En patetisk kødd.

Gumler forsinket lunsj, 2 med rekesalat og en med appelsinsylt. Ved siden av står 2 bæreposer fra Clas’en. Men det var ikke noe jeg egentlig skulle ha – nei det var etpar nye godstoler. Formiddager er greie å shoppe på. Lite folk. Og jeg var rastløst og avgårde til rekken av møbelsjapper.

Det er en haug slike butikker i en liten omkrets. Og en uendelig mengde stoler. Jo mer jeg prøvde og studerte, jo mer usikker. Tror jeg har satt i 100 stk i dag. Den ene plassen kunne jeg få 4 for 2, salg. Restlager. Men hva hjelper det med 4 når jeg ikke klarer bestemme meg? Idiotisk, skulle bare holdt meg til første butikken og gjort som jeg pleier. Kjøpt de første jeg likte. Vel vel, hva nå? Må jo jo shoppe noe? Videre og inn til Clas’en, hehe

Clas’en er det umulig å gå tomhendt fra. Samme om en bare skulle kikke. Det er en ufattelig butikk som drar stadig flere mennesker til å slutt forgude sjappa, kan ikke leve uten nesten. Som kvinner og klesbutikker, for å ikke nevne skobutikker. Å vandre rundt i det Mekka uten å slenge noe oppi vogna kan det kun være blinde som klarer.

Men da jeg endelig overlesset kom tilbake til kjerra, noe trist. Bilen ved siden av meg, en liten Thaikvinne stresser på med å stable inn bæreposer, en svær sint gubbe skjeller og smeller på den lille. Han virket så sinna at hodet var rødt og det kom fråde ut av den stygge munnen. Hva han sa vet ikke jeg, kan ikke thaispråk. Men neppe sa han at han elsket henne.

Problemet var at de sperret veien for meg, og jeg kom ikke inn i bilen. Først satte jeg bæreposene inn bak, smelte igjen luka for å markere. Men gubben var så hensatt i sinne at han enset ikke at han stod i veien for meg. Lenge siden jeg har sett et så til de grader hissig menneske. Og hans forbannelser kunne høres langveis. Den lille kvinnen sa ikke noe, men jeg så at hun ikke akkurat smilte av glede.

Vel, jeg kunne måke meg inn i kjerra fra passasjersetet, men det fikk da pokker være måte på? Kjente harmen stige til farlige høyde. Ikke ofte jeg blir sinna av betydning. Først: «hallo!», han snudde seg såvidt, men jeg var visst ubetydelig, og han fortsatte å kjefte på henne som nå hadde satt seg inn i bilen.

Ok, nok er pokker nok nå! «Du! Hva faen er det du holder på med!» Ordene kom av seg selv, men hadde sin virkning og han våknet av transen og kikket på meg med olme griseøyne. Jeg tenkte at nå får jeg en i fleisen. Men det fikk så være, tjukken fikk bare prøve, det er pokker hva jeg godtar å være vitne til. Og nå var jeg varm. «Hva pokker slags behandling er dette av et annet menneske? Eier du faen ikke skam? Hørt om respekt?» Han ble paff, tviler på at noe hadde sagt slikt til han før.

Og jeg var ikke ferdig, han fikk høre hvor ynkelig han var i måten han behandlet henne på. For hver salve sank han mer ned på jorda. Jeg er ikke nådig når lunta først er tent. Til slutt formelig krøp han rundt bilen sin og inn den patetisken kødden! Men, jeg kikket på den lille damen, noe sa meg i hennes øyne at redsel bodde der. Og da ble sinnet erstatet av medlidenhet, og jeg ble trist.

Jeg forstår ikke slike mennesker som han, har hørt at mange behandler disse Thaikvinnene dårlig, men aldri sett det så tydelig som i dag. De er jo i en vanskelig situasjon som nye her i landet og mange uten kjente eller venner. Langt, langt hjemmefra, og helt prisgitt mannen. Ikke kan han «skylde» på at han hadde drukket heller, selv om det da pokker ingen gyldig unnskyldning. Og bare det å ta så av i sinne selv på et parkeringsplass med mange mennesker sier vel sitt. Lurer på hvordan hun har det hjemme? Vil helst ikke tenke på det, men håper hun tør å gå dersom det er ille..

Kjenner jeg er enda ikke helt kvitt harmen mot den patetiske kødden. Vel nå får jeg se hva jeg kjøpte hos Clas’en denne gangen..

13 kommentar to “En patetisk kødd.”

 1. tante BØ Says:

  Hurra Tor…..og neste gang Hurra Tor…..og neste gang du ser faenskapet…så gi’n ei salve fra meg og : ))
  Kos deg med posen fra Clas’en.
  Ha en fin dag videre : ))

 2. May-Britt Says:

  Fy da Ekkelt ja, kjenner jeg blir irritert her å.
  Så bra du tok å kjefta opp sleskingen ja, sånne skulle hatt juling de.
  Stakkars dame sier jeg, får nok høre at han har kjøpt henne ut av fattigdommen å at han er sjefen og helten!
  Bra Tor=)
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i281457990_4394.gif[/img]

 3. mariee52 Says:

  åååå blir så forvbanna at jeg nesten sprekker skulle søren meg stått der så skulle han fått på pukkelen, patetisak ,ynkelig,feig, lite voksen og mere kommer jewg ikke på i farten, men mange av dem som henter seg kone, er av den kategorien. Selv var jeg på kurs i Lyngdal en gang med ei som hadde kommet seg bort, det var ungene hennes som hjalp henne, de hadde tatt mishandling og sånnt opp med læreren, og fikk hjelp til å flytte til krisesenter. Hva tenker de på mange av disse mannfolka, stakkars jentene, de er jo så glade for å få et liv i norge, og så får de en sånn dritt. Godt du sa fra til ham, håper hun kommer seg vekk, for du kan nesten regne med at på en offentlig plass så var han «snill» i hans øyne..Varme tanker fra Mariee52

 4. Edb.Regadog Says:

  Takk Tor Takk for at du finnes.
  Klem fra meg.😉

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nå etterpå har jeg tenkt Nå etterpå har jeg tenkt på om kanskje hun får gjennomgå når de kommer hjem fordi jeg sablet han ned. Pokkes greie, ødela hele dagen. Fatter ikke at det er mulig å behandle andre verre enn en hund. Mulig jeg ikke hadde reagert slik dersom jeg bare hadde gått forbi i full fart, men det var flere som kikket bort for han brølte ordene. Håper for guds skyld at hun ikke blir avstraffet ekstra nå, en vond tanke..

  Tor

 6. leone Says:

  Du skulle ha gått lenger. Men det er jo lett å være etterpåklok. Jeg var jo heller ikke på stedet. Men i en slik anledning, ville jeg ha spurt dama om hun trenger beskyttelse. Du sier jo selv at du hadde mistanke om at hun var ensom med denne mannen, uten form for støtte fra andre. I slike tilfeller er det sannelig lov å blande seg inn og bry seg! Jeg kjenner også avsky og avmakt inne i meg etter å ha lest denn artikkelen. Men bra servert til mannegrisen likevel Tor. Du har min fulle sympati der!

 7. Edb.Regadog Says:

  Det er ikke noe man kan gjøre noe med, men prøv ikke å tenke på det.
  Slike mennesker skulle ha fått en real omgang juling!
  .Fatter ikke at noen kan behandle andre mennesker på den måten.
  Kanskje hun får gjennomgå, men sikkert ikke mere enn om du ikke hadde sagt noe.
  Slike mennesker finner alltid på en grunn for å tråkke andre ned i møkka.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda leone, tankene kommer Joda leone, tankene kommer ofte etterpå når en har reagert på noe. Jeg vet jo ikke om hun var «helt alene her i verden» med den mannen, men man gjør sine tanker.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Og bare så det er sagt Og bare så det er sagt leone, ser du nevner at «jeg skulle gått lenger» hva du nå mente med det, men jeg er ihvertfall ikke voldelig, har null tendenser der samme hvor sinna jeg har vært. Vold avler ingen løsning, bare forsterker problemer.

  Ikke av meg ihvertfall edb, jeg er totalt i mot vold, samme hva. Når man blir voldelig da har man tapt, gått tom for argumenter. Men det er lite jeg kan gjøre med det nå. Uansett dersom hun har slike problemer som «standard» er hun jo ille ute samme hva.

  Tor

 10. leone Says:

  Nei, Tor. Jeg mener selvfølgelig ikke at du skulle tydd til vold! Med å «gå lenger», mente jeg at du skulle kommet offeret til unnsetning, og spurt om hun trengte beskyttelse. I et slikt spørmål, ligger det i undetonen at. «Føler du deg truet?» En slags omvendt psykologi overfor overgriperen, slik at han ikke skulle bli provosert. Men, når men ser dette med politiets øyne, ville de sagt: «Det er ingen ting vi kan gjøre så lenge vi ikke ser tegn på fysisk vold». de hadde nok bare bedt mannen om å roe seg ned fordi han befant seg på offentlig sted… Alt for mange ganger har man sett at utfallet har vært katastrofalt for offeret i ettertid.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, forstår leone. Men ikke Ok, forstår leone. Men ikke enkelt det når 150 kg rasende mann står i veien mellom to biler. Dessuten visste jeg ikke om hun forstod norsk. Vanskelig det der, men jeg reagerte ihvertfall, om det får senere konsekvenser vet jeg ikke, men kanskje forstod hun og at slik oppførsel han bedrev ikke skal tolereres, selv i Norge.

  Tor

 12. bamse1964 Says:

  Er enig med Leone…men det Er enig med Leone…men det er jo lett å være etterpåklok. Og i hvertfall hvis det var en stor bjesse av en mann. er redd dama ikke fikk det så greit når de kom hjem…men det kan vi liksom ikke gjøre noe med nå i etterkant.

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei, det er riktig bamse, Nei, det er riktig bamse, ikke noe å gjøre med..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: