Før eggene verpes..

Oppe før hønene legger egg, forresten når legger hønene egget? Det er vel de brune som legger sine først – før de hvite, allmuehønene legger sine? Jeg ser for meg at de mer edle brune eggene blir lagt av de få noble høner med stil og verdighet. Etterpå kommer alle de andre vanlige hønene kaklende og slenger ut sine hvite standard egg over halve hønsehuset i full uorden.

Nå venter jeg på at verden og lyset skal våkne, samt postkontoret, hvem som våkner først av de to er jeg ikke sikker på. Ekte postkontor er snart like sjeldne som vinmonopol. Hvorfor heter det vinmonopol? Det er jo monopol på whisky og? Ja og de andre sine spritgreier. Whiskymonopol høres bedre ut enn det usle vinmonopol. Ja og det såkalte «sterkøl» selges vel og der, navn skjemmer ingen i den gesjeften, eller når den byråkratiske verden skal lage navn på noe.

Jeg sovna i kontorstolen sent i går kveld, skulle lese selvkorrektur av de korrigerte tallene til den lille byråkraten som jeg brukte en dyrebar søndag på å korrigere. Men, jeg kommer ikke til å sende faktura til Fru Stat, selv om hun ville gjort det dersom det var omvendt. Kan liksom ikke skrive: 1 stk Søndag uten MVA – betales ved å gi meg en ekstra levedag i enden av livet, man kan jo heller ikke lage en uke til 8 dager. Selv Fru Stat må gi opp der. Og slikt handler ikke om penger, egentlig. Ikke for meg, jeg har noe å ha på maten og alt det andre. En dag er viktigere slik sett.

Nå sover jeg lite, det er medfødt. 4-5 timer er maks som regel. Dermed våknet jeg selvfølgelig halv fem og kaffetrakteren, Herr Braun, måtte ristes våken og i gang på det ukristelige tidspunkt hvor den drømte sikkkert om vannkokeren, Frk Melissa, rett ved siden av. Oppfyring av Fru Jøtul, hente morgenavisen på døra, den som kommer med den lille utlendingen i den utslitte rustne Toyotaen med atogir og frieksos, et blikk på tempen sa at isen på terrassen stemte med måleren, og så lese korrekturen i sammen med vakkert krus med varm morgenkaffe.

Da jeg var liten og gikk på barneskolen pleide jeg å våkne i morgengryet, det kunne vel være i 3-4 tiden om sommeren? Når jeg tenker på alle de vakre nydelige minnene jeg har fra da dagen våknet fra grå til sol, og fuglene våknet og begynte å synge, de ville jeg aldri unnvært. Jeg sto opp, spiste et eple eller noe og ett i lomma og så ut i skog og lier. Så kom jeg hjem klokka åtte til frokosten og gikk med våkne glade uskyldsblå øyne til skolen etterpå.

En gang en bytante var på besøk ble det stor oppstandelse. Hun var oppe med mor i halv åttetiden og laget frokost. Så gikk hun opp på soverommet og skulle vekke meg og søster. Mor var jo vant med at jeg var ute en eller annen plass og tenkte ikke på det. Tante kommer fresende ned, hvor var den lille Tor? Herre min hatt! Vi må ringe politiet! Han er sikkert kidnappet den lille søte gutten av en fæl mann! Nåja, da mor fortalte – så ble det et sjokk det og. At hun turde la den lille uskyldige være rundt i villdyrenes rike alene! Hvem som var noe vill er vel heller et annet spørsmål, hehe.

Uansett, God Morgen til de som leser..

4 kommentar to “Før eggene verpes..”

 1. May-Britt Says:

  =) Hei og god morgen til deg=)
  Nå har jeg kjørt folket her på jobb og har huset for meg selv, nesten.
  Pernille ligger her og sover, og jaco sitter å roper…kom da. komma hit da jaco, få kos og mye mer, pluss at han sitter og skratter og ler der borte, men jeg er så vant med den jabbinga at jeg merker det nesten ikke. slenger ut ett svar i ny og ne da.
  jeg har fri i dag, men finner vel på noe nyttig her hjemme, er alltids noe å gjøre på.
  ha en fin dag og en fin ny uke=)
  [url=http://www.butterfunk.com][img]http://i266.photobucket.com/albums/ii261/funkbutter/graphics/Good_Week/0_good_week_treasure_chest.gif[/img][/url]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God Morgen May-Britt, tidlig God Morgen May-Britt, tidlig oppe du og?
  Jaco? Papegøye? Dvs grå jaco? Hadde en slik selv i mange år, Jakob het den, en skikkelig skravlebøtte som plystret etter damene, hehe. Men så begynte han en tid å kjede seg mye for det ble lite tid igjen til å ta seg av han og han begynte å skrelle av seg fjærene, noe som ofte er et tegn på at de kjeder seg, så jeg ga han bort til noen som var hjemme hele tiden, dsv et pensjonistpar. Etpar ganger stakk han av ute, en den ene gangen satte han seg i toppen av en høy bjørk hos en nabo og nektet å komme ned så jeg måtte klatre helt til topps og hente rømlingen, hehe

  Takk for rypa, dvs bildet, litt skummelt å få noe slikt om morgenen, hehe

  Ha en fin dag og uke..

 3. tante BØ Says:

  God Morgen Tor : ))
  Her hos God Morgen Tor : ))
  Her hos meg har vi vinterns hittil kaldeste dag. Minus 10 grader, men sol : ))
  Ha en fin dag : ))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har vært såvidt på det Har vært såvidt på det tallet en natt Tante BØ. Men tror dersom en er vant med å ha slike temperaturer om vinteren så blir det nok på en annen måte.

  Ha en fin dag du og.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: