Eventyrverden?

Morgenavis basert på nyheter man har lest eller sett i går i tvkassen, er lite aktuelle å få servert for x gang. Til frokost (egg, pen banan, 1 stk skive m/sylt og melk) foretrekker jeg den løse delen som inneholder lokale nyheter.

Lokale nyheter er på en måte mer aktuelle og nære. Og ofte er de lokale nyheter mer av typen «vi folk og de rømte kyr, den sære traktor og en sykkeltyv». Her er ingen bomber, granater, 433 døde, Obama og Jenseguten, B-gjenger osv. Jeg tror vi alle har godt av å lese litt lokale nyheter til frokost i stedenfor elendigheter over alt som vi drukner i.

Kråker er noen selskapsfugler av rang, dvs særlig når de skal sove. Da samler de seg i store flokker og sover tett i tett på alle kvister i en eller annen skog. De småkrangler litt, men har ikke støyende makeupsex etterpå før det endelig blir ro og alle sovner de søtt med nebbet under fjær og ser ut som rene englebarna.

Her er noen få slike kråkesoveskoger. Men, en var visst for nærme en viss ordfører og han likte ikke småkranglingen deres og fikk hele skogen kappet ned. Og da selvsagt betalt av kommunen. Selv syntes jeg det var litt vel dramatisk å snaue en hel skog bare pga noen kråker? Skoger vokser ikke akkurat på trær her på Jæren.

Alle har vel sitt morgenrituale, kanskje ofte uten at en selv er helt klar over det. Mitt er sånn at det første viktige som skjer der man står i boxeren og prøver å innse at en har virkelig stått opp, er å sette på kaffen. Så kikker jeg ut på verden og tempen før badet inntas mens kaffen drypper ned i glasshuset. I dag er det eventyrverden ute. Mikrosnø som har lagt seg pudderaktig over landskapet som om man varsomt pyntet en kake med melisdryss fra en sikt.

Rett og slett eventyrverden slik man ser i lykkelige bilder og lykkelige filmer hvor alle er lykkelige, alle smiler, til og med dyrene og bilene smiler, alt er bare lykke og gir en følelse av at man selv er mislykket da alle de smilende elementer mangler, her er ingen dyr som smiler, og bilene er like triste og døde som i går. Og jeg tar meg selv i å føle hvor dypt ensom jeg er noen ganger, dypt der inne hvor ingen ser meg..

7 kommentar to “Eventyrverden?”

 1. tante BØ Says:

  Ment som en liten oppmuntring : )) Stikker fram bustehue mitt (har ikke dratt børsten gjennom håret enda)
  og gir deg en go’kjaka på morran.
  Håper du får en strålende dag.

 2. Edb.Regadog Says:

  Hm… Morgen rutine, ja.
  Hopper opp av senga – løper inn på badet, før jeg danser meg inn på kjøkkenet og lager kaffe til VB.
  Egentlig bruker jeg utrolig lang tid på å komme meg ut av senga.
  Veien til badet går relativt fort da det er så inmari kaldt på gulvet.
  Og veien til kjøkkenet blir sjelden danset. Heller gjespet samtidig som jeg forbanner alt som heter morgenstund.
  hehe

 3. May-Britt Says:

  Sender en klem over til deg=) Ha en god dag/kveld=)
  [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i185619924_1448_3.gif[/img]
  [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i185619925_74487_3.gif[/img]

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk tante BØ. Å børste Takk tante BØ. Å børste pelsen er vel ikke det første jeg heller gjør om morgenen, hehe

  Morgenrutine E, tror de fleste har det kanskje uten å tenke på det? Vel jeg er kjapp ut ut av senga om morgenen, er jeg først våknet så er det bare å stå opp, slumring er ikke min greie. Slipper kalde gulv, har varmekabler i hele kåken. Og det er deilig å slippe gulvkaldt.
  Synes imorgenstunden er ok jeg, en ny dag, se når den våkner, om sommeren daffer jeg rett ut på terrassen gjerne i boxeren med kaffekruset, hehe. Men varme terrassebord er og gode å gå på.

  Jøss for noen nydelige bilder May-Britt, og ravnen er en av mine yndlinger. Jeg hadde en tam ravn jeg hadde foret opp da jeg var liten, den var det mye morro med, hehe (og siden er ugler nedenfor kan jeg jo nevne at jeg en gang hadde 4 perleugler jeg hadde fanget som fløy løse rundt på gutterommet, de holdt mor ute, hehe)

  Veldig så tregt alt er her i dag? Sol har visst problemer ser det ut til.

  Tor

 5. happyen Says:

  Skjønner hva du mener:)
  Jeg har alltid vært en morgenfugl….
  Men er verre å stå opp nå synes jeg…..
  Alderen tenker jeg…hehe
  Men også skiftarbeidet mitt.
  Blir verre etterhvert å snu fra dag til kveld og omvendt,,,
  Går fort utover nå,og da kan du sitte i bokseren på verandaen og nyte kaffen din…..
  Synes liksom jeg ser deg….
  Ønsker meg ei lita rød stue hvor jeg kan gå ut om morgen ,
  sitte på trappa med kaffekoppen….
  Men godt å drømme også…
  Klem fra meg..

 6. Lene Christin Says:

  hei Syns d e så morsomt å sitte å lesa bloggen din!!
  Det så du skrive e underholdane og du har mange gode poeng🙂

  Hilsen lille meg!!
  Ha ein fine kveld!!

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Først til happyen og Lene Først til happyen og Lene Christin: beklager at jeg ikke fikk svart i går da jeg hadde store problemer med å holde meg innlogget, og i dag har jeg lagt syk i senga meste delen av dagen.

  Jo alderen gjør vel at en ikke kanskje hopper ut med samme speed som før happyen, er vel litt naturlig det? Forstår det enda bedre hvis du jobber skift, døgnrytmen blir jo ikke stabil året rundt og det påvirker jo og det du sier.
  Tiden fra nå og fremover går kjapt, her jeg bor er det veldig tidlig vår vanligvis og den varer lenge, noen få år kan den la vente noe på seg hvis vinteren er seig, men vinteren her er og vanligvis særdeles mild.
  Det du ønsker deg, den lille røde stue – forstår den følelsen og den er god, trygg og fredfull.
  Drømme er viktig, særlig i vonde tider er det litt helsebot i å drømme gode minner og håp.
  Klem tilbake.

  Kjekt å høre Lene Christin, slike kommentarer gjør noe godt med skrivelysten, særlig viktig nå som den er på bunnen. Så takk skal du ha.

  Ha en fin kveld du og.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: