What I ment to say..

Da jeg var liten ville jeg ikke bli brannmann. Og brannbilene var heller ikke særlig populære, de bråkte så fælt og skremte fuglene over neste haug. Farfar undret seg på den lille poden, når han spurte hva den lille ville bli når han ble stor fikk, han svaret «En stor meg» og ingen brannmann eller direktør med privatsjåfør og privaterende sekretær i utsøkt kvalitet. Svaret ble det samme hver gang. Mulig de voksne etterpå hadde hemmelige tiskemøte om kvelden for å diskutere den lille’s mangel på fremtidsvyer.

Ringeklokka lokket i ettermiddag. Stor overraskelse, en gammel kjenning jeg trodde hadde forlatt landet for flere år siden. Riktignok hadde han vendt tilbake til Skottland hvor han kom fra, men var her på et oppdrag. Og jammen husket han ikke veien og. Nå er skottene et rimelig sta folkeslag, å diskutere med en skotte setter mange prøvelser i sving for en tolmodig og rolig stabukk som meg. Og fremdeles hadde han sluttet å fucke alt, imponerende.

Vi kaller han Angus, tror ikke han ville blitt fornærmet. Jeg ble kjent med Angus i forbindelse med jobben. En livlig sak, rødhåret og munnsterk. Og røykte 50 om dagen og fucket alt. Merkelig, men ganske mange har slike uvaner. Det var fuck the weather, fuck the salmon, fuck the boss, fuck the skolebolle (han kunne noen få norske ord etter bare 12 år her), fuck the car, fuck the imbisil, fuck the dog, fuck the raisinbolle (han elsket boller), fuck the fuckings wife osv osv. «Fuck» fantes i annenhver setning.

En sommerdag vi lå og latet oss i varmt gress ved en elvebredde skulle han fortelle om noe som hadde skjedd på jobben. Etter ca 50 fuck og fuckings brøt jeg av og sa: «Angus my friend, don’t you ever get tired?» Han kikket uforståelig på meg for jeg brøt av da han holdt på å fucke the secretary (noe han faktisk vistnok gjorde i ordets betydning og, men nå var det en tabbe han mente hun var skyld i).

«What do you mean old boy?» kom det. «What I ment to say was; don’t you ever get tired of all that fucking? I personally think 7-8 times a day would get me rather exhausted.» Angus kikket på meg og jeg så hjernen vridde seg og ørene med. «What? No man can fuck 8 times a day and survive, haha!» «Maybe not Angus, maybe not my friend..» «Ouuh fuck! Fuck me! Fuck me!» Plutselig forstod han og ble taus. Dog bare omtrent 63 sekunder hvilket sikkert var ny pers. Etterpå minket det betydelig på all fuckingen, til slutt var det nede på et normalt nivå, selv for en skotte.

Og nå er Angus på vei til the (tidligere «fuckings» nå «bloody») airport. Må han få mange gode stunder med the bloody wife and the bloody secretary (som er de samme og får samme «omganger» som før) og all the rest of the bloody’s in his days hehe..

Vi menneskers inngrodde vaner og uvaner kan av og til være vanskelige å forstå og forklare for andre, noe å tenke på her jeg sitter og spiser grillet kylling med ravigotte og salat og stappe mens jeg skriver med en ren finger..

5 kommentar to “What I ment to say..”

 1. Xantippe Says:

  Leeeer … så det er ikke Leeeer … så det er ikke bare nordlæninga og trøndera som får bainnskapen inn me morsmelka…Kjenner igjen fenomenet fra enkelte filmer,,,, det er så ille at jeg nesten ikke orker å se … og det kommer fra en trønder, men så har jeg bodd i mange år i «bibelbeltet».. er vel litt påvirka ja… litt fin på det som de sier i trøndelag….jaja…..;))

 2. Edb.Regadog Says:

  Vel Skotter er et herlig folkeslag.🙂
  Men nå begynner jeg å lure på om alle er slik?
  De to jeg kjenner banner også for annen hver setning.
  Merkelig…….

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Uff ja xantippe, mange Uff ja xantippe, mange ganger undrer jeg meg på at de ikke er mer klar over «svakheten» selv? Nordlendingers bannskap er vel tross alt mer variert. Synes ikke trøndere er så ille? Ihvertfall ikke de eksemplarer jeg har møtt, men snakke det kan de, der er de nr 2 etter bergenserne i anvendelse som selgere av ting man absolutt ikke har bruk for, hehe. Dvs dersom man lar seg imponere av ordausene, noe jeg sjeldent blir slik sett..

  De fleste har vel et eller annet kraftuttrykk, men det bør helst kun brukes slik at det virkelig pynter opp på en elegant måte og ikke misbrukes i utide..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe E, vel jeg har møtt en Hehe E, vel jeg har møtt en god del skotter i forbindelse med jobben – og la meg heller være diplomatisk og si du har et snev av kjent moment der, hehe

  Ja, det er merkelig, og slitsomt – spesielt når det blir så omfattende at man går tett i ørene til slutt..

  Tor

 5. Xantippe Says:

  De Norant er klart verst i De Norant er klart verst i ordbruken ja.. men trøndere er ikke langt etter.. for å si det slik…. men jabbe .. jodda… det kan vi… hehe….;))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: