Tallenes dag..

Søndag, ikke alle like. Heldigvis, men har sittet hele dagen og delvis omregnet på prosjektdata som en statlig byråkrat har prøvd på før, jeg oppdaget en tabbe der i morges. Og den gjennomsyret alt og det måtte korrigeres over hele fjøla. Irritert er vel en rimelig rett tilstand.

Vel, klagesang fører ikke frem til resultater. Men tom i hodet av alt som surrer rundt, sliten og en mage som bannes nord og ned og lager vonde dager – «Ser man det», sa olden og lukket fornøyd en sliten skinnsak hvor hans sirlige håndskrift hadde laget notater. Min håndskrift er mer ala lege, dvs slik at en selv noen ganger ikke helt forstår hva som står på huskelappen.

Når en tenker på hvordan dataverden har revolusjonert alt som før måtte skrive med hånd, eller en gammeldags skrivemaskin med karbonark i mellom er det ganske omfattende. For å ikke snakke om beregninger, nå lager en sine egne små beregninsformler i f.eks excel og bare putter inn rådata og alt kommer ut straks i tusen detaljer. Excel er et fantastisk redskap.

De som vokser opp med data aner ikke hvordan det var før. Og mulighetene nå er enorme på selve beregningsider man før måtte bruker utrolige mengder mennesker og tid på. Nå gjøres alt på et øyeblikk av en person.

Pc og mobil har forandret verden mer enn vi fatter, sikkert ikke bare på godt, men dersom man avveier så kommer det hele til slutt uansett ut med en stor pluss.

2 kommentar to “Tallenes dag..”

  1. Anonym Says:

    Hehe si meg… er du født i tvillingenes tegn du? Makan til allsidig mann..hehe

  2. Jærskalden Tor Vidle Says:

    Niks, er nok ikke det, men Niks, er nok ikke det, men et skalldyr, hehe

    Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: