Ligger på magen..

Ligger på magen på varmt tregulv, blar i kjerrekatalog. Kjekke kjerrer, kjøretøy, vogn – bil. Hva man vil, det er bare en kjerre, en bruksting, tiden for å råne blondisser med ertende hale og mini er over. Nei, nå er det bare en kjerre, et fremkomstmiddel. En nødvendighet, et frihetsredskap. Det siste er viktigst, det å ha frihet til å dra når man vil til hvor man vil. Skjønt – råne blonde er og enda lovlig. Og de andre.

Ligger på magen i en myk sofa, kikker ut på verdens gulv. Det er enda krystalldekket. Mange fugler små, og noen store, spiser frø uten solbriller og Nivea. Mat og forplantning er deres hovedtanke i livet. Spise nok og produsere neste generasjon som skal spise og verpe egg med spirer av små fuglebabyer inni. Katten har en ting foruten i hodet, det er å sove. Noe den gjør til gangs. Mennesker – tja, forplantningsdriftene er sterke der og, enten det forplantes eller ei. Å sove tar og opptil 1/3 av manges liv. 1/3? Herregud. Blir man 90 har en sovet bort 30 år. 30 år! Jo, 3 x 3 er enda 9? Og 8 x 3 er et døgn.

Ligger på magen og støvsuger under Jøtul. Mye bor der. Flyktninger fra resten av inneuniverset. De har ikke pass eller id. Men protesterer vilt inni slangen, banker på veggene slik at den skjelver. Hvor kommer de alle fra? Kan ikke huske at de banket på? Etter en uke er det like mange nye igjen. De må formere seg de og. Men hvor er slekta? Der de kommer fra. En feiting får ikke plass i inngangen til det sugende UD. Tar den av døra og kikker morskt. Spørr om pass, men den har null respekt og havner i gapet til Jøtul.

Ligger på magen i boblekar, lar boblene gi kriblende følelser på huden – og dingsen. Deilig. Skruer på full guffe og forvinner i Skumland. Lar oljer og såper rense og pleie i nytelse fra ukjente hender. Et dypdykk i Skumland gir avbrekk fra alvor, og forvandler universets elendigheter til pirrende deilige følelser som jager alt annet. Skumland er skummelt dersom man ikke er alene nede i dypet. Før man vet ordet av det skvalper det over på marmorfliser i ekstase. Ikke rart de ikke har boblekar på aldershjem. Men jeg er alene i Skumland, og lar fantasien skape eieres hender som er over hele kroppen. Dagens nytelse.

Ligger på magen og bygger lego for en lite tass mens 3 andre sitter på ryggen og krever fart på gampen. Gule, rød, blå – de blir en garasje til brannbilen. Før taket er på, det er svart, har en dratt i styrereimene til gampen og jeg mangler ca 100 hårstrå. Men, hva så? Å le er viktigere enn døde hårstrå, de fleste røttene er vel igjen? Ligger på magen og spretter opp på knærene og drar på tur i innbilt landskap med 3 på ryggen og en hengende rundt halsen som dunker hesten i hodet med en halvfull rosa tutteflaske, gøy på landet!

Ligger på magen og sover, er borte. Reist til drømmeland hvor alle smiler og er glade og kjærligheten bor..

.

B-Tribe – Hablando..

3 kommentar to “Ligger på magen..”

 1. mittnyejeg Says:

  Hei Tor. Har akkurat begynt Hei Tor. Har akkurat begynt å blogge igjen. Det er rart med det. Alt dette som surrer inne i hodet. Trodde jeg hørte deg en kveld. Går det an? Vel, jeg har vel bare god fantasi, kanskje. Men jeg elsker blogginnleggene dine. Kjekt at du er her inne fortsatt! Badeferie eller hva? Ja man kan vel ihvertfall reise med tanken. Og tankene er sterke, eller hva? Får alltid sånne fine assosiasjoner når jeg leser… Fint med litt IQ forresten, skulle fått litt av deg… Magnus.

 2. Ulva Says:

  Drømmeland… Er der ofte jeg, er det du som har flyttet inn over veien.
  Nekter noen ganger å forlate stedet, blir kastet ut til slutt av en klokke som nesten havner i veggen. Det er der drømmene mine blir født, det er der jeg ikke er blind men ser alle de vakre fargene.Det er der maleriene min hører hjemme, men noen ganger blir de med meg hit, så jeg ikke skal glemme…

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei mittnyejeg, koselig å Hei mittnyejeg, koselig å høre. Fantasien til mennesker er mer viktig enn de fleste aner, uten ville vi ikke utviklet oss til det vi er i dag, og det vi blir fremtiden. Så vær glad i den fantasien du har fått. Ja man kan reise med fantasien, på flere måter. IQ er oppskrytt, den sier ikke noe om menneskets verdigrunnlag og annet som er viktigere enn det som omfatter en IQ-test.

  Drømmer er jo og en slags fantasi ulva, en del av det samme. Noen kan dagdrømme mye mer enn andre, og noen klarer det nesten aldri. Heldigvis er mine evner der superbe. Ligger og håp i mange drømmer, og ofte gode håp, positive. Ja inspirasjonen en behøver for å f.eks male ligger vel og noe i den samme retningen?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: