Progressive autoriteter..

Må man ha sin daglige dose nyheter og får abstinens dersom man har null tilgang et døgn, ja da har man et problem. Verden og nyhetene er just the same uansett hva en selv mener, sukker, hisser seg opp eller hva som helst. En kamerat bare måtte ha VG hver dag. En gang vi var langt utfor siste aviskiosk, tror det var 5-6 mil, på fisketur, så kjørte den avhengige frem og tilbake hver dag i en uke – altså 10-12 mil hver dag bare for den tabloide saken. Behøver vel ikke si noe mer der..

Maktmennesker er egentlig en tragisk utgave av oss tobente pattedyr. Historien er full av de største og deres vanvidd. Jeg har alltid hatt et problem med å ta maktmennesker seriøst dersom de oser av lyster til å briljere med andre. En gang jeg hadde på meg uniform, gudene vet hva det der klesplagget trigger hos noen, liksom folk blir blindet av et stupid klesplagg, både de som tar det på og de som ser på plagget, men da ble en sersjant nær degradert til korporal, jeg finner meg pokker ikke i hva som helst av en dust i uniform og det ble hans bane.

Å ha ansvarsfulle stillinger enten i samfunnets tjeneste eller næringslivet betyr ikke at man må utøve makt med en posisjon som årsak og skalkeskjul for egne lyster. Det er nemlig en vesentlig forskjell på det å ta ansvaret og «få ting gjort» og det å bli en autoritær person som får et kick av egne autoritære handlinger som da nesten alltid går ut over andre som den autoritære må beherske og føle sin rådemakt over.

Noen liker å bli underlagt maktpersoner, ser opp til de og særlig dersom de bærer et stupid klesplagg som trigger et eller annet. Kler man av begge blir de ikke annet enn vanlige nakne mennesker de og. Man finner disse latente maktmennesker med sine autoritære lyster i alle samfunnslag. Men ofte viser det seg at de er lette å få til å falle for egne lyster dersom man vet og gidder ta etpar grep, de har alle sine meget svake sider bak dersom man tar de for det de egentlig er – og de faller sammen som en kvart potetsekk som før inneholdt ca 80 kg poteter.

Harer vokser ikke på trær, svarte onkel til naboen når han kom tilbake fra en morgentur med børsa, naboen syntes de var en mager fangst med kun 3 harer på en times jakt. Og jeg ser at jeg må snart få meg nye progressive briller der jeg er begynt å myse mot den lille pc-skjermen på bare 26 tommer..

4 kommentar to “Progressive autoriteter..”

 1. Anonym Says:

  Glasshusmester. Maktmennesker? Seier du! Det er fakktisk noen av oss her enda som huser klappjakta di på bl.a. Starbeer! Men så klart under dekket av «retferdighet å beskyttelse» av andre bloggere. Men sånt kan du hykle, men noen av oss huser godt å glemmer ikke gammele synder…

 2. luxcat Says:

  Jeg har alltid lurt på om maktmenenskene (jevnt over) søker makten, eller om de blir smittet av systemet. For åpenbare yrker, som militæret og politiet så er det sikkert en del som søker denne makten i utgangspunktet, men hva med for eksempel mennesker hos NAV? Har møtt på en del maktmennesker der også, samtidig som jeg ikke kan tro de søkte makt i utgangspunktet (for da hadde man vel valgt noe annet?).

  Vi hadde mye om behandlingen av krigsfanger da jeg studerte kriminologi, og konklusjonen hos alle som hadde forsket på dette, var at alle mennesker kan bli overgripere når ting er satt i system og man blir en del av systemet. En slags syk sosialisering kan man si.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel, og en «måte» å se det Vel, og en «måte» å se det på anonym, dvs sett i fra det omvendte prinsipp. Vennligst ikke undervurder min intelligens og dens forståelse selv sett i fra ditt forvridde ståsted med elendig skjulte motiver stemplet fra høyre mot mot midten i en datoutgått farge med en ubestemmelig odør som ikke akkurat er parfyme av la perla precious’s bedøvende art..

  Jeg ble født for mange år siden – and not on a Monday..

  Ha en pen og rolig tvkveld i din hule et eller annet sted.
  (har du husket lisensen?)

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja, er vel begge deler det Tja, er vel begge deler det luxcat, dvs at noen kan bli påvirket av et system, men det finnes sikkert minst like mange eksempler på det motsatte.

  Jo, i de nevnte grupper det nok endel mennesker som tiltrekkes av maktelementet. Tja, NAV, saksbehandlere generelt på statlig/kommunalt nivå kan nok inneholde mennesker som føler et visst maktbegjær som får utløsning gjennom stillingen de har, for skal man få en slags utløsning må det jo være noen å kunne utøve begjæret mot.

  Den konklusjonen kan kanskje stemme selv såpass bastant som den er, men da må det nok inn mange elementer for å dekke alle, de viktigste er jo de psykologiske i «rett» retning. Så ja, mennesker kan forandre seg dersom psykopresset er stort nok over tid, forsåvidt en gammel kunnskap.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: