Kem e det?

Det va det då. Kem va det? Jodå ofte va det han Tor så flaug, sprang eller gassa forbi. Og någen gonger med vidle indianerhyl og grevlige latter. Om ikkje speeden framleis e på same nivå alltid så ligg den i badnet djupt inni. Under, siste gongen det va skikkeleg snø heran, ein lange akebakka eg måka ud te ungane, og sjå, kem e den styste ungen her? Jodå, her kjem han Tor flygande og ungane jubla. Kor han landa te slutt itte å fysste ha fresa ner fotografen ska eg ikkje seia høgt.

scanned-54.jpg

.
Herrepitter! Kem e det så he fingje den grevlige laksen! Framandkaren kjenn visst ikkje det sjølvsagte. Så kjem ein aen kjenning: WOW! Hvem har fått den sværing? Samordna sukkande svar fra fiskekompisane: «E det nødvendig å spørra om?» «Nei, jeg ser jo stanga til Tor. Hva har dere andre fått da?» Samordna sukkande med bøgde hodar frå kompisane: «E det nødvendig å spørra om?» «Nei, det er vel ikke det.» Vanligvis varte det slik når me fiskar saman, «adle» mod Tor, og «adle» tabar – og Tor vinn og mobbar sløvingane, hehe

scanned-04.jpg

.
De forvedne i havnå: «Kem e det sin nye båd?» «Halvard kranførar: «Kem trur dokk kallane? Kem står oppå båden?» De forvedne: «Det e jo n’Tor jo?» Halvard: «Sjølvsagt» De forvedne: «He du kjypt deg nye båd Tor?» Eg: «Jadå ser slek ud, eg he kjypte et skal og laga resten sjølv i vinter.» Kallana: «He du laga alt innvortes sjølve?» Halvard kranførar: «Dokk forvedne burde veda atte det e jo n’Tor så då e jo det sjølvsagt det au.» Sama det, den va min fysste båd, ittepå kom det ein nye og større og større kvart 3. år. Men, kem e det sin båd? Naude spørsmål så Jonas i Støvlå sa.

scanned-84.jpg

Og slik kunne eg ha helde på nerøve någen meter, ikkje for å skrøyda, men for å koma te poengå: «Kem sitt der borte og glanar udøve landskaben? Han he jo såde i ro 2 timar, e dokk sikker på at han levar ennå?» «Kompisane: «Det e n’Tor» «Hæ? Dokk tullar! N’Tor e jo øve alt på same tiå!» Vel, nei. Men få veit eller kjennar meg i alt.

For, ofte er det den rolige meg, tenkeren, som drar flest timer ut av døgnet, enten som nå, eller på heia, eller sittende på en utekafe og ser på verden. Mange ser bare bruddstykker og tror at nei, han er det full gass på hele døgnet, men nei. Det tankefulle følger med over alt, og da blir jeg rolig og sier ikke mye. Å lytte til andre er og slike tilfeller ofte, lytter for å forstå, lar det føles på, sier noen rolige ord av og til.

Men og å holde ordet i forsamlingen når det er min oppgave, eller noe som opptar meg. Men kikke på verden, enten liggende i en eng, sittende på en stein, se på mennesker, skyene, naturen, det rolige, det er en stor del av meg som mange ikke ser. De tror gjerne tankene er akkurat der de er, vi sitter jo i sammen rundt et bål f.eks med livlig prat, men kanskje er tankene et helt annet sted.

Ok, jeg kan være ertefant og tulle og herje for å leke. Og snakke dypt lenge to sammen. Kanskje er vi slik alle, brokete i alle våre innebygde unike farger. Og kanskje noen har mer tenketid enn andre i løpet av døgnet, tenketid selv om andre opplever det som om vi er der jo? Vi mennesker er sannelig kompliserte, noen ganger lurer jeg på hvor begrensningene er.

Så – «kem e det?» «Jodå, det e berre n’Tor så ligg der og drøymer seg bort i skyane.» «Ka? Du skrønar!» «Neidå, og best dokk ikkje forstyrrar…»

5 kommentar to “Kem e det?”

 1. mariee52 Says:

  sant som det er sakt Tor En kan være så forskjellig, og en kan oppfattes helt forskjellig av forskjellige mennesker ja. Den laksen minner meg om da jeg ble vetteskremt i garasjen hjemme.Var ca 10-12 år, og skulle sette sykkelen i garaqsjen, så var lyspæra gått, og jeg gikk rett på et sånnt beist. Den hadde et nebb så langt som sverd, og veide 17,2 kg.Pappa fikk «Gulllaksen» det året pga den. uff, grøsser ennå. Klaska jo rett inn i den med fjeset mitt….Varme tanker fra Mariee52

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror det er mye slik med oss Tror det er mye slik med oss alle marie, også kanskje hvordan vi har dannet et oss et bilde av andre, at vi tror de kan være «slik og slik», men selv har jeg lært meg å ikke la meg dra så raske «konklusjoner» for ofte er det mer enn en ser..

  Hehe ja, skal ikke fortelle hva en kamerat gjorde med sin rekordlaks, eller la oss si det slik at den ble nr 3 i senga da han kom hjem om natten, den andre var kona, hehe. Men nå er nå han veldig spesi da, hehe

  Ha en fin kveld

  Tor

 3. May-Britt Says:

  Ha en fin god natt=) [url=http://www.butterfunk.com][img]http://i266.photobucket.com/albums/ii261/funkbutter/graphics/Quotes/quote_dreaming_stop.gif[/img][/url]

 4. tante BØ Says:

  Hahaha..det første bilde Hahaha..det første bilde var bra : ))
  …men husker du hva som skjedde etter den dagen ute i snøen ?? (hvis bilde er fra i fjor)
  Var det ikke en Villmann som ble fryktelig forkjøla ? : ))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for nok et vakkert Takk for nok et vakkert bilde May-Britt.

  Nei det er ikke fra i fjor tante BØ. Dagen etter ble vel verst for fotografen som fikk en trøkk av villmannen som forsvant inn i busker og kratt, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: