Med og uten nøtter..

Ligger på rygg, studerer kvister i 8 toms luta furubord fra Canada. Former på kvister og årringer. Alle danner de figurer som fantasien leker med, som å løse en nøtt, og plutselig kommer svaret. Lå og slappet av, leste i en bok, kom til Burma. Burma, det mystiske landet med de mystiske spennende navn. Alle har vel hørt om Mandalay. Mandalay… smak på ordet. Rangoon, Toungoo, Meiktila, Homalin.. Landet klemt inn mellom India, Thailand og Kina, et jungeland.

Aung San Suu Kyi, markant og et ikon. Men hun er en del av det nyere Burma. En brokete menneskehistorie tilhører Burma fra mange tusen år bakover i tid, men det er noe med det landet. Spennende, mystisk, men og litt skummelt. Men mest spennende. Jungel, ukjente og jumfruelige områder hvor ikke mennesker har vært.

Burmateak. Jeg har noen planker Burmateak. Sammen med alt mulig annet eksotisk som jeg leker med i snekkerbua av og til. Har teak fra andre land og, men Burmateaken er spesiell. Mørkere, mer liv, mer eventyr og mystisk. Er mye der jeg kunne utforsket, i Burma. Men, hadde vel ikke kommet ut igjen fra jungelen, det er for mange trær for en Jærsk Tarzan som vel hadde svunget seg fra topp til topp inn i evigheten. OIIILLLLLLAAAAAAJJEEEEYHH! Vel, hm.. måtte jo hatt med en Jane og da selvsagt.

Topp til topp, der hentet minnet opp fra andre topper fra ungdomstiden som kunne blitt nedtur, båre, rødhåret sykesøster og ulende blålysbil. Men berget meg inn i hoppet fra den ene toppen til den andre, det var to bjørketrær, og som i nedslaget mitt kunne blitt med nøtter. Bjørketre med nøtter, sjeldent, en sensasjon. Dog kun bare 2 nøtter. Og den rødhårete, uten søsteruniform – stod nede på bakken og ulte som sykebilen. Etterpå ble det beroligende håndspåleggelser bak buskene. Men bjørka ble snytt for nøttene.

Tarzan, hvilken jungel er det han nå er i da? Kan jo ikke ha konkurranse, vil jo nødig måtte jage Tarzan bort fra alle fansene. Hm.. Tarzan må vel være gammel nå. Kanskje han allerede har trukket seg tilbake til Jungelhvile? Eller hva oldishjemmet måtte hete. Kan jo sende han en mail før jeg reiser. Noen som har adressen?

OIIILLLLLLAAAAAAJJEEEEYHH!!….? OIIILLLLLLAAAAAAJJEEEEYHHJAAANEEEEEEEEEOOH!…Må jo øve… ikke helt Fleksnes heldigvis DAAAAAAYYYYYOOOOOOOHHH…hm.. OIIILLLLLLAAAAAALLLAAAAJJEEEEYHHJAAANEEEEEEEEEOOHDAAAAAAYYYYYOOOOOOOHHH…? Yeah!!

Ehh.. dag ble det kun mobilpizza, uten nøtter, men jeg hentet den selv da. Som Tarzan med rufsete villmannshår – og med nøttene i behold. Enda.

Hm.. kan jeg poste dette mon tro?

.
.

The Wiggles Banana Boat Song Day-O

5 kommentar to “Med og uten nøtter..”

 1. luxcat Says:

  Myanmar heter det😉

 2. May-Britt Says:

  For en livlig fantasi du har=) [img]http://birkmose1.dk/bjstenal28.gif[/img]
  Ha en fin kveld villmann=)

 3. mariee52 Says:

  klart du kan poste dette Tor Spm alltid tok du meg med på tur, setter meg så levende inn i det du skriver, nøtter i bjørka ja, godt de ikke ble der da, hehe, tøff tarzan fra May-Britt, hun er et unikum når det gjelder å finne treffende bilder tror jeg må prøve å lagre den karen ja, Varme tanker fra Mariee52

 4. anick Says:

  Jeg liker den sangen.*ler* Åja…den spilte vi mye hjemme hos oss i barndomshjemmet….smil….helt sant🙂

  Og faren vår tok oss med på så mange Tarzan filmer at vi rakk å få med oss minst TRE forskjellige skuespillere som spilte Tarzan.
  De døde jo ut etterhvert,så måtte nye overta.
  Akkurat som i 007 James Bond ,vet du😉

  Jeg husker ennå den skrekkblandede fryden jeg hadde inni meg,vel vitende om at bongotrommene og pygmeer ville poppe opp i jungelen og spise opp de som kom i deres vei-helt til Tarzan kom hylende ned fra trærne og reddet dem….kvakk!😉

  Jeg var så redd disse bongotrommene som varslet skomle saker,at jeg noenganger vurderte at spenningen ville bli FOR stor for meg….så jeg nesten trakk meg….men hver gang var jeg like tøff,og stilte opp i kinosalen-med hendene for ørene.

  Så je er itte lættskræm,je! *ler* Je er godt røynet.

  Om du er vill……så var Tarzanfilmene hakket villere. hihi….

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det stemmer luxcat, men Det stemmer luxcat, men navnebyttet er omstridt like mye som militærregimet som forandret det.

  Tja May-Britt, selv synes jeg at bokstavene for tiden er noe trege å komme ut da jeg nå må tenke et tiendels sekund før de kommer ut i fingerspissene (to bruker jeg), ellers er de samstemte med fingerspissene 100%. Altså fantasien.

  Kjekk villmann du har levert, men han ligner lite på meg, jeg ville løpt andre veien etter damen som skal klubbes, og ikke omvendt, hehe. Eh.. tror jeg? Vent nå litt? Nei visk ut! hehe

  Ha en fin kveld du og.

  Enig marie, synd å la nøttene kun blitt til pynt i et bjørketre, mulig de kunne blitt en severdighet? «Se de ekte norske villmannsnøttene!» Kun kr 55,- pr blikk (obs! Ingen familierabatt eller rabatt på klippekort gis, selv til tanter med drømmende blikk) hehe

  ja hun er dyktig på å finne rette bildene, det er like utrolig hver gang, og like takknemlig å få.

  Jeg husker og den sangen bakover anick, men ikke hvor langt tilbake i tid. Tror ikke jeg har sett en eneste Tarzanfilm, og like greit, hadde vel bare kjedet meg, hehe
  Men hvor er Tarzan nå? Ikke den virkelige, jeg er jo her som sagt, men etterligningen? hehe

  Ikke lettskremt nei, ser det ja, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: