Tørkedag?

Et blikk, og det behøver ikke være langt heller, sier vel at flere er infisert av ordtørke på fredag 27. februar det ubrukte årete 2009. Snart mars, og bekkeklang med snøresang og aure på land mens sjelen får påfyll i en ellers akkameg befengt verden. Timeglassets innhold forflytter seg nådeløst og man tar seg i å håpe på at et av kornene henger seg opp i den trange kanalen og stanser tiden en stakket stund slik at man får hentet seg inn igjen.

Ute lokker med alle mulige slags herligheter, blå himmel og den varme kule. Nye blomster og springene knopper, men et snev av feber får meg til å kikke ut og nyte fra innsiden. Litt bris, en passe tørkedag dersom ikke tørketrommelen var oppfunnet, men den parfymerer ikke klærene med vårdufter. Skjønt når bøndene tømmer dyrenes utedass er det bedre med tørketrommel.

Ikke annet enn å innrømme ordtørke her og, et snev. Sammen med den lette feber og slapphet som er ofte medfølgende slike tilstander. Vår – og egentlig skulle jeg vært yr og småkåt døgnet rundt, men det kommer, det kommer, ihvertfall det yre..

Tid, den er vår møllestein om halsen. Historien vil vise at vi moderne er på ville veier. Moderne har vi ikke vært særlig lenge historisk, hvordan returen skjer, og når – får vi moderne i dag neppe oppleve, men den kommer dersom individet skal overleve som selvstendig med mening i det å leve. Vi er de moderne tiders ofre og prøvekaniner. Produkter av vår tid, en tid da samfunnet streber etter å støpe alle like i dets syn på modernisme.

Og der, utrolig nok, for en vinglete humle forbi. Humle? Nå? Nei? Jeg må virkelig en tur til optikeren og få nye progressive briller. Progressive? Vi mennesker må og være det i det moderne, tilpasse oss samfunnet, omvendt er ute i dag..

3 kommentar to “Tørkedag?”

 1. Annapåstranda Says:

  Vår,ja…sukk! Ja,her ønskes våren velkommen, men må nok vente litt ennå. Har hatt en kald og snørik vinter her på østlandet. Først om en måned kanskje våren er her. En fin tid fremover nå uansett vær. Trekkfuglene kommer snart og det gleder jeg meg til. Ha en fin dag:-)

 2. Mettitta Says:

  Hihihi måtte le av det med tørketrommelen og dyreulukter. Da er det generelt godt å være inne syntes jeg. Elsker våren og den yrende følelsen jeg også. Deilig å kjenne at kreftene kommer tilbake, Gleder meg til å legge bort vintertøy og kjenne varme i kinnene, få brunfarge og nyte en kald pils i sola. Det blir deilige dager.

  Mettitta

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Venter og på trekkfuglene Venter og på trekkfuglene Annapåstranda, men det går nok en liten måned til før de er her i større mengder, men tror at våren nå er kommet for å bli her ihvertfall. Har forstått at det har vært mye snø mange steder denne vinteren, men litt sol og mye regn får raskt bukt med det hvite..
  Ha en fin helg..

  Tja Mettitta, når bøndene vårsgjødsler, vel det lukter møkk ja, hehe, men det er allikevel et slags vårtegn man både forbanner og hilser velkommen, en bekreftelse på at tiden er slagen. Er noe i det du sier, umerkelig kommer skjulte krefter, livsvilje, smygende om våren. Lyset og følelsen av liv, det gir noe godt tilbake etter en lang vinterdvale..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: