Tors dag..

Hva gjør en på en torsdagmorgen når klokka er ikke våknet, men katten en glemte å skysse ut om onsdag skal absolutt leke, ha kos og utsøkt mat på det ukristelige tidspunkt og vekker sin matfar og kompis med både lyd og ansiktsvask av en sandpapirstunge? Gir opp og, lar den få viljen og setter på kaffe med et svelget sukk og resignert smil.

Et blikk på kalenderen bekrefter at jeg ikke er senil enda, hei, det er jo min dag, Tors dag. Datoen er jo bare en matematisk sak for å få tusenårsregnestykket opp i null, sånn omtrent. For hvem bekymrer seg 1000 år frem i tid? I tillegg sier datoen historien om hvilken av mine dager dette var, dersom noen absolutt behøver å vite det da. Det forblir ukjent.

Et blikk ut mens det putrer ned brune dråper fra den moderne Lars. Mørkt. 6 grader om ikke annet. Sex? Tja, det er jo morgen og mannens dings skal jo i følge mytene alltid da vise retningen. Et kikk ned. Vel, både og, kanskje det mest fornuftige akkurat nå, den ville jo bare vært i veien og ønskes ikke klemt inn i kjøkkenskuffer eller tunge skapdører av fransk eik laget i Italia av marokkanske møbelsnekkere som innvandret ulovlig en natt i en slitt sjøgrønn fiskebåt av tre. Det var bestefaren sin. Eller var det omvendt? Er det eik i Marokko?

Morgennyheter er som andre nyheter, mye reprise, avisene sliter med å finne nye uhyggelige saker i hurtig nok tempo, eller å produsere nye A-Å kjendissladder. Altså no news egentlig. Ingen nyheter er gode nyheter, sa en før, men nå er ikke før. Verdens troskyldige dager er forlengst over, noen mener verdens alderdom er inntrådt og man kan like greit gjøre seg klar for domens dag. Eller dommedag, hver dag er noens dommedag. Det er alltid noen som har spådd at denne dagen er den siste. Aner ikke hva håp de setter i sving med sine spådommer? Men, slik er det, man kan ikke vite alt, og alt er nødvendigvis ikke like viktig å bli bekymret for.

En tanke fra ukjent sted slår ned i manndommen og man forbanner dens reaksjonsevne så tidlig på morgenen. Hvor den kom fra er usikkert, men noe fra bakover i tid som den tydeligvis satte pris på og har lagret i et minne et sted. Hvor nå enn det er da. Kvinner slipper slikt, dvs å måtte fortrenge de frie morgentanker dersom man er i samkvem med sterile mennesker som f.eks dress- eller skjørtkledde alvorlige morgenmennesker der de skal til med dagens virke, det er jo derfor mennesker er til vel? Jobbe, fylle kontoer og la glassert manna med gullstjerner være målet for å overgå naboen som har kun 4. Livets bløff.

Men menneskers gener går mot Visa og alt dets herligheter. Man må jo strekke seg etter noe? Lykke? Det moderne mennesket har hørt ordet, men i hvilken sammenheng? Var det på børsen eller i bilselgerens brosjyre? Eller i turoperatørens der man lå på en masseprodusert strandstol under en ditto parasoll på en sterkt berørt av mennesker strand og svettet mens vannscootere freste frem og tilbake og urbaniserte havet som kanksje en gang i historien ikke var forurenset av mennesker aktiviteter? Man ser jo bunnen enda jo? Så ille kan det ikke være da vel? Tja, ta det under mikroskopet, og kanskje man oppdager sannheten – og bløffen.

Eia var man fattig og lykkelig. En kombinasjon som er uhørt i dag. Utenkelig, for man må jo auto bli ulykkelige uten glitter, bulende Visa, forflyttet sand og kelnerslaver som skal bevarte ens tilværelse og følelse av å ha jekket seg opp nok et trinn på lykkestigen? Selv Røde Kristin er jo en bløff, ihvertfall i følge deres opprinnelige røde tanke. Selv hun fetes med alderen og Visa’en fylles. Om hun smiler mer nå enn da hun protesterte som ung Kristin med langt blondt hår, bhløs og lommepenger, er en ukjent sak.

Og der forsvant en god halvtime eller mer av klokka mi, og uten at jeg har produsert noe – en skandale i våken tilstand i den moderne verden..

6 kommentar to “Tors dag..”

 1. tante BØ Says:

  God Morgen : )) Er det «bare» Tor’sdag eller Tor sin dag? Jeg tror jeg sier GRATULERER : ))
  Åsså Tor…pass deg for skuffen : )) hihi
  Mvh. en plastkortfri tante : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God morgen tante BØ, nei, God morgen tante BØ, nei, ikke fløtekakedag, men en torsdag, hehe. Og selvfølgelig bruke jeg frie tolkninger av ordet, og sjekker man er jo faktisk forholdene noenlunde riktig ifølge sagn. Men, egentlig samme hva den het, den er en ny dag som bare kommer en gang i jordens levetid.

  Ha en fin dag videre.

  Tor

 3. Xantippe Says:

  Litt til ettertanke og litt Litt til ettertanke og litt humor i en herlig mix… det er litt av en evne du har der Tor…Det blir sånn at dersom jeg er i litt dårlig form en dag, så er det bare å lese litt i bloggene til deg og et par andre her.. vel så er dagen lysere med en gang… Ha en fortreffelig dag på din dag….;))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk xantippe, kjekt å Takk xantippe, kjekt å høre at ordene gir deg noe av og til. Dagsformen svinger for de fleste av oss, og ikke alltid livet smiler når en våkner.

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 5. Edb.Regadog Says:

  He-he Jepp, jeg har alltid vært så utrolig glad for at jeg er jente.
  Og ingen kan se på meg når jeg tenker «skitne» tanker… Trodde jeg.
  Men på en eller annen måte kan VB se det i øynene mine, sier han.
  Men ellers – ingen merker om jeg er k- eller ikke.
  Synes synd på dere gutter akkurat der.
  Men for oss jenter er det jo ingenting herligere enn en som overhode ikke kan noe for det – og den bare reiser seg i stram giv akt.
  Spes når man sover.
  Har fått mange herlige øyeblikk av den g runn.
  *gliser*

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja, ikke vær så sikker Tja, ikke vær så sikker på det E, mulig VB har avslørt deg, men hvem vet hvem andre? hehe Jaha, du overfaller stakkaren når han er i drømmeland? Hvem vet hva som forgår der? hehe..

  Nei, dersom det er en ukjent kvinne så kan det nok sikkert være vanskelig å se, men øynene avslører ofte mer enn mange tror..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: