Zalo..

Leker med såpebobler, frk Miele er defekt igjen, andre gangen på under et år og samme feil. Zalo er et ikon, vasker opp videre mens jeg tenker på hvor lenge har Zalo eksistert? Da jeg var liten vispet vi såpevann og blåste bobler, men var det av Zalo? Alle kjenner Zalo, man vet hva man får når en velger Zalo fremfor alle de andre produktene, så jeg kjøper og Zalo, den kan brukes til så mangt og svikter aldri.

Men Miele er ikke hva det var, jeg har hatt mange vaskekasser av Miele, men denne siste er håpløs og en skulle tro det var noe laget i Kina. Og utrolig hvor vant man blir av å bruke f.eks en oppvaskmaskin, man stapper inn og tar ut ferdig. Uten å tenke på det. Men den dagen den streiker oppdager en gamle dager igjen, eller kan vri det til da man vasket opp i diverse hytter, det var alltid koselig å vaske opp på hyttetur. Så jeg vasker opp her og med en slags ok glede over å føle på det som var, og det var da ikke så ille vel?

Torsdag, igjen. Hvor ble uka av fra forrige torsdag? Det går i ett sus av og til og en stopper plutselig opp ved tanken om brems og hva pokker? Skal det være slik at ukene forsvinner av ens kalender uten at noe særlig sitter igjen? Selv nyhetene føles som de samme i store trekk, verden går sin vante gang samme hva en selv mener eller gjør. Til slutt blir en på en måte imun, registrerer – men reagerer ikke særlig for det nytter ikke samme hva en selv gjør eller roper ut eller blir mektig engasjert i.

Mange brenner veldig for noe, saker og politikk. Og godt er det. Men mine tanker er vel mer på dette med menneskelig rettferd for enkeltmenneskets liv. Dermed berøres så mange at jeg kunne hver dag engasjert meg i tusen saker om urett. Noe som blir umulig. «Enhver er sin egen lykkesmed» heter det så enkelt. Men i dagens samfunn er det vel noe gått ut på dato da samfunnets skrevne og uskrevne aksepter styrer ens vei mer enn noen gang. Da tenkt som den innvendige lykken, begrepet da det ble satt var nok ment på det materielle og dets velstand.

I morgen kommer Mieles doktor, den samme som opererte henne sist. Og denne gangen er det samme tilstand og årsak. En slags innebygget svakhet kan en si. På en måte litt likt oss mennesker med våre svakheter. Bare at vi har mange, mange flere enn frk Miele som kun har en mekanisk feilkonstruksjon, mens våre ligger på det som ikke er synbart med øyet. Men Zalo svikter aldri – og om den har svakheter så er de ihvertfall ikke synbare for meg.

7 kommentar to “Zalo..”

 1. bamse1964 Says:

  He he…..Zalo svikter He he…..Zalo svikter heller aldr her…..

 2. tante BØ Says:

  Zalo….ingen såpe som Zalo….ingen såpe som slår den.
  Suveren til det meste, og sprita opp med litt salmiakk, så går vindusvasken som en lek : ))
  (Men den må aldri brukes til å vaske bilen med, den drar alt av polish av lakken)
  Miele synes jeg er en smule oppskrytt. Mange eksempler på at det går 2-3 Mieler på
  min Elto oppvaskmasin, som har surret og gått i 19 år uten noe tull. (pris 3995.-)

 3. trultemor- Says:

  Miele min første var Miele, og den holdt i ca 5år…noe som er altfor lite!! Mamma sin Miele har holdt i over 20!!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei svikter aldri bamse, Nei svikter aldri bamse, Zalo, menneskets beste venn, hehe

  Med salmiakk tante BØ? Ok, men jeg bruker jif vindusvask der, på begge sider. Nei den er for sterk til lakken på bilen. Tja Miele pleier å være bra, og får og som regel toppkarakter i alle tester. Men dyr i forhold til andre.

  5 år er altfor lite trultemor. Som regel har jeg byttet ut av andre årsaker enn helt kaputt, og denne oppvaskmaskinen er det første Mieleproduktet jeg har hatt problemer med.

  Tor

 5. Trultus Says:

  «Den første Zalo-flasken «Den første Zalo-flasken ble produsert på Lilleborgs fabrikker i 1952. Da Zalo ble lansert het produktet Salo med S, men dette ble endret til Zalo i 1953.

  Merkevaren Zalo er i utseende svært lik den første Zalo som kom på markedet, mens innholdet i Zalo opp gjennom årene stadig er blitt forbedret for å bli mer effektiv og drøyere. I 1999 ble Zalo Antibakteriell lansert».

  Hehe – blei så nysgjerrig at jeg måtte sjekke, jeg… :-))

  Zalo er bånn trygg og god! Jeg skal innrømme at jeg faktisk misliker å vaske opp mer enn jeg misliker til og med stryking – og det sier ikke så rein lite! Så den dagen oppvaskern ryker her i huset, så er jeg redd for at det går ca 2,5 minutt før jeg står på Elkjøp…

  Men Zalo er go å ha – uansett og alltid!
  Meeen – jeg hørte en gang fra frisøren min om noen som hadde prøvd å vaske håret i Zalo… Det er visst ikke helt å anbefale – hun sa det var den verste høystakken av et hår hun hadde sett! :-))

 6. Trultus Says:

  Kan jo legge til at pappan Kan jo legge til at pappan til jentungen har en Miele oppvaskmaskin fra 1995, 14 år gammel og still going strong.

  Men vaskemaskinen derimot – også Miele – røyk da den var 5 år gammel, husker jeg.

  Så – det er vel litt av hvert. Også med Miele…

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe trultus, da kan det Hehe trultus, da kan det stemme at jeg laget såpebler av Zalo når jeg var liten. Og takk for at du sjekket det jeg kanskje burde sjekket selv.

  Du sier noe der med «trygg» for da tenkte jeg og på de som reagerer på forskjellige midler, har ikke hørt særlig mange (om noen?) somr eagerer på Zalo?

  Vi er godt vante med de saker vi tar som en selvfølge i dag, som oppvaskmaskin, vaskemaskin osv, og merker det først når de streiker hvor mye de betyr.

  Jo, klart Miele er jo ingen garanti for evighet uten problemer. Men i snitt ligger de på topp i det meste, også livslengde.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: