Vår sikkerhet: Well done Sol?

Beklager kjære medbloggere at jeg jekker stadig opp dette innlegget, jeg vil gjøre det til Sol ordner opp i dette uakseptable forholdet som angår vår sikkerhet som brukere. Hvis ikke Sol ønsker å imøtegå kravet, vil jeg selv vurdere å avslutte både bloggen og aliasprofilen.

Sol lever i sin egen verden av og til. En gammel sak som heng og fall ut + div er standard i perioder, men ikke noe særlig nytt. Velkommen til Sol’s verden, nettstedet med egen sjel som gir overraskelser i hverdagen du ikke får andre steder. Men ok, det blir en slags vane, og var ikke saken denne gangen.

Nå er man i gang med en ny oppdatering av hovedsiden, fremsiden, portalen – eller hva man skal kalle deres forside. Ok det, skjønt den gamle var mer stilren for min del. Men stor overraskelse! Skal man sjekke været sitt nå på Sol, så behøver man ikke søke en gang. Nei på venstre side litt oppe står det nå: Været for xxxxxx (hjemme hos meg). Faktisk er treffet såpass at bare husnr mangler. Fantastisk! Eller vent litt..

Den automatiske værgreia har brukt min ipadresse, og gitt meg en tydelig påminning om hvor lite enkelte vet om ipadresser. Ipadressen min er unik. Den er min link til nettet og min adresse egentlig. Andre veien, dsv dersom man følger linja i retur.

Selvsagt vil det varierer hvor langt man ved første «øyekast» uten div «hjelpemidler» kan nå med bare ipadressen. Hos noen kanskje langt unna, hos andre nær. Men hos meg er den nesten innertier, egentlig skremte den meg litt, dvs at et lite standard program kan nesten autobanke på min dør og gi meg været slik at jeg ikke behøver å kikke ut vinduet lenger.

Forsåvidt ikke noe nytt for meg, ikke uvanlig at nettsider bruker ipadressen for å «guide eller gjennkjenne en bruker» (mer eller mindre lovlig). Men første gangen jeg har sett en såpass megatreff, det er ikke snakk om kommunetreff, men jammen nesten på døra innen kommunen og. Selvfølgelig, bor det 30.000 her på samme blinken så blir det litt lysere, men det bor ikke 30.000 her, ikke en gang sognepresten bor her. Men jeg gjør.

De fleste vet at jeg er opptatt av vår sikkerhet her som brukere. Jeg har en sak gående med Sol om dette med sikring av ipadressene våre, jeg mener de tar altfor lempfeldig på dette med å sikre brukernes ipadresser i enkelte tilfeller. Og værprogrammet er ikke saken, men burde gi Sol nå en leksjon i hvor nær ipadresser kan spore brukere selv ved bruk av et simpelt standard program.

Sitat:
«Europeiske datatilsynskommisjonen, European Union’s Group of Data Privacy Regulators, slo mandag fast i en høring at din IP-adresse er like personlig som ditt personnummer og navn. Informasjon om hvor du har vært på nett og hva du har foretatt deg skal ikke være tilgjengelige for hvem som helst.»

Link: http://www.teknofil.no/wip4/-ip-adresser_maa_vernes/d.epl?id=24525

«Hvem som helst» er her et definisjonsspørsmål. Men jeg mener at Sol bør bruke «føre var prinsippet» og ikke sine egne utdaterte prinsipper. Verden går fremover og Sol bør følge utviklingen og da øke personvernet i takt med dette og rådgivende ny praksis.

Jeg har vært på Sol lenge, dvs Sol Alias som man må være registrert på f.eks for å blogge. Selv regner jeg bloggen for rimelig safe da innlegg (m/ ipadressen) osv ikke går via andre personer eller vilkårlige «ikke Sol ansatte moderatorer» som kan se våre ip’er. Jeg stoler på selve staben til Sol. En annen ting om de sikrer min ipadresse i tilfelle hacking, dvs ved f.eks å kryptere den, noe de neppe gjør enda antar jeg. Men det er en annen sak.

I min fartstid her har det i perioder vært snakk om ipadresser på avveier. Jeg vil ikke si noe mer konkret der. Dette kan skje på flere måter. Men la oss ta den teorien og se om den er mulig på en enkel tenkbar måte å omgjøre til praksis, dvs jeg utelater hacking osv. Altså rene lovbrudd.

Disse opplysningene under er sålangt bekreftet av Sol:

(1.Blogg er ikke tema i denne saken da den ikke modereres eller går via 3. personer.)
2. Moderatorer på debatt kan ikke se ipadresser.
3. Moderatorer på chatten kan se ipadressene til alle brukerne kontinuerlig.

Enkelt i denne saken om sikkerheten, er det chatten som er det svakeste leddet.

Hva er så en «moderator» her på Sol? Begrepet sier jo noe om funksjonen. Den bør alle forstå. På Sol er det pt ca 20 «aktive» moderatorer (om det er «passive» i tillegg sier de ikke noe om), disse moderatorene er ikke vanlige Sol-ansatte, men mennesker plukket ut fra aliassystemet. Altså privatpersoner som kan være «hvem som helst».

Sitatklipp fra Sol:
«Vi kan selvsagt ikke garantere oss mot at disse på noen måte misbruker sin posisjon…….»

Jeg har ikke enda fått såvidt jeg vet svar på videre om hvordan disse så vurderes osv, ei heller en akseptabel forklaring på hvorfor skjulte ipadresser skulle kunne hindre en moderators funksjon, og særlig sett opp i mot hensynet og en avveiing mot personvernet til brukerne som bør komme først i en slik vurdering dersom man tar dette seriøst.

Tenkt situasjon:

I utgangspunktet kan da vanlige privatpersoner som kan være «hvem som helst» se min, eller andres ipadresse dersom jeg er på Sol Chat. I tillegg er jeg registrert aliasbruker pga bloggen. Og jeg ønsker å forbli anonym.

Vel, nå viste selv det lille «uskyldige» ipgjenkjenningsprogrammet på den nye værtjenesten at selv det i mitt tilfelle (hos andre kan det være annerledes) at det klarte å finne min kommune, og mitt «bosted» i kommunen, ja bare gateadressen mangler og her bor ikke hele Oslos befolkning. Hva man så kan finne ut av en ipadressen som dreven med rette «måte» er en annen sak.

Men i sum kan en «hvilken som helst» privatperson som har fått en moderatorjobb på Sol Chat i en tenkt teroretisk setting da lese min blogg, mine kommentarer, sjekke min alias, se mine ord på en Chat, og ikke minst, «gratis» få min ipadresse servert av Sol på et fat.

Og enda mener Sol at de sitat: «Ivaretar brukernes sikkerhet på en forsvarlig måte»?

I tillegg viser inkompetansen og naiviteten i følgende utsagn om ipadresser fra Sol, sitat: «……og den gir heller ingen nøyaktige opplysninger om hvor brukeren befinner seg.»

Altså kjære Sol, for mitt vedkommende vil jeg si at «treffet» var rett og slett skremmende og uhyggelig nær. Såpass at dere bør jammen snart ta til fornuften og ihvertfall slutte å la «hvem som helst» få min adresse!

Våkne opp og ikke undervurder vernet om ipadressene og deres andel i personvernet og sikkerheten til brukerne.

Og som vanlig, selv i denne saken, de som ikke er regga er mer sikre enn vi som er regga.

Så well done Sol – gratulerer med selvmotsigelsene og naiviteten.

(mulig dette jekkes frem i tid dersom Sol ikke prompte får fingeren på rett sted)

45 kommentar to “Vår sikkerhet: Well done Sol?”

 1. Anonym Says:

  Men så er det Vi som heldigvis vet hvordan vi sjuler ip adr.
  Er ikke stolt av det, men lovbrudd for egen sikkerhet , ja det er jeg for.
  Ulva

 2. Trultus Says:

  Tor – tror ikke de bruker Tor – tror ikke de bruker IP-adressene, men heller cookies. Da jeg gikk inn på forsida etter å ha lest innlegget ditt – innlogga var jeg også – så fikk jeg opp været for Oslo. Jeg måtte sjøl gå inn og endre det til Bodø.

  Kanskje du på et eller annet tidspunkt har registrert bostedsadressen din og at dette huskes av en cookie?

 3. trultemor- Says:

  det kom ikke såå nære her heller Om det var ip’en så ville det nok vært registrert på bygda mi…eller?

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ulva:
  Joda, det er rimelig Ulva:
  Joda, det er rimelig enkelt det Ulva, man går bare f.eks via en proxyserver som ledes til via et program. Noe som er lovlig. Men det er ikke slik det skal være. Dessuten er det tungvindt og begrenser ofte hastigheten. Sikkerheten skal ivaretas først av din ISP så nettstedet som her er Sol.

  Trultus:
  «Sitat fra Sol: «I utgangspunktet vil du få vist et vær for det stedet der ip-adressen forteller oss at du befinner deg»
  link: http://www.sol.no/nyheter/personlig_vaer_21208782.html

  C. bruker og ipadresser som endel av innsamlet info, kommer litt an på oppbyggingen. Og som nevnt vil treffnøyaktigheten kunne variere veldig fra bruker til bruker. Dessuten vil den kunne bedres over tid ettersom ISP f.eks oppdaterer sine data over ip’er, og når programmet forbedres. På nettet er det nok av program alle kan få tak i for å sjekke ip’er. Men først må man ha en ip å sjekke, det er der Sol bør tette det nevnte hullet uten at det begrenser deres aktiviteter eller gir sterke negativ effekter for Sol.

  Hos deg var det en urimelig stor bom, men den kan raskt senere plutselig forandres til en treff. Når vet du ikke, dessuten skal du som bruker slippe å tenke på slikt.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Trultemor:Det kommer an på Trultemor:
  Det kommer an på så mye, hvor ofte treffene er såpass som i mitt tilfelle aner jeg ikke, husk og at det er et rimelig enkelt program de antatt bruker, det finnes mer avanserte metoder for de som «absolutt» må finne ut. Men det kommer f.eks an på hvordan du «nodes» hjem til deg, hvor mye info ISP gir (i mitt tilfelle gir de for mye info tydeligvis), eller vil guide til osv osv, men det er egentlig uinteressant. Man kan jo si det slik at man lager ikke et slikt værprogram for som i Trultus tilfelle viste været i neste landsdel og serverte det til deg som «ditt personlige vær».

  Men det er ikke selve værprogrammet som er saken, det er at i en del av brukersystemet til Sol får mennesker som ikke skal ha adgang til andre brukeres ipadresse fri tilgang av Sol. Og det er en «sak» jeg har holdt på med en stund, men ble minnet på alvoret igjen da jeg så mitt «personlige vær» i dag. Og som er midt i «bygda» for å si det slik..

  Det er lett for Sol å tette den lekkasjen.

 6. glad dame Says:

  spørsmål virker som du har peiling på dette så jeg tar meg den frihet og spør litt jeg, hvis en person får vite min ip-adresse får han da tilgang til mitt navn og adresse, og hvordan i så tilfelle, og kan man forhindre dette ved å oppgi gal adresse når man kjøper datamaskin, sikkert dumme spørsmål. men jeg har ikke så mye greie på det men litt lyst til å lære det da
  klem

 7. Ulva Says:

  Til glad dame En IP-adresse er en unik nettverksadresse som tildeles en enhet, f.eks. en skriver eller en PC

 8. Ulva Says:

  Tor En sak som jeg er glad for at du tar opp, å er glad for at du følger med…

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  glad dame:
  Vel, glad dame:
  Vel, datasikkerhet var endel av funskjonen i min siste «jobb». Men helt «nerd» er jeg ikke, og det er stadig en utvikling som skjer, i begge retninger.

  Ditt spørsmål kan ikke enkelt svares med ja eller nei. Men la oss si at du teoretisk Og forenklet) bodde i en liten bygd med 50 innbyggere som het Skogsmil. Så heter de du leier internett-tilgang av (din ISP) Skognett. I din bygd er det da kanskje kun 1 oppkoblingspunkt hvor alle «ledningene» fra husene i bygda er tilkoblet og gitt hvert sitt ipnr. – ipadresse. Dette punktet kalles en «node»

  Videre bor disse 50 innbyggerne i ca 15 hus. Og dersom alle er tilkoblet internett så vil dersom vi lager en tenkt ipadressering via noden 63.132.227.01 til 63.132.227.15, gir de alle sifferene foran de 2 siste veien til den noden alle i Skogsmil er koblet til. De 2 siste sifferene er da de som er «siste skanse» og identifiserer deg som en unik bruker. La oss si at du er 12, så ville din ipadresse vært 63.132.227.12.

  Og klart, ikke særlig kjekt dersom man prøver å ivareta sin anonymitet så kan et lite ipsøk med ip gitt ut av Sol f.eks bringe meg mye «nærmere». Nå sa jeg ikke at det bare bodde 50 her. Men skulle en oversatt til postnummer ville den stemt 100%. Og klart mange vil få total bom av et slikt enkelt program slik som Trultus over, dette kan skyldes mange årsaker, årsaker som kan være forandret om en måned og da gi mye bedre treff.

  Nei det har ingen betydning om du oppgir ditt navn og adresse når du kjøper en pc, noe du jo bør da det også gjelder garantien.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ulva:
  Sikkerheten her er noe Ulva:
  Sikkerheten her er noe jeg alltid har tatt alvorlig og er interessert i. Og her i denne greia irriterer det meg at Sol ikke snart kan gjøre de enkle selvsagte grep slik at dette er ute av veien.

  Sol skal ha ros når de fortjener det, og ris når de behøver det.

  Tor

 11. glad dame Says:

  takk takk for seriøse svar.skjønner det er mye man egentlig ikke tenker over når man bare ser på en pc som ett nytteverktøy. tror jeg må begynne å lære meg litt jeg :))))
  god natt til dere alle
  klem

 12. May-Britt Says:

  =) [url=http://www.blingcheese.com][img]http://i153.photobucket.com/albums/s235/revmyspace2/graphics/Day/Good_Night/0_good_night_violin_dark.gif[/img][/url]

 13. bamse1964 Says:

  Bare en liten kommentar på Bare en liten kommentar på slutten;—– det er lett å bytte IP-adresse (de siste tallene).
  Jeg for min del gjør det et par ganger i måneden.

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for nok et vakkert Takk for nok et vakkert bilde May-Britt.

  Bamse:
  Nei det er ikke lett å bytte ipadresse for alle. Stadig flere får fast ipadresse og da nytter det ikke med det «gamle» trikset om å dra ut strømmen til modemet og få ny ip når man setter kontakten inn igjen.
  Datatilsynet er ikke særlig begeistret for utviklingen mot fast ip. De mener det vil svekke personvernet.

  Hele greia her er enkel, Sol’s private moderatorer har ingen særskilte behov for å se andres ipadresse for å kunne gjøre den jobben en moderatorfunksjon omfatter. Private personer, som disse moderatorene er å anse som, har ingen behov for å sitte og leke små James Bond’er og notere seg andre aliasbrukeres bevegelser ved hjelp av ipadressen.

  I mange seriøse store bedrifter har selv ansatte kanskje ikke tilgang til kundenes ipadresser. Årsaken er jo logisk og, for hva skal ansatte med ipadressen? Den har normalt ingen link opp mot den ansatte jobb innen bedriften. Men her er det ikke snakk om ansatte, men vilkårlige private mennesker tatt ut fra aliassystemet, altså noen som kan være «hvem som helst».

 15. BrumIe Says:

  Moderatorer Jeg kan vel nesten si det som ganske sikkert..Din ip inne på chat har ikke moderatorene interesse av..De fleste moderatorer bruker ikke å sjekke ip adressene en gang.
  Jeg tror det at det at sol faktisk enda har tilitt til mennesker ikke er noe annet en posetivt.
  Vi er mange moderatorer. En del aktive og noen som ikke har vært på, på en liten stund, men en ting som driver de fleste av oss moderatorer da. Det er nemlig dette. At folks sikkerhet og trivsel skal tas vare på hos sol.no og på chaten.

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol:
  Jeg jekker dette Til Sol:
  Jeg jekker dette innlegget opp i tid helt til dere reagerer og ordner opp. Det er mange som etterhvert reagerer veldig negativ på chatten deres når de forstår alvoret, dette er en sak dere bør legge deres prinsipper som er utdaterte bort og velge sikkerheten vår først.

  Moderatorer har ikke særlige behov for å se ip for å gjøre sin jobb tilfredstillende, noe de selv og sier.

  Tor

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel brumle, dersom det du Vel brumle, dersom det du sier her: «Din ip inne på chat har ikke moderatorene interesse av..De fleste moderatorer bruker ikke å sjekke ip adressene en gang.» er gyldig er det jo nok en bekreftelse på at gjeldende praksis ikke er nødvendig for å utførere moderatorfunksjonen.

  Det er ikke snakk om hva Sol har av tillit, men vi brukere. Sol sier jo og at: «Vi kan selvsagt ikke garantere oss mot at disse (moderatorene) på noen måte misbruker sin posisjon…….»

  Deres funksjon som moderatorer er ikke tema brumle, men at Sol er ikke på linje med dagens standard for personvern til brukerne.

  Tor

 18. By STARBEAR. Says:

  Ulva. I motsetning til det Ulva gjorde da hun la ut fulle personalia på Trygve Andersen her på Sol, så er ikke jeg så dum at jeg gjør det samme med henne! Der går jammen grensen for hvor dum noen kan være. Jeg regner med at «noen» her trodde det var det jeg mente i går, men, jeg mente altså å nøye meg med å bekrefte henne som NICK bak det hun gjorde!

  Og, i og med at mye nå allerede har skjedd, kan jeg bekrefte at det var Ulva, (også kjent som Persephone en periode), som la ut fulle personalia på Trygve Andersen her på Sol.
  Det var også hun, som under nicket EXCIL, sto bak mye nattlig utskjelling av Solbloggere her inne en periode. Dette er fackts, og uansett hva f.eks. Leone måtte tro, kan det bevises via orginale tilståelser, som noen allerede har sett via besøk her, og flere vil få se det etterhvert!

  Med hilsen STARBEAR, In Person, As himself ;-)))

 19. Anonym Says:

  Sitat:
  «Europeiske Sitat:
  «Europeiske datatilsynskommisjonen, European Union’s Group of Data Privacy Regulators, slo mandag fast i en høring at din IP-adresse er like personlig som ditt personnummer og navn. Informasjon om hvor du har vært på nett og hva du har foretatt deg skal ikke være tilgjengelige for hvem som helst.»

  Viktig informasjon du kommer med. Takk.

  Og i tillegg til moderatorer på chat finnes det minst et menneske som er vanlig chater som har skaffet seg mulighet til å se andres ip adresse på chat.
  Noe som er ULOVLIG!
  Dette er noe h*n også med jevne mellomrom har understreket at h*n kan.
  Dette mennesket virker i tillegg å være veldig i ubalanse og det gjør det ekstra betenkelig at h*n kan se andres ip adresse.
  Og dette går jeg utifra kan skje på Sol blogg også at mennesker med dårlige motiver kan finne på å skaffe seg ULOVLIG tilgang til andres ip adresser.
  Håper slike mennesker blir utestengt fra Sol chat og blogg.

 20. Johnny Persson Says:

  Din IP – eller nettverksleverandøren sin IP? Tja – IP’en tilhører jo ikke deg da. IP’en tilhører nettverksleverandøren som f.eks. Telenor, og IP’en alene forteller vel ikke noe som helst om deg.

  Hvis jeg mot formodning skulle finne ut hvilken IP adresse du bruker så vet jeg ikke noe annet om deg – hverken navn, alder eller noe som helst annet enn hvem som gir deg tilgang til Internett. De eneste som kan få utlevert personopplysninger fra en nettverksleverandør basert på en IP adresse er jo politiet – så hva er det du er så redd for egentlig?

  Hvis jeg får tak i telefon nummeret ditt derimot, så vet jeg jo hvem du er, hva du heter, hvor du bor – sammen med et fin-fint kart over huset ditt.

  Kanskje du burde fokusere mer på gule sider enn IP adressen din.

  PS – hvis noen lurer så finner du IP’en din ved å bruke f.eks. denne lenken:

  http://whatismyip.com/

 21. Anonym Says:

  Hvem er mennesket som kan se Hvem er mennesket som kan se ipaddresser på chat?? Hvis det er rett er det sol som legger til rette for det?? Hvem eller skal ha skylda?

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 12:49:
  «Og i tillegg Anonym 12:49:
  «Og i tillegg til moderatorer på chat finnes det minst et menneske som er vanlig chater som har skaffet seg mulighet til å se andres ip adresse på chat.»

  —> hvordan vet du det? Det er et gammelt triks mange bruker for å skremme andre, enten det er på chat eller debatt. Selvsagt er det div muligheter å finne en ip enten her eller der i dette systemet, men da skal en ha en viss peiling utover vanlige kunskaper, og ikke uvanlig bruke ulovlige metoder.

  Dette jeg vil ha orden på er noe som Sol bør ta sitt soleklare ansvar for og fikse slik at vi som brukere slipper å ha den helt åpne døra ihvertfall.

  Anonym 12:54:
  Vel, tror du bør lese hele greia en gang til. Det handler om at Sol som nettstedseier har et ansvar for at ipadresser ikke er tilgjengelige for begrepet «hvem som helst» som private moderatorer som kommer og går sorterer under. Moderatorene kan utføre sin tiltenkte funskjon uten å måtte se alles ip hele tiden.
  Resten av det du sier om ip er sterkt forenklet og den lempfeldige holdningen er ikke i tråd med samfunnets regelverk for datasikkerheten vis a vis den enkeltes personvern som søkes styrket hele tiden.

  Men atter: poenget er at moderatorer ikke behøver den tilgangen for å utføre sin funksjon. Og jeg ønsker ikke at privatpersoner får tilgang til min ipadresse, punktum finale.

  Anonym 12:57:
  De menneskene, moderatorene, er personer som er i aliassystemet. Altså vanlige brukere som oss andre. De kan med andre ord være «hvem som helst» av brukerne i utgangspunktet.
  Ja, det er Sol som har lagt det slik tilrette at disse personene kan se alles ip hele tiden. Og Sols ansvar å stoppe dette.

  Tor

 23. Teia Says:

  Heia Tor..
  Lenge siden:)
  Jo, Heia Tor..
  Lenge siden:)
  Jo, jeg har lest alt av både innlegg og kommentarer..
  Men siden jeg ikke er så inne på slikt, så er det flott at dem som
  har det kan ta afære. Det er jo snakk om alles sikkerhet, og regner med at Sol har ett fullværdig svar til deg/oss når dem engang ser dette.
  Som sagt, så har du min støtte/ stemme..

  Takk..
  Hilsen data dummie:)

 24. Performed By STARBEAR. Says:

  Summa-Summarum: Jeg registrerer med en viss… ehh.. «interesse» at kun et lite fåtall reagerer med avsky på Ulva’s uthenging av Trygve Andersen med fulle PERSONALIA! Det sier vel litt om majoritetens dobbeltmoral, for, gadd vite hva som hadde skjedd om jeg hadde gjort det samme… ;-))
  Når jeg idag avslørte Ulva for dette, gjorde jeg det med hennes NICK, som altså ikke er synonymt med personalia (som noen synes å tro). Heller vet vel ingen hva Trygve selv syntes og mente om det, men, vi kan jo tenke oss det…

  Ellers ser jeg at anonyme amøber rundt om beskylder Stabeist for å ha vært Excil. Jo, sånn preiker de uvitende, med vesle Leone i spissen ;.)) Ulva var Excil, det er noe vi hun innvidde i trollskapen sin vet, og, dokumentasjon på alt sånt has orginalt!

  Jeg ser jo at vesle Leone sier at dokumentasjon kan redigeres. Ja, «på seg selv kjenner man andre», og sånt vet jeg at Leone vet mye om, JA, da han har gjort det selv. Orginaler derimot, som ligger der det kom, og kan framvises SOM det kom, det inneholder tid/dato etc. Ved redigering endres nemlig sånne ting ;-))

  Jeg ser ellers at Ulva sies å ha anmeldt meg idag? Hmm… har selv snakket med Lier-politiet idag jeg, og det var en HYGGELIG prat! Trenger jeg si mer? He-He
  At jeg selv vurderer å anmelde henne for falsk anmeldelse på falskt grunnlag, vel, det blir min sak senere, og det har ingen andre noe med.

  Ellers forundres kanskje folk over at jeg alltid kommenterer som meg selv, heller enn å gjøre det anonymt slik amøbene gjør? Vel,det har en klar hensikt: Nemlig at jeg VIL at folk skal vite NÅR det er jeg som kommenterer! Også fordi jeg er tøff nok, og har integritet nok til å stå for det jeg skriver! Altså motsatt av anonyme amøber ;-))

  Vel, dette var alt i denne omgang, både her og på andre blogger her inne. MEN: Jeg tror nok at I’LL BE BACK i tilfelle jeg må imøtegå flere usannheter og intriger😀😀

  Med hilsen fra Starbear – In Person – As Himself.

 25. Ulva Says:

  Det er mye som burde ha vert tatt tak i… Som muligheten til å godkjenne anonyme kommentarer før de blir lagt ut, da hadde sikkerheten økt noe….
  Men skjønner ikke at de velger å forholde seg tause i alt dette…

 26. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Teia:
  Hei du, ja lenge siden Teia:
  Hei du, ja lenge siden nå, håper alt er bra med deg.
  Dette er en sak som Sol må ordne opp i, det er forkastelig å ignorere dette dersom de ønsker å fremstå som seriøse og ansvarlige. Jeg forventer at de er seg sitt ansvar voksen og viser den seriøsiteten jeg tror de ønsker å fremstå med og som setter brukerenes sikkerhet på 1. klasse. Vi er tross alt en del av deres inntjeningsgrunnlag som generer «klikk» de får sine inntekter fra.

  Jeg velger å tro at de er seriøse til de eventuelt bekrefter det motsatte.

  Ulva:
  Akkurat den saken er vi lovet ordnet av Sol ved neste oppgradering av bloggen, når det skjer er det ikke opplyst om enda. Den saken er viktig for mange, og bør ligge som en selvsagt del av et åpent bloggsystem.

  Til de som er slettet:
  Vennligst hold dere til de sakene jeg skriver om i min blogg, ellers sletter jeg kommentarene. En ting jeg lurer på er dog om hvem som slettet det ene anonyme innlegget som var her? Det ble slettet før jeg rakk å logge meg inn. Hvis det er Sol, kunne dere gitt en beskjed, er det ikke Sol, har Sol et forklaringsproblem på hvordan noen kan slette et anonymt innlegg i min blogg foruten meg selv.

  Tor

 27. Anonym Says:

  det samme Har visst hendt på Anremas blogg, Tor. Virker slik..

 28. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. da får i såfall Sol Hm.. da får i såfall Sol forklare, hvis det du sier stemmer Anonym 05:38. Men jeg ønsker ikke at dette skal bli noe tema her utover det jeg selv ville ha forklart.

  Tor

 29. anrema Says:

  Sol har nok slettet starbears anonyme innlegg ja, for jeg svarte på det men mitt svar står der ennå mens hans kommentar er borte. Mulig fordi det var spam. Den lå på mange blogger.

 30. leone Says:

  NEI, anrema!!! Der tar du helt feil. Det er bloggerne som sletter dem selv. Bare gå inn og se på min blogg «OBS OBS!» Der ser du at Starbears spamming består fortsatt.

 31. anrema Says:

  ok leone jeg trodde ikke anonyme kunne gå inn i ettertid å slette innlegget

 32. Ulva Says:

  Det er sol som har slettet de… ingen andre…

 33. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vennligst ikke la det bli en Vennligst ikke la det bli en sak oppi hovedsaken her, men den anonyme kommentaren fra SB til dette innlegget mitt ble slettet av noen andre enn meg mens jeg logget meg inn. At Sol ikke snart kommer på banen får gå på deres minuskonto med navnet «ignoransia».

  Nok om dette takk.

  Tor

 34. -trultemor Says:

  anrema:nei, anonyme kan ikke slette egne kommentarer.
  Enten har bloggeier slettet, eller sol har slettet etter klager de har mottatt

 35. mirapisani Says:

  Vet at du ikke vil høre mer om dette Tor.., .., men jeg har ikke slettet en eneste kommentar fra min blogg. Alikevel er det tydelig at kommentarer er slettet. Noe som irriterer meg grenseløst, for jeg skulle gjerne hatt en sammenheng mellom kommentarene. Slik som det ser ut nå så forstår jeg ikke et kvidder av hva som har foregått mens jeg har vært borte fra nettet.
  Og hvis det er sol så syntes jeg i de minste de kan si fra til bloggeier.
  Mira

 36. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig mirapisani, jeg synes Enig mirapisani, jeg synes Sols ignorans for brukerne i de sakene over her nå begynner å bli respektløs. Deres taushet er feil måte å kommunisere på, og inngir liten troverdighet.

  Tor

 37. Perro Says:

  Anonymes rettigheter Bra at du krever din rett til å være anonym og beskyttet på nettet Jærskalden – så kan kanskje de pedofil få litt fred og ro på nettet igjen.

 38. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En tåpelig og useriøs En tåpelig og useriøs kommentar Perro, helt ute av sakes fokus – og som jeg egentlig burde slettet. Men i de useriøse ordene dine kan jeg som svar kanskje si at det er uansett ikke Sols private moderatorers oppgave å leke onkel politi. Eller FBI. Sperring av f.eks spam ip, eller annet, kan lett chatprogrammet selv klare uten at moderatorer ser alles ipadresse, noe de selv og sier.

  Men, atter, det er ikke deres oppgave å leke politi. Ikke Sols oppgave heller..

  Tor

 39. mirapisani Says:

  Skal det ikke skje noe snart da? De må jo snart forstå..?
  Mira:-/

 40. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel mirapisani, jeg selv Vel mirapisani, jeg selv synes jeg de nå viser en arroganse ovenfor brukerne jeg ikke trodde de ville la bli hengende som et symbol over nettstedet Sol. Men, deres ansvar, og deres tid for å ordne opp dersom de vil bli tatt seriøst på ordene om at de setter brukernes sikkerhet høyt.

  Min «hest» rider videre i sin styrke i troen på at den er på rett vei. Og den lar seg ikke bremse så lett..

 41. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Og der fikk jeg nok av syke Og der fikk jeg nok av syke useriøse anonyme kommentarer og stengte døra for krypene, du som jeg nettopp slettet har jeg tatt kopi av og vurdere videre forfølging. Det får være grenser for hva en skal finne seg i. Jeg lar meg ikke pirke på mer enn til en viss grense før jeg tar affære..

  Tor

 42. mirapisani Says:

  Du får la den hesten skritte ned også. Den blir totalt ubrukelig om den blir støl.

  Men jeg er ganske lei nå. Det er først og fremst plagsomme gjester som det ikke går ann å sperre for som plager meg. Jeg er jo veldig glad for at anonyme ikke har tilgang på gjestebøkene lenger. De har fjernet anonyme og sperret ipadressen til de som drev med drapstrussler, men de har ikke vært villig til å gjøre noe med anonyme plageånder som gjentar seg seg i blogg etter blogg. Da mener jeg direkte sjikane av enkelt personer.
  Og den forbaska spamminga i bloggene om håndvesker og annet fandenskap av ting og tang. Noen av disse linkene er sikker virusinfiserte så det holder.

  Som sagt. Ganske lei nå.
  Mira

 43. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er ikke lett for Sol Det er ikke lett for Sol heller angående det du nevner mirapisani, slike folk du antyder om her vet hvordan å omgå det meste. Skal gå an å sperre regga brukere på profilen. På bloggen må du selv sperre for anonyme, det er ditt ansvar egentlig, enten du blogger her eller der dersom du er plaget av slike.

  Nå måtte jeg sette en stopper her for anonyme, det er en grense for alt, selv hos meg.

  Tor

 44. mirapisani Says:

  Jeg sperer jeg. Jeg sperrer hele bloggen til tider. Det siste som skjedde var at jeg fikk en apost av en annen blogger som gjorde meg oppmerksom på at jeg var omtalt i bloggen hennes.

  Nei det er ikke lett. Men det er fanden ikke så vanskelig som sol skal ha det til heller.
  Mira

 45. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En kommentar til dette med En kommentar til dette med overgripere osv:

  Potensielle overgripere finnes spredt i hele samfunnet, selvsagt også på en chat. Og teoretisk også blant private moderatorer som blant brukere. Bare den hypotetiske tanken burde og telle ved å vurdere å la ipadressene til alle brukere ikke være tilgjengelige for en «haug» private moderatorer kontinuerlig. Dette da sagt slik at jeg ikke har påstått noe her om hverken den ene eller andre, men teoretisk kan man ikke se bort fra hverken det ene eller det andre i en slik tanke. Dvs dersom man skal bringe inn den og i dette.

  Men Sol Chat består av flere «chatrom» – de jeg i hovedtanken drar inn er de som har 99% brukere i 40-50-60 årene og hvor hoveddelen er medlemmer i alias. Er det slik at Sol har problemer av en slik art som nevnt over er det uansett en politisak og ikke en sak for private mennesker å nøste i. Ei heller Sol. Er det spesielle chatrom man har problemer i får en løse de der problemene oppstår.

  Videre, er det slik at Sol har problemer av ymse slag med brukere, vil jeg tippe at langt de fleste av disse er uregistrerte, dvs «anonyme» som er gjengangere som her på bloggen eller debattforumene. En løsning er da å kun tillate registrerte i alias å bruke chatten.

  Flashchatprogrammet som Sol bruker kan programmeres til å ta mange av «problemene» automatisk, også problematiske ipadresserelaterte tilfeller.

  Dette handler først og fremst om sikkerheten til Sol’s faste brukere, vi som er medlemmer i deres aliassystem, og ikke de som er uregistrerte. Typisk nok er det i dette systemet de som er registrerte som er svakest stillet.

  Man kan sikkert og omgå ved å f.eks la kun uregistrerte’s ip vise, og ikke de som er innlogget som medlemmer i alias. Det vil kunne være en betydelig forbedring. Det er særlig den koblingen at private får tilgang til brukere på alias sin ipadresse som da kan gi et svekket personvern for den enkelte aliasbruker. Dette bør Sol ordne opp i dersom de tar brukernes sikkerhet alvorlig.

  Jeg har enda ikke hørt, eller sett, en god nok grunn for å opprettholde dagens praksis, hverken fra Sol’s side eller fra moderatorers side av de som har uttalt seg. Bare det at Sol her nå forholder seg tause sier vel og noe..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: