Klokka 09.19 en mandags morgen..

Småregn lager kunstverk på vinduer, og dråper henger som små glassklare kuler på greiner, vakkert på sin måte. Værfolkets lottomaskiner forteller om en kommende første uke i mars som vil inneholde våte dager. Mars – var jo nettopp nisse? Den med jul på og striesekk med pakker i til små banditter og andre snille barn. Hvor pokker blir dagene av? Det ble en pause der, en bare jeg så, men en pause for å le av hakkespetten som gikk bananas på fuglebrettet.

Halv ti. Må ha vært rundt halv ti. Det må ha vært da jeg sovnet i går. Husker begynnelsen på gamle nyheter klokka ni, så noe vagt, neste gang viste uret kvart på 4, og jeg sovnet igjen. Kan ikke huske sist jeg sov halv ti? Men best å holde kjeft, det går på ryktet løs. Nå for tiden er ny asfalt såpass sjeldent at man opplyser i avisen om årets heldige veistubber som skal få nytt skinn. De heldige står i en liten notis med altfor stor overskrift i den lokale delen av avisa.

Nå har de gule fått selskap av blå, blå krokuser titter frem både der man plantet de en gang da man var noen titals år yngre samt på steder man ikke kan huske å ha stappet slike i jorda. Annet spirer og, foreløpig ukjent hva det blir, men antatt tidligstauder – og der synger en rødstrupe 2 meter utenfor vinduet i en spirende busk. Svakt enda, bare en test av stemmen og et forvarsel. Varsel om kommende tider hvor alt lever på ny.

Og skyene deler seg, sola kikker ned og ser fornøyd ut. Det sies at sola en gang skal spise opp jorda, det er ihvertfall ikke nå, den ser slettes ikke sulten ut synes jeg da. Men jeg er sulten, og brødet ligger tynt an klokka 09.19 en mandags morgen..

4 kommentar to “Klokka 09.19 en mandags morgen..”

 1. tante BØ Says:

  God morgen …. eller.. det God morgen …. eller.. det er litt lenger utpå nå : ))
  Du er heldig du : ))
  Her kommer nedbøren i fast form i dag. Snart 10 cm. med hvitt.
  Ha en fin dag Tor.

 2. bamse1964 Says:

  Skal bli godt når snøen er Skal bli godt når snøen er vekke igjen.

 3. Xantippe Says:

  Kjente veldig lengselen Kjente veldig lengselen etter våren her nå du snakker om krokus, vi har et lite lag hvitt liggende etter siste ukes snøfall… regner med at det er borte i løpet av et par dager …;))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er ihvertfall lenger Det er ihvertfall lenger utpå nå tante Bø (men min feil siden jeg har vært ute en tur), ja vi er nok heldige her som jeg bor med rimelig mildt klima og tidlige og lange vårer.
  Ha en fin dag du og.

  Det tror jeg nok bamse, de fleste lengter vel til det når vi skriver mars.

  Håper dere slipper mer snø nå fremover xantippe, jeg var ute en tur i dag og så flere solide vårtegn, men dessverre smådryppet det så jeg tok ikke med meg kameraet.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: