En slags frokost..

Kulden skal visst vare, typisk februar. Fuglebrettet er stappet med morgensultne, også en liten flokk gulspurv, de er vakre og lyser opp både i sjelen og terrenget. Beina er ikke særlig fornøyde etter skituren i går kveld. Det får så være, de har ingen stemmerett. Turen var gull verd for sjelen, og jeg angrer ikke et sekund selv om nesen er blå og diveres andre farger.

Mandag, ny dag, ny uke. Vi teller og ser frem til ukeslutt. Et paradoks. Egentlig er alle dager like blanke og bør behandles slik, det er bare vi som har laget de om til en praktisk forordning. Laget system til samfunnets nytte. Vi må for all del være til nytte, ellers bli vi bare en klamp om et systems fot. Noe mindreverdig.

Jeg fyrer og fyrer, leter etter varmen. Den tar sin tid i dag før den fyller alle kroker, og meg. Mandag – og jeg må levere ny prøve, sist var det blod i avføringen, magesår. Og jeg må inn og svelge slangen igjen, jeg hater den slangen. Og jeg liker ikke å måtte drikke mindre kaffe. Og heller mer melk, jeg er da ikke et spebarn heller. Melk kan aldri erstatte de brune dråper.

Det lukter svidd katt, den steker seg ved siden av Jøtul, den er nå blitt kattens beste venn, og jeg er nedgradert til annenrangs. Skjønt da få jeg tastaturet i fred om ikke annet. Frokost – og spiser kake fra i går, mange kaker er best dagen derpå når bunner er gjennomtrukket av smak og ikke bare smaker bunn. Humøret er ikke til å snakkes om, men det er heldigvis ikke standard.

Ha en fin dag i alle hjem..

11 kommentar to “En slags frokost..”

 1. mariee52 Says:

  jeg kan ikke fyre, bare fryser her venter og venter på feieren, skulle komme mellom 9 og 12, så jeg håper han kommer snart, skal lage meg en latte nå og krype under pleddet i gostolen og lese litt til han kommer.Varme tanker fra Mariee52

 2. bamse1964 Says:

  Finner du varmen i Finner du varmen i dag?
  Hadde håpet det skulle bli mildere etter at sola sto opp…..men nei..
  Heldigvis kan jeg fortsatt holde meg til de brune dråper i stedet for de hvite.
  God bedring.

 3. tante BØ Says:

  Skulle ønske jeg kunne ha Skulle ønske jeg kunne ha fuglebrett utenfor vinduet mitt jeg og, men vi har ikke lov til det her pgav. at det kan tiltrekke seg rotter. Det er en del av de langs t-banen, bare 25-30 meter fra blokka.
  Men..en fordel med å bo i blokk, er jo at radiator’n er god og varm hele døgnet. Slipper å stå opp i et grøssent kjøkken.
  Vi har en katt i oppgangen her hos oss. Jeg hører han sitter ute i oppgangen og mjauer og vil inn igjen. Han satt nok ikke pris på å bli sluppet ut i dag : ))
  Han hadde nok likt å ha en varm Jøtul å varme seg på i dag : )
  Håper du får orden på maveposen så du kan gå tilbake på «kaffedråpan» i kruset igjen…

  Ha en god dag, og kos deg med kakebiten din : ))
  ….nesa den blå’ner og håret det grån’er
  Mvh. Kakemonster tanta : ))

 4. Anonym Says:

  òg en leser Jeg er og en av de tause du etterlyste i en annen blogg. Jeg leser deg og alltid og har lik andre lest deg og i din gamle blogg. Ha tro på deg selv Tor, vi som ser hva du står for bak din anonyme maske her ser deg som den tankefulle og omtenksomme du aldri klarer å skjule i selv de villeste bukkesprang:) På mine meiseboller får jeg hyppig besøk av noen småtasser som jeg tror er blåmeiser og kjøttmeiser. Har du fått magesår igjen? Husker såvidt du hadde det før òg? Du må skjerme deg selv bedre og gi deg selv omsorg og ikke bare alle andre. Ta nå godt vare på deg selv og god bedring!

 5. Litt om alt Says:

  Slanger og andre «krypdyr» er noen ekle vesener som kun er konstruert for å lage en mest mulig ubehagelig opplevelse for de som blir utsatt for de!
  Jeg sympatiserer veldig sterkt med deg angående den. UFF!

  Tror denne vinteren har vært i en slags «minusmodus» for veldig mange av oss. Nesten som en bølge av mye rart som har slått innover og spredt dråper både hist og her?
  Håper våren bringer bølger av annet slag.

  Klem

 6. trultemor- Says:

  fuglebrettet knakk i stormen, stakkars pippiper
  Ikke lett å finne mat nå. Kan ikke hive maten ned på bakken heller, for da blir det jaktet på av Gustav.
  For han lister seg ut i snøen avogtil, men om natta sover han ved føttene til frøkena:)

  Håper prøven din ser bedre ut denne gang!

  Tenk da…kaker til frokost!! Villmannfrokost synes du??? hehehe;)

  Ha en god dag!!

 7. Annapåstranda Says:

  Ja… Her hos meg er det stort sett bare kulde på denne tiden. I dag er det mildt, med bare -13🙂
  Er veldig mye snø og den isolerer godt, så kulden merkes ikke så mye. Var et par dager med mildvær, som gjorde at det ble veldig glatt utenfor huset og da kastet jeg på litt salt. Plutselig kom det en hel flokk med dompaper som spiste salt av hjertens lyst, ble ganske forbausa, trodde ikke småfuglene spiste salt og det kan umulig være bra for dem.
  Så nå blir det sandstrøing heretter. Ønsker deg en fin dag og god bedring med magen;-))

 8. Anonym Says:

  Ta det med ro!! Pappa hadde mavesår han fikk av bekymrnger husker han lå å vrei seg. Nå må du ta til vett å tenke på deg selv!! Jobben så gjør det kan tenke meg det! NÅ er det du så treng pleie! Hadde jeg bodd nær skulle jeg komt å past på deg! he-he!

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Får håpe det gikk greit Får håpe det gikk greit marie og at du har fått varmt opp huset igjen.

  Tja er blitt litt varmere utover dagen bamse, og kan drikke «passe» brune dråper, hva passe var er glemt. Takk for bedringsønske.

  Det var da en merkelig lov tante BØ? Virker som om den er moden for revisjon og noe gammelt som henger igjen? Nei kattene vil nok heller være inne nå i det kalde været, ser min må helst presses ut. Takk, men det vil nok ta sin tid, må bare passe på så det ikke blir verre.

  Anonym 11:02: Takk for de ordene, de gjør godt. Kan stemme det, meisene elsker de fettbollene. Og begge de nevnte er de vanligste av alle. Jo, men skal prøve, eller må. Vanskelig overgang for meg.

  Den er som en hagelsange litt om alt, nei ikke noe jeg går til med liv og lyst akkurat. Mja, har kanskje vært som du sier? Litt her og der, av litt forskjellig?
  Klem tilbake

  Du får smelle opp et nytt trultemor, kjapt gjort det. Og vinteren ser ut til å drøye med sin avslutning. Min katt er faktisk litt ute av og til om nettene, selv nå. Men vanligst sover den oppå meg og veier da som før sagt 50kg, hehe
  Ha en fin kveld

  Mildt med -13 Annapåstranda? Blir vel kanskje en vane med frosten og, den er ikke særlig langvarig her jeg bor, flest dager er på den røde siden om vinteren. Dompaper savner jeg, de er sjeldne her jeg bor, men utrolig vakre, særlig hannene. Hm.. litt merkelig med saltet, kanskje de drakk av isen som smeltet og da fikk i seg salt, jeg er usikker på hvor mye salt de tåler. Takk for bedringsønske.

  Ja det er ikke godt Anonym 14:34, men ja, skal prøve å skue meg selv etpar hakk frem på listen over hensyn.

  Tor

 10. Anonym Says:

  Nå igjjen!! Hva skjer?? je har hvert ei uke på kurs. Kan du forklar?!!

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm..? Nei, forklare, nei…. Hm..? Nei, forklare, nei…. hvem du enn er?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: