Morgenstund..

En måke vekket meg noe vel tidlig, antagelig en gråmåke eller sildemåke etter språkbruken og stemmens røst å dømme. Morgenmåken messet med høy stemme på taket rett over vinduene, mulig den skrøt av sine bedrifter hos det svake måkekjønn på puben i går kveld, eller rett og slett er lite fornøyd med Jenseguten og Kristin Rødes skatter og ønsker om bommer også i lufta. Skjønt, for alt hva jeg vet var den full av faen og skulle bare vekke meg. Den vekket og katten som var ute på livet i natt og nok har overnattet hos et eller annet tvilsomt individ av samme kaliber, og dermed ble det to som var opptatt av å få meg ut av senga.

Til slutt ble sangkorets overmakt for stor og jeg plantet to føtter i size 44 med lange praktfulle skjeve tær og hårete oversotter på gulvet, resten av skroget fulgte motvillig med ut av den myke varme dynas favn. I marineblå boxer ble flyfilla sluppet inn og måken bedt om å dra på fisketur uti storhavet. Den moderne kaffelars, eller Gurine, alt ettersom, startet å produsere edle og livsnødvendige dråper mens avisen ble hanket inn fra et dørhåndtak eller vrider som greia egentlig heter, men greia er selvfølgelig stilig og i patinert messing.

Eplekjekk, noen bruker det ordet allerede så det er opptatt, men pæretrøtt ble en galant og solgul banan avkledd og den nakne spist. Lørdag stod det på avisen så da så. Et kikk på kalenderen sa meg at jeg hadde fått dagens og ikke den fra i går, fremsiden er jo stort sett lik hver dag så hvem vet hva en kan stole på? Jo selvsagt, jeg er mulig kun halvtam, men dog såpass sivilisert. Dvs at jeg vasket hendene, ja før bananen, men etter måken. Mens eggene godgjør seg blar jeg ukonsentrert gjennom dagen sukk og annet. Det meste er lest forrige lørdag allerede, eneste er lokaldelen som melder om stabilt antall nynorskelever i stor overvekt.

Mens Jøtul får mat og betaler med varme, slår det meg at om vinteren er jeg mer rutinebasert om morgenen enn om sommeren. Hvorfor? Nei den venstre hjernehalvdelen er enda ikke helt våken så spørsmålet får hvile. I går ble ihvertfall noen døgn med kompiser på laksefiske sagt ja til, de bare må ha meg med visst, dog forstår jeg de godt, da er om ikke annet fangsten og dens påfølgende skryt til allmuen sikret etterpå. Nærmere definert som utsøkte sekretærer og andre kvinneutgaver visse bare må skryte til med sitt bilde av seg selv med laksen som er lånt av meg for anledningen, verden vil bedras enda.

Det våres, og nærmere kommer deilige bekkesus og små prikkete skjønnheter som beriker en villmannsjel, livet har vært mye alene om de gode ting, noe som vel kan sammenfattes i ufrivillighetens tilfeldigheter. Eller et bedre utsagn kan nok gis når begge hjernene er våkne. Men noe i den duren, en del ting kan man bare få naturlig delt av sin sjelelike, da er ofte ord overflødige når sjelene er tvillinger. Livet er ofte en farse hvor man limer på et smil klippet ut av noe som passer der og da, kanskje Allers. Og da med et lim som kun hefter hvis andre er innen synsvidde. Vi er alle små skuespillere hvor vi lar oss delvis bløffes dersom man ikke kan lese øynene, og mine er avslørende, men få kan lese de, tror jeg.

Og der kom morgensolen, og verden og tankene lysnet..

3 kommentar to “Morgenstund..”

 1. Xantippe Says:

  Som alltid en fornøyelse å Som alltid en fornøyelse å lese dine betraktninger, jeg må ta meg selv i ¨å sitte å humre….ha en forteffelig lørdag med eller uten måkeskrik…;))

 2. Trultus Says:

  Herlig morgenstemning i Herlig morgenstemning i velkjent skaldestil.🙂
  Ha en flott lørdag, da Tor!

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk xantippe, kjekt å Takk xantippe, kjekt å høre at noen forstår litt av dette hodets tanker, noe det selv ikke alltid gjør, hehe
  Ha en fin lørdag selv..

  Takk Trultus for koselig tilbakemelding.
  Ha en fin lørdag du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: