Good Morning ladies and gents..

Bjørnebær er gode. Før var det bare de ekte ville som vokste langs veikanter og i jungelkratt rundt der mennesker hadde slått seg ned. Det kan jo tyde på at mennesker har spredt de, tatt de med seg og plantet de søte der de slo seg ned i gamle dager. Nå er det innført en ny type, eller det er lenge siden det og.

Disse nye er i kingsize og det går 4 urbær på et nytt i størrelse. Men gode er de nye og. Jeg har alltid lurt på hvorfor de heter «bjørnebær»? Har aldri sett noen bjørn spise bjørnebær eller plantet slike vekster. Jeg kunne googlet, men ikke alltid ønsker jeg å vite alt. Til slutt blir det da ikke noe mer å fabulere omkring, alt er det jo svar på nå. Og ikke alle svar passer meg.

Etter å ha spist middag og zaloet i går, skulle jeg ta en hanenap. En halvtime på øyet. Den halve ble til nesten 3 hele. Selv om jeg ristet på urverket nektet det å gå 2,5 tilbake. Da jeg i min stolte og ville ungdom jobbet en sommer på et lastebilverksted, møtte jeg for første gang fru Stemplingsklokke.

Hun var snodig, bråkte og stemplet med sliten blå farge. Men, hun hadde bestemt at en time var 100. Ikke 60 minutter, nei 100. Så måtte man da omregne etterpå. Ikke alt før var like bra som nå. Skjønt hun var meget streng, så lurte vi henne. Første mann om morgenen, han het Jon, hadde som hovedoppgave å stemple alle inn, selv de som enda sov. Jon kom alltid en halv time før han måtte, og bare fordi han måtte komme en halv time før, han satt på kaffen og.

Lastebil, det minner meg på at jeg må fornye mitt sertifikat. Mitt gir meg lov til å kjøre alt som kan kjøres på norske veier, dermed må det fornyes hvert 10. år. Vel, nå kjører jeg ikke alt lenger, men har kjørt alt, også trailer til Tyskland som ung spire som var snill og plukket opp haikende blondiner og spilte country for disse mens de sov i køya bak. Det var nok en ekstrajobb. Og den gangen måtte det en real man til for å kjøre fartøyet med voldsgiring og servo som virket kun med muskler. Nå er det bedre, selv en bestemor kjører en slik doning like lett som en liten Polo. Jeg har aldri likt de skoeskene. Polo er og blir en damebil.

Nå ser det ut som om min zalotid nærmer seg slutten. Selv Miele må bøye seg når jeg blir bestemt. Og min 6,7 år gamle defekte Miele blir byttet ut i en av siste modell til kr. 17.899,00 med øresavrunding. Det vil koste meg kr. 6.000,00 inklusive øresavrunding, MVA, frakt og 2 mann til å montere kassen og ta med seg den gamle. Mielemannen i andre enden av telefonen måtte jekke seg til gråtegrensen, helt ok, det er bare krokkotårer uansett. Etterpå gikk han sikkert hjem til sin 3. utvalgte med plystring og spiste sin takemed mat med like stor lyst.

Det er et sted her på Jæren som kalles Julebygda. En liten bygd. Jeg har alltid likt det navnet, koselig – hjemmekoselig. En gang fortalte en idiot meg hvorfor den var omdøpt til Julebygda. Jeg ville ikke vite, måtte julesnøen omgå hans grav. Heldigvis har jeg fortrengt de tørre fakta, og Julebygda fremstår enda som det trygge og koselige den er med sitt så treffende navn. Men nå ser jeg i avisen at de søker etter flere innbyggere. 953 bodde det i Julebygda etter siste opptelling. Jeg håper nissefar og mor ordner den saken.

En selvransakelse foreleden sa meg at alt var som før, dvs jeg klarer ikke være sinna lenger enn til halvdelen av det sinte element er fremvist. Mulig det er et svakhetstegn, men det er medfødt. Og ikke har jeg tenkt å la det doktoreres på heller for å få en lengre varighet. Det er sløsing med livstid for meg å la energien dampe ut med rød farge, jeg vil heller ha en rosa og blå..

9 kommentar to “Good Morning ladies and gents..”

 1. bamse1964 Says:

  Finner du ut hvorfor det Finner du ut hvorfor det heter Bjørnebær, håper jeg du sier i fra….
  har også lurt på det.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja bamse, vet ikke om jeg Tja bamse, vet ikke om jeg vil vite, hehe. Egentlig ikke alt man behøver plaine fakta på. Får se.

  Tor

 3. Annapåstranda Says:

  Hm,ja Dette fikk meg til å tenke på alle de illusjoner man har som barn, som blir ødelagt av de voksenes tørre fakta. Ble nok veldig skuffet i blant da, ja. Da jeg var liten så trodde jeg at bringebær skulle skrues av ..må ha vært noen som har lurt meg der…hehe

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skrues av? hehe, den var Skrues av? hehe, den var morsom Annapåstranda. Men ja, illusjoner, jeg tror at vi behøver noen slike som voksne og? Ufarlige, men nødvendige for vår utvikling av fantasidelen i hjernen, og for å kanskje la oss enda kunne drømme oss litt bort fra hverdagens alvor..

  Tor

 5. trultemor- Says:

  å se med barneøyne Eventyr når man er barn, det er eventyr…det er vakkert, det er skummelt…
  Så kommer voksne og ser med voksne øyne
  Nå skal ikke jeg si noe om hvordan eventyrene plukkes sønder og sammen itilfelle det er noen av dere som enda ikke har fått brutt den magien;)

  Noen ting ønsker man ikke å vite, ønsker man ikke å få opplyst om
  Noen ting bare godtar vi som «de er» Er ikke det greit da?

  Joda, bjørnen han sitter der på rompa si og «plukker» og spiser bjørnebær;)

 6. Xantippe Says:

  Du sier noe du Tor, noen Du sier noe du Tor, noen ganger må man bare avfinne seg med at tinge heter som de heter, selv om jeg også som Bamse noen ganger lurer på «hvorfor det da»…. ;))

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du sier noe der Trultemor Du sier noe der Trultemor «Joda, bjørnen han sitter der på rompa si og «plukker» og spiser bjørnebær;)».
  Jeg tror vi voksne og har et behov for å ikke la alt bli tørre fakta, alt behøves ikke vite ned til siste mikrodetalj. Endel ting her i verden kan få ha sin voksne barneuskyldige tro og undring i behold uten at noen tar «skade» av det.

  Joda xantippe, ofte blir jeg og nysgjerrig på slikt og prøver å finne bakgrunnen. F.eks spesielle stedsnavn som det oser noe interessant bak.

  Tor

 8. Ulva Says:

  Vet du… Krysser man bjørnebær med bringebær og loganbær, får man boysenbær.

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er det det som er boysenbær Er det det som er boysenbær Ulva? Jeg har alltid lurt på om boysenbær f.eks var et østlandsord for bjørnebær. Interessant, da lærte jeg noe nytt igjen.

  PS: Loganbær? De tror jeg ikke jeg har hørt om?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: