Farg deg Paris Hiltonblond og bli rik på bloggingen.

Overskriften er noe direkte på, men dog et snev av sannhet. Og reell i dagens selvopptatte unge moderne verden som dyrker ABCDEFGHIJKLM-kjendiser som nær avguder enkelte nesten går over lik for å tilstrebe seg likhet og levesett med som eneste veien til egenlykke.

Årsaken til det noe spisse utsagn har i hovedsak bakgrunn i denne saken fra Dagbladet: http://www.dagbladet.no/2008/12/26/kjendis/blogg/blogging/mote/4160571/

Kort: «Ida Wulff» 18 år, er visstnok «Norges nye bloggprinsesse» og tjente 10.000 første(?) måneden på bloggen sin. Altså på reklame og promotering, dvs «ikke fordekt reklame» i hennes såkalte blogginnlegg fra «sitt liv».

Sitat: «Ida Wulffs blogg fungerer som ei dagbok, og inneholder alt fra moteinnlegg til samfunnsengasjerte innspill.»

Det «samfunnsengasjerende» må en jammen dykke lenge og dypt for å finne ser det ut til, selv om jeg ikke har lest så mye må det innrømmes, dessuten er visst mange eldre innlegg sletta. Så når frk. Ida mener er første måneden hun tjente de 10 lappene på er noe usikkert.

Hele bloggen gir et inntrykk av at det står andre bak, dvs det er en følelse jeg ihvertfall får. Nærmere forklart: Inntil en viss dato var frk. Ida «kun en av oss alle grå bloggere i millionene», men en vakker dag ble hun «oppdaget» av «en eller annen» type i reklameøyemed som mente at hun ville passe i deres let etter nye idoler som kan promotere produkter. Og vips trykkes det på noe brytere og hun er ikke grå lenger, men blond og ligner på Paris Hilton både fysisk og det tilstrebete nye levesett.

I Sverige (og andre land) har man sin egen utgave «blondinbella» som etter som det sies har flere hundre tusen(!) lesere på sin blogg hver uke. Den svenske utgaven er noe lenger kommet enn den norske, og hele greia er direkte proff, antagelig har hun egne folk som styrer med bloggen.

Vel, sålangt på en side ok, at reklamebransjen har funnet ut at en viss type blogger trekker kjøpehungre unge kvinner er ikke noe nytt, ei heller at de sammen med media stadig skaper nye idoler og kjendiser for å tjene penger. På en annen side kan en ikke la være å undre seg over hvorfor så mange unge gidder lese slike blogger som egentlig er kun reklame i en ny form.

Hele innholdet er jo direkte typisk fjasegreier med reklame. Og det skapes «important» vinkling ved å trekke inn noen av disse ABCDEFGHIJKLM-kjendisene, altså det velkjente opplegget man bruker for å skape en ny av samme type. Frk. Ida ville neppe hatt den tilværelsen dersom ikke andre kom inn bakveien og overtok styringen.

En annen sak er og hvor bloggeier, i dette tilfellet blogg.no, sitter i landskapet. Nesten garantert må deres fingre være et sted i det totale bildet. Jeg skulle likt å sett hvor lenge noen hadde fått kjørt et bloggopplegg som det her f.eks, tipper Sol ville stilt betingelser før dag 1 var over. Altså krevd deres andel av kaka. Eller, kanskje er det omvendt? Dvs slik at de selv ser seg såpass tjent med blesten og klikkene frk. Ida gir at de har tilbudt seg å betale for kakebunnen?

Såvidt min av og til supre hukommelse sier, så har det faktisk vært noen som har prøvd seg i det små her på Sol og, altså med «mote og annet dilldall blogging», men mulig disse ikke var blonde nok? De forsvant ihvertfall ganske kjapt (for all del, mulig en av de var frk. Ida i forkledning da hun var grå?).

Men rent bloggmessig; jeg vil påstå at de fleste unge kvinner her på Solbloggen skriver blusa av frk. Ida, både innholdsmessig og i kvalitet, personlighet. Og ikke minst uten å forpeste hele bloggen med tåpelig og fordummende reklame. Så er spørsmålet: Hvorfor har ikke de «flere hundre tusen lesere på sin blogg hver uke»? Det logiske er jo allerede avslørt lenger oppe, kvinnene her er ikke (enda) fanget inn i media og reklamens makt og styrer bloggen sin selv. Med andre ord er deres blogger enda deres, og ikke andres..

Kanskje de unge kvinnene her rett og slett ikke er blonde nok? Eller har feil type blond farge..

11 kommentar to “Farg deg Paris Hiltonblond og bli rik på bloggingen.”

 1. Tante Label Says:

  Det er fullt mulig… ..å tjene penger på blogging..
  ..man får tilsendt produkter og skriver omtale…
  ..hvis man blir «godkjent» – dvs. at man har masse lesere fra før..;-)
  ..hadde jeg hatt mer tid til overs, så skulle jeg jammen blitt blond…;-)

  Eller noe sånt…i den dur…;-)


 2. Tante Sofie Says:

  Jeg er grå! Men jeg har aldri blitt tilbudt å bli blond igjen, (kan du forstå det, da?) men forresten ville jeg ikke tatt imot det tilbudet heller, trives godt med mine grå hår jeg🙂
  Enig med deg Tor, her på denne bloggen er det flotte damer som skriver fine blogger, slike typer som Frk. Ida har vi ikke noe behov for.
  Jeg har også observert spredte tilløp til reklameblogger her inne, men de blir veldig fort borte igjen heldigvis. Noen oppgir også linker til sine private firmaer i diverse kommentarer på blogger har jeg sett. Smart med gratis reklame på nettet……

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg lurte litt på om jeg Jeg lurte litt på om jeg skulle skrive om dette, og hva vinklingen i såfall ble, det er flere sider av dette når en dykker litt i materien, men bak står uansett media/reklamebransjen og pådytter de unge enda et idol å se opp til ala Paris Hilton. Det er vel akkurat der jeg forbanner kommerskynikerne mest. Dvs det synet de prakker på de unge av i dag, livsverdiene, hva som betyr noe..

  Jada tante label, det er mulig, men normalt som de grå mus i dette landskapet vi er, så er det kun snakk om peanuts, skal du få til mer må du ha noen bak deg som trekker i tråder og utvikler deg som deres redskap.

  hehe tante Sofie, men vi med litt flere år på både bak og hårstrå forstår vel tegningen i slike opplegg, og ønsker vel ikke selge sjela til den kyniske gjengen. Ja mange flinke her på bloggen, og er vel noe usikker på hvordan Sol ville sett på en slik sak, dog, de skal jo tjene sine penger i samme markedet, og man ser jo deres forside hva de har som fokus, mye det samme med andre ord.

  Om noen har en liten beskjeden link til noe småputl de driver med synes jeg ikke er så gale da.

  Tor

 4. Trym Says:

  Blond – PØH Eg er totalt blond – mørk men dog!
  Skalla på toppen ellers grå og blond – det hjelper lite,-
  Kanskje eg kunne reklamere for «hønsefor med sjellsand» «månen min kunne brukast?

  Eg er no litt skeptisk til all denne kommersen alle plassar – syns det er bra på sol med dette,
  Lite salg av både det eine og hitt………..

  Ynskjer Tor godt år!

 5. Fakespear Says:

  Hear Hear! Fin innlegg kjære Jærskald😀

  Har fundert på det samme etter at jeg leste om denne Wulff i Dagbladet (!) her om dagen.

  Av en eller annen grunn kjenner jeg at jeg blir litt irritert, for ingenting av det jeg leser av det hun har skrevet, skulle tilsi en lesermasse på tusenvis om dagen… men det er antakeligvis bare min egen misunnelse som prater til meg😀

 6. Ida Wulff Says:

  Hei Om du hadde lest mer enn bare overskriften på Dagbladet, kunne du lest at jeg tjente 10.000 den første måneden hvor jeg hadde fullt sett med annonser. Ikke første måneden jeg blogget.

  Vil også legge til at jeg har klart meg helt alene helt til nå, og at jeg først nå får folk til å hjelpe meg med annonsering, markedsføring osv.

 7. Ida Wulff Says:

  Hei Om du hadde lest mer enn bare overskriften på Dagbladet, kunne du lest at jeg tjente 10.000 den første måneden hvor jeg hadde fullt sett med annonser. Ikke første måneden jeg blogget.

  Vil også legge til at jeg har klart meg helt alene helt til nå, og at jeg først nå får folk til å hjelpe meg med annonsering, markedsføring osv.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, «Ida Wulff». Vel er Hehe, «Ida Wulff». Vel er jeg blond, men ikke så blond at jeg tror frk Wulff skulle lese på Solbloggen, så nice try..

  Tor

 9. Ida W Says:

  jeg er visst ikke meg selv.. Hørt om google? Det hender nemlig man googler seg selv og finner ting som er skrevet om en : )

 10. Anonym Says:

  Hacking er straffbart. Til Hacking er straffbart. Til informasjon.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok Ida W, så beklager jeg Ok Ida W, så beklager jeg visst jeg bommet her. Dvs at du er du – og ikke en eller annen som ønsker å påpeke mangler med min respekt for andre mennesker. For selv om det kan se slik ut, er det øynene som leser som klarer å tyde hva jeg egentlig sa og mente er fokus. Men klart alt kan tolkes i mange retninger.

  Mye av mitt poeng er media og reklamebransjens utnytting av andre mennesker. Det kan i ditt tilfelle gi deg tilslutt en levelig total, men sett i lys av din unge alder (uten at det var nedsettende ment generelt) så vil du kanskje skifte mening om noen år når du føler at Ida W ikke lenger eksisterer som selvstendig fritt privatmenneske da bransjen har gjort det om til et felleseie og du vil kanskje føle at din frihet er berøvet betydelig.

  Anonym:
  Hacking er straffbart ja, men jeg vet ikke hva det har med dette blogginnlegget å gjøre?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: