Rusler rundt..

Tusler rundt i grønn hage, det er morgen. Eller mer rett formiddag. Hufser litt i kjølen, selv varmt krus med kaffe som varmer hånden klarer ikke varme resten av kroppen. 6 grader på rett side. Bøyer meg ned og hilser på en krokusfamilie, de har gule hoder. Andre er på vei ut av dvalen både her og der. Noen knopper på svarte greiner vil og ut, ut i lyset og leve.

Snøen forsvant i går, og avdekket en like grønn plen som alltid. Jærplener er ikke som andre plener, de gir lar seg ikke påvirke av andre elementer og nekter å forbli annet enn sommergrønne året rundt. Tar raske skritt ned helletrapper til andre deler av hagen, prøver å få liv i en trøtt kropp. En gjerdesmett, Per Smygar, flakser forskremt ut av en råtten fururot når mennesketrollet kommer busende, i en busk kjefter den på meg. Jeg må smile av den lille tassen.

Blikket leter på hver kvadratmeter etter liv, joda, noe skjer, våren er begynt å fødes. Sakte, men sikkert. En liten mus freser inn i tørrgress. Hele vinteren har den unngått alle kattene på jakt, slikt står det respekt av. Er den heldig får den stifte familie, men farene lurer overalt, svusj! og ikke før tenkt tanken flyr en brun pil forbi. En spurvehauk på jakt etter lunsj.

En lyd bak får meg til å snu meg for brått og hodet blir beslått med blyplater igjen. Pokker som jeg hater den migrenen! Måtte den dra til Blokksberg og bosette seg for godt!

Rusler rundt med selskap fra et lunkent kaffekrus, titter på alt. En slags først vårsjekk, ser hvem som har overlevd, hvem som er de sterke. Naturens eget utvalg, nådeløst, men vakker i all sin prakt av kommende mangfold. Et siste kikk før terrassedøra lukkes og en pilleboks finnes frem. Joda, våren kommer i år også, den er her allerede i sine første glimt dersom man ser etter..

4 kommentar to “Rusler rundt..”

 1. Tante Sofie Says:

  Deilig med vårstemning – for en stakkar som er helt nedsnødd. Kan nesten ikke huske en så snøddekket bykjerne. Brøytemannskapene holder på dag og natt, og alle innbyggerne mener at akkurat deres gate burde ha førsteprioritet.
  – En liten grinepause her mens Gullgutta står på pallen !!!
  Snufs — nå har de fått medaljene og Ja vi elsker er spilt og alle gutta sang med, til full tåreflom her i heimen🙂
  Når jeg leser omn grønne plener og krokus, Jærskalden, så kjenner jeg at nå er det snart håp om bedre tider her i innlandet også. En snart tre-ukers forkjølelse er på retur og det lysner ute, sola titter nesten frem bak skyene nå og når den får litt mer makt her, ja da blir ikke snøen gammel her! Deilig å kunne se frem til en lang, nydelig vår igjen! God bedring med migrenen og kos deg i din grønne hage!

 2. May-Britt Says:

  =) håper migrena gir seg=)
  [img]http://inglene-4.webbyen.dk/billed.asp?PrivatBilled=7105215[/img]

 3. trultemor- Says:

  grønn hage?? Nå måtte jeg virkelig se ut på plenene med granskenede øyne.
  For nå er snøen borte her også, og jada, plenen er grønn!
  (men slappe gulflekkete innslag)

  Hmmm. Det minner meg på at drivhuset må repareres, Det er bare etpar-tre vinduer igjen….

  Ser litt mere ut vinduet…nei, oppe i skråningene ligger det fortsatt endel snø
  Og flekkvis her og der.
  Men våren kommer den, når den er klar. Enda vil vi få mange frostnetter.

  ha en god dag, Tor;)

  Klemmings

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Forstår at det er mange Forstår at det er mange steder med snø i år Tante Sofie. Her var der snaut 30 cm på det mest noen få dager, normalt er det ikke mange dagene hvor det hvite ligger på disse trakter, men en liten times kjøring så er det meteren og skitrekk med alt tilbehør. Solen tiner nok raskt, men regn gjør underverker, et døgn med regn her og all snø var borte. Godt å høre at du er bedre nå, mange som har vært syke denne vinteren.

  Takk May-Britt, den er seig med å slippe, tar omtrent et døgn før alt er normalt igjen.

  Ja irrgrønn Trultemor. Og ikke noe gult å se bortsett fra gule krokuser. Du må få gang på drivhuset, nærmer seg med raske skritt nå. Savner litt mitt eget, hadde et på ca 20 kvm før i tiden. Våren er på vei her, men klart den kan enda bremses litt med barfrost, dog nok ikke lenge når den først er i gang.

  Klem tilbake og ha en fin kveld..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: