God morgen?

God morgen i hus, leiligheter, slott, hotell, hytter, campingvogner, asylmottak, fyllearrest, pappesker under broer etc, telt, båter, lavo’er, gammer, snøhuler og fuglekasser. Håper jeg fikk med alle nå? Man må jo for all del ikke diskriminere noen grupper i dette fjoslandet hvor selv nissen ikke bor og hvor Dovregubbens Hall er kun et forsøk på å synliggjøre en illusjon som får turisters valutta inn.

Men det er en start på en dag i grå suppe. Grått er så mangt og bedre enn sitt rykte. Alt skal jo være så fargerikt i dag, det er inn og dyrkes, litt blod her og der, evigfargete gjenger i stjålne biler som slåss fordi de viktige ærer må beholdes i kulturer’s mangfold og nyttårsraketters nye anvendelsesområde som skytes vannrett med nye kulturer’s velsignetes øyne som sikte. Vi er mange blåøyde i dette landet. Dvs og korrigert, vi var mange, det blå vil tape den kampen.

Norsk politikk er en litt merkverdig sak, når det nærmer seg valg blir det nye felles slagordet «Siv eller oss!» samme hva parti som var «oss». Jeg må flire, Siv er jo søt og snill, en pils med Siv på et svaberg i solnedgang får nok frem budeiegenene. De finnes nok inni der et sted, jeg tror bestemt hun ville kledd melkekrakk og lange fletter. Men det er latterlig at Siv plutselig nesten blir en landsfiende man må verne oss fra. Politikere er dummere enn velgerne, som om det var noe nytt.

Men dagens grøss: «Jeg«løste opp» 300 døde i syrebad» – 300 mennesker. http://www.dagbladet.no/2009/01/24/nyheter/mexico/narkotika/drap/utenriks/4513635/

Hør nå her fordømte kyniske uansvarlige presseidioter: Hva pokker skal vi med den saken i A3 format? Den er så bestialsk at selv en herdet villmann reagerer på det syke og grusomme. Og her på Sol hadde den og «førsteplassen» på fremsiden. Hva med alle barna som klikker inn på denne frøkensiden? Hvorfor i h…. må det stadig vises alt av det verste som finnes?

Det er noe feil her nå. Viser man en skarve pupp så skriker mange opp, Fy skamme! Tenk hvis mitt barn får se den puppen! Barnet vil sikkert ta skade på sitt sinn! Javel? Er ikke vi mennesker opprinnelig et pattedyr? Og barn flasket opp ved mammas pupper? Men det er ok at barna leser alt helvetes ondskap i verden servert av en presse som er blitt totalt uansvarlig? Jeg tror nyheter skader barnas sinn mer enn en standard utvekst, dvs en pupp.

Pressens frihet er strukket for langt i dag, det må finnes grenser der og for hva som ikke sømmer seg, eller er nødvendig å måtte dra frem. Kanskje man snart bør vurdere å kun la nyheter finnes på voksne arenaer og selges under disk. Uansett bør noen snart begynne å ta ansvar og sette grensene, selv om det da må skje med et sensurorgan.

Bare tanken på den grusomme saken i det enkle tilfellet satte kaffen i vranglås, og jeg er voksen..

5 kommentar to “God morgen?”

 1. anrema Says:

  Ja det er både kvalmt og Ja det er både kvalmt og selvmotsigende. Her blenger vi allverdens grusomheter for barna våre alt hva vi makter i deres oppvekst. Derpå forventer vi at de skal være positive, snille, blide mennesker når de vokser opp.
  Hva med en liten positiv nyhet innimellom all faenskapen??
  En glad-historir om en alene foreldreløs gutt som det gikk bra for i tillegg til de tragiske eksemplene plan bruker for å erhverve faddere? Et GODT resultat kan være like tiltrekkende.
  Og som du sier den nyheten med syrebadet….er det rart vi er et egoistisk og grinete folkeslag. Vi får jo inn med morsmelken det å være skeptisk, tvilsom og fryktsomme. Redsel har aldri skapt fremgang…

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig anrema. På mange Enig anrema. På mange måter er jeg skremt når jeg tenker etter hvor utrolig lite selvsensur og ansvar pressen tar. Jeg fatter ikke at samfunnet, dvs vi lar det skje. For meg som har noen år bak meg er forskjellene enorme i hvor sykt langt grensene er tøyd de siste 10 årene.

  Mer rett er vel å si at grenser finnes ikke lenger. På samme tid undrer jeg meg over de menneskene som jobber i dagens media, har de ingen skrupler?

  Tor

 3. anrema Says:

  Skrupler nei ALT dreier seg om penger og status. Ofre den som ofres kan om bare eget ego og selvtillit kan forgylles. Det samme gjelder staten i veeeldig mange tilfeller også.

 4. Tante Sofie Says:

  Jeg trodde – det var noe som het «Vær Varsom»- plakaten rundt omkring i redaksjonene. Iallfall var det det engang, men den er sikkert kastet i resirkuleringsbøtta forlengst.
  Det er forferdelig at det bare er inntjening som skal telle når de legger ut nyheter. Blås grusomhetene opp på alle forsider, bruk krigstyper, og helst bilder som gjør folk syke av å se på. Jeg har sagt det mange ganger, og sier det igjen: Jeg er så glad jeg er gammel!!! Tenk å ha vært så heldig å få vokse opp delvis uten radio, uten TV, uten mobiltelefoner, og uten tabloide aviser og blader. Det mest skumle fra min barndom (foruten å gå midt iblant tyskerne som var overalt da), -var å møtte en full mann på gata, og en gang husker jeg at det ble begått et mord i fylket jeg bodde i. De voksne snakket dempet og med alvorlige miner om det, men små gryter har, og har alltid hatt store ører, – så akkurat det mordet sitter der fremdeles 65 år etter! Da kan vi kanskje begynne å lure på hva som vil sitte igjen hos nåtidens barn og unge.

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Din kommentar står veldig Din kommentar står veldig godt alene Tante Sofie, og jeg kun skriver under sammen med deg.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: