verne mangfoldet. A4 formingen av samfunnet vil alle tape på til slutt.

  Ha en fin kveld..

  Hm ja, der har du og noe styggelig E, dvs EU-tilpasningen, den rammer og på sikt mangfoldet, og rammer alle lag i samfunnet. Og man får liksom ingen valg heller ofte. Selv synes jeg at mye er tapt nå for barna, å ha lik pedagogisk politisk vedtatt oppvekst for alle barn i disse tidlige pregeviktige år av deres liv blir feil. Historien vil vise dette en gang, at det var nesten utilgivelig av oss voksne å ta dette alvorlige skritttet det er for hvert enkelt individ.

  Dessuten er jo mannspåvirkningen null nesten, og det er heller ikke akseptabelt. Og kanskje vil det nettopp være det punktet som en gang får konsekvenser rent menneskerettslig og tvinger oss inn på en helt annen kurs.

  Nei du har så rett, det er nesten ikke lekende småbarn igjen ute, hverken på lekeplasser eller i gatene. Noe mangler. Barnelatter og barnelek.

  Og kontantstøtten er slettes ikke noe alternativ som gir et reelt valg. Fatter ikke at det ikke er et punkt flere protesterer mot kraftig. Kontantstøtten burde vært det samme det koster å samfunnet å ha en barnehageplass, og da snakke vi nok om minst 15-20.000,- Men at ikke flere protesterer er vel et tegn på at navleverdien er for sterk.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: