I Jomfruland med Maggie..

Silkesnø en grov neve høy sporer på jomfruland, lette tak på nysmørte ski mellom skiftende lys i mørke lysløyper. Smilende skøytetak i småbakker fryder, gamle kunster sitter enda. Myke lette snøflak følger med – og Maggie. Me and Maggie Reilly, hun synger bedøvende på øret levert fra mobil i lommen. Alene, første mann i nysnø en tidlig søndagskveld, barnet leker med staver og ski i jomfruland, lekende lett svinger dusken i lua, den trives nå. Alene, nei, Maggie er med.

Deilige sitringer i bratte bakker, dusken rett ut og barnesmil, et lite villmannsbrøl rundt en sving, best å advare, bremsene er ikke innkjørte. Blå Swix lager kulelager mot glitrende snøkrystaller, lange sletter tas lekende lett med dansende skøytetak i takt med Maggie. Får lyst å juble, være barn – jo er barn og øker takten, som å gå på stålis med langskøyter i barndommen – deilig! Vil bare gå og gå, gli i evig rus, lange skygger på jomfruland.

Smerte i sjel og mage glemmes i en hyrdestund på jomfruland i lekende driv sammen med Maggie, gråter gledestårer på jomfruland. Bratte bakker og knebøy, jublende fall og opp igjen. Sjelen lever litt igjen, sjelen, meg og Maggie. Gir faen nedover, staker for full speed og ned med stavene bakover Jippi! Et naturlig hopp lar meg fly noen meter, lander rett selv på tynne lekter og freser nedover, til pokkers med bein og brudd, rusen døver alle bekymringer om farer.

Hjemover i rolige tak, glir utrolig lett, perfekt silkeføre for Blå Swix. Bare fryd, en drøm uten bruk av svette tak – som om noen ga meg usynlige krefter, kanskje er det Maggie. Danser uten staver, ligger sideveis som på mc i ungdomsår rundt svinger, håper ingen er skjult av hjørnet i mørket. En furubusk får besøk av meg og Maggie. Alle 3 bare ler selv med noen røde drypp fra en nese i jomfrusnø. Rødt og rent hvitt gir levende kontraster.

Nedover mot kåken – en lang bakke, gir gass som i siste sjanse og en nittigraderssving som ender i bråmøte med en hvit garasjeport hvor en stav sa takk for seg selv, men jeg og Maggie synger og traller mens skiene støves fri av iskrystaller fra jomfruland..

Maggie Reilly – Everytime We Touch

8 kommentar to “I Jomfruland med Maggie..”

 1. trultemor- Says:

  nå kan du tro jeg lurte fælt her!!
  Hvem Maggie….men, aha, dem maggie ja.
  Ikke så værst å ha med seg på tur:)

  Høres ut som en herlig tur!

  Ha en flott kveld!

 2. trultemor- Says:

  UPS! du må slette disse som ble for mye, det ble et voldsomt heng her;)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En forsvant selv trultemor, En forsvant selv trultemor, det er problemer her nå, jeg faller inn og ut og det henger. Litt typisk Sol.

  Den Maggie ja, hehe. Men hun har en nydelig stemme. Og alle har vel hørt om ‘Moonlight Shadow’ ? Damen har mange nydelige låter foruten denne og.

  .
  Fikk et innfall da jeg så den vakre nysnøen dale sakte ned og fant frem de nedstøvete ski og tilbehør. Angrer ikke et sekund, selv om nesen er litt misfarget, hehe..

  Ha en fin kveld

  Tor

 4. leone Says:

  Å ja! Maggie er ei feiende flott dame. Jeg har henne med meg på tur hver dag, men det er jo en helt annen Maggie jeg har da. Men synge-Maggie er da også ei snasen dame. Og jaggu godt at du tok med den med Mike Oldfield. Den synes jeg er flott!

 5. Nema Says:

  dette var pent skrevet det er ikke lyd på denne pc, så jeg får ikke hørt på musikken.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har du en Maggie selv leone? Har du en Maggie selv leone? En lys levende? Ja denne Maggie har en vakker stemme, og har gitt ut flere låter enn mange tror. Endel av de er laget av Mke Oldfield.

  Takk Nema, du må få lyd på, mye bra musikk å finne på nettet.

  Tor

 7. Anonym Says:

  herre mi:=))! her du skriv som ein drømengl Tor! *sukk*!og der fikk du ei ny beundrer, vist det til ei kollega:=))! Den låta har je heime på cd den er nyyyyyyydlig!!-:)je må les meir heime!

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er du samme «Anonym» som Er du samme «Anonym» som spør i de andre? Burde jeg vite hvem du er kanskje? Rebuser er en svak side hos meg.

  Men takk for ordene. Ja Maggie’s sanger er nydelige med hennes spesielle stemme..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: