En god mus for meg..

Det tiner, bekker sildrer nedover bakker og smålier. Bra – i går var det nær 30 cm hvite krystaller, men de får ofres på vårens alter. Litt rart at februar ikke uvanlig blir den kaldeste måneden her, og da som oftest sammen med de 2 første ukene av november. I mellom er standard med mildvær og 4 – 12 grader. Men snart spirer det over alt. Rett utenfor her jeg sitter er det noen busker helt inn mot vinduene, hver morgen sjekker jeg med lupeblikk, jo, sannelig; knoppene er det liv i, de svulmer og titter såvidt ut mot verden i toppen.

Var en tur og endelig kjøpte meg nytt tastatur tidligere i uka. Det jeg hadde streiket helt plutselig, når jeg trykket på a fikk jeg k osv. Det var ikke særlig gammelt heller, topp moderne, siste skrik formet som en middels alpedal med bananform. Ergometisk rett. Mulig jeg ikke er helt ergometisk, men det har vært et mareritt å skrive på. Normalt produserer jeg mine innebygde feil, men aldri har jeg skrevet så sent og så mange feil som med det ergometiske møkkatastaturet.

Lurer på hvor mange tastatur jeg har forbrukt i mitt liv? Ikke få ihvertfall. De har vært forbruksvare og har blitt avlivet på forkjellige måter. Som regel flere i året. Noen har dødd uten at årsaken er kjent, andre har krepert av drukning i forskjellige væsker, det som muligens har fått den saligiste ferden til tastaturhimmelen var et som døde under en orgasme fra den som satt oppå, men det er noen år siden da. Mulig orgasmen ble ytterlige stimulert av pirrende tasters berøring av huden? Synd dog, for det var et av de bedre tastaturer.

Inn i første gigasjappe for pc og andre dingser. De vokser som de berømte froskehatter her slike butikker – eller var det padder? Paddenes hatter. Samme det. Før vart det greit, «et tastatur takk!» Det var bare et utvalg på 1 stk. Nå er det 50 meter vegg med tastaturer og mus. En meget stilig dame i stramme klær kommer bort til meg som studerer det overdådige mangfoldet, prøver en mus med utseende som en SUV. «Ny mus?» Spør den stramme med et blikk som får frem fliret i meg, det skjulte fliret. Ikke alle flir bør man i anstedighetens navn fremvise.

«Hei, egentlig et tastatur, men det følger jo med mus som standard nå på alle snart» svarer jeg. «Viktig å prøve musen passform, mange slurver der og klager på musen dagen etterpå» kommer det fra den stramme og utrolig stilige dame, de klærene må ha blitt laget med henne som mal. Jeg må snu meg og se på noe langt borte og nede. Fliret er umulig å skjule. Første gangen jeg handler «mus» av en kvinne. Som oftest er pc-avdelingen guttas domene. En mandig kraftanstrengelse og fliret er stuet bort – for en stund om ikke annet. Jeg snur meg og svarer litt ubetenksomt: «Nåja, jeg har nok av mus å velge i fra før av og….» og der stoppet det.. Jeg begynte å vandre langs tastaturene med varme i ansiktet.

«Noen bestemte tastaturer du har i tankene?» «Tja, det beste, og helst Logitech». Kjapt er hun den enden prisen er høyest. Og selvsagt peker hun på nok et av utgaven alpelandskap i bananform. «Niks! Jeg skal ha et plain flatt, ikke det der vanviddet.» Jeg finner et meget pent og kjenner på tastene. «Dette har akkurat samme funksjoner, men koster 300 mindre» hun tar på nabotastaturet. «Nei, dette er stiligere, skal tross alt sitte og glane på greia, og foretrekker at øynene er fornøyde med utsikten» svarer jeg og avskriver hennes forslag.

Tastaturer blir bare mer og mer avanserte og får stadig flere funskjoner. «Hva er det? En klokke?» Jeg peker på en miniskjerm øverst på tastaturet. «Ja, med alle funskjoner, dato, vekkerklokke og…» «Vekkerklokke på et tastatur?» Jeg begynner å le. «Stoppeklokke, tegnteller…» «Jeg småler av forklaring på alt vidunderet kan. Må snart gå på kurs for å forstå et tastatur. Jeg kan ikke dy meg: «Kan det skrive selv og?» Hun stopper de innøvde ordremsene, og småler selv da hun plutselig ser det noe latterlige i hele greia.

«Nei, jeg tar dette» sier jeg og peker på det stilige. «Du må jo prøve musen først. Kjenne etter om den er god og behagelig inni hånden.» Jeg klarer ikke holde meg og småler, hun og den musen, hehe. Merkelig å snakke mus med en kvinne på denne måten, uvant og hun er virkelig gira på mus. Og deres former. «Jeg har mange mus hjemme, og behøver ikke bruke den medfølgende musa, for meg er tastaturet det som er viktigst» ror jeg hurtig i land med. Trodde jeg. Men hun gir seg ikke og skal ha meg til å føle på musene med forklaring om hvordan de skal føles inni hånden. Det hele er megakomisk der hun prater i vei og demonstrerer. Jeg ler, plutselig oppdager hun selv hva hun «kanskje» egentlig sier, og ler selv med rosa kinn.

Vel, nå sitter jeg og innkjører vidunderet, musa havnet i skapet med de andre ubrukte og jeg bruker en gammel god som gir rett følelse i hånden. Den beste – en god mus for meg.

3 kommentar to “En god mus for meg..”

 1. tante BØ Says:

  Steike han ramle for en død Steike han ramle for en død på det ene tastaturet : ))
  Tastaturet mitt er sikkert 10 år gammalt, men så «kjører» jeg «dinosaurutgaven» der og…
  det holder.
  Pen utsikt i tastaturet … ja det burde jo jeg ha kansje … sånn som jeg stirrer tomt ned i det lange stunder av gangen, …. og ja med vekkerklokke .. da hadde jeg kansje fått skrivi litt og : ))
  Gratulerer da med nytt : ))

 2. May-Britt Says:

  Så spennende Menn og duppeditter=)
  Klart hun nøt å se en villmann prøve ut flere mus=) Du glisa vel i skjegget da tenker jeg.
  Men som det ofte er…..den gamle kjente, kjære musa er best når det kommer til stykket=)
  Ha en fin dag da=)
  [img]http://birkmose1.dk/bjcompu9.gif[/img]
  [img]http://birkmose1.dk/bjcompu63.gif[/img]

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  10 år tante BØ? 10år? 10 år tante BØ? 10år? Hehe, varer de 10 måneder her er det en sensasjon, hehe. Så lenge det er et utvalg uten grenser foretrekker jeg og at det ser rimelig behagelig ut for øynene, og ikke som en styla fjortisgreie med blinklys og julestæsj i rosa og lilla all over.
  The real thing for a real man, juu nåuu..

  Jepp May-Britt, dingsedraget er medfødt, hehe. Må da få ha noen svigleder i kortdrag vi menn og? hehe
  Det var litt pinlig og på en måte, hun var rimelig opphengt i musenes detaljer og passform, noe i overkant kanskje, hehe

  Morsomt omvendt det bildet, hehe

  Ha en fin dag.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: