Någen ord itte all bjedlesang..

Eg skriv ord medan gardinar vaskas, tromlas mjuge og luktar såpa. Ein svartrast besøka meg og skeit på gardinane før han letta og flaug ut vinduet atte. Det kjem stadig någen fuglar inn og besøk meg gjønå det åpne vinduet. Og eg så trudde eg såg vidle ut og heller skremde dei?

Ein kan vel seia at julå e i det store e øve, magen he ikkje esa ut sjølv om unormale mengdar mat he rusla ner te stort sett inga nytte. Pakkar he byttas og åpnas, eg e alltid nøgde same om eg får ein stillongs elle någe te ein uforskamma pris. I år fekk eg mange bøker, det likar eg godt. Eg får aldri nok bøker. Dei varar evigt. Ein slags kjærligheit.

Någen få dagar te så smedle det, ittepå varte det fredleg – og eg leitar itte våren. Berre ikkje starta å masa om påskå itte rakettane. Det e någe sjukligt i vårt samfunn i dag, det masast for møje om sakar som bunnar mest ut i velstand og daue ting. Itte å ha høyrt om julå i 3 månedar bler ein någe amputert i kjenslene te slutt. La oss sleppa på ny med påskå nå.

Eg he stengd ute verås ork eitpar dagar med vilje. Når eg nå tege eit øveblikk igjen ser eg atte eg har ikkje missa någe. Det e just likt som då eg kikka siste. Men når ein hopp øve eitpar dagar ser ein tydeligare kor feil møje e. Her sitt me på verås navla og snakkar helste om kroppar, sex og konsum – eit større sjølvfokus trur eg ikkje finnast. Og eit fokus på kunstige verdiar. Ikkje te å undras øve at stadig fleire følar seg som ukjende i denne delå av verå, og varte einsamme.

Det e mest så ein kunne ønska atte den økonomiske kriså varte djupare enn djupast så folk endeleg kjem ner på jordå og ser kvarandre som menneskar atte – og ikkje berre konkurentar på veg mot velstandstoppå. Eg ønskjer ikkje någen någe vondt, men altfor mange he gløymt dei viktigsta tingå her i livet blenda av all glitter og fjas.

Ikkje forstår eg koffer eg bryr meg i groen, men eg gjere sjølv om ikkje kan anna enn å seia ka eg meinar – sjølv om det ikkje gjer någe te eller frå. Når ein tenkar på atte dei fleste her i verå he nok med å klara seg så e våres jamring her oppe på navlå te å ble flau av. Men me slår dei fleste snart på å vera mest einsamme innerst inne. Det e eit stort tankekors fleire burde undras øve, og samstundes gjer det to strekar te under ordå så seie atte pengar ikkje avlar lykke.

Vel, det var dagens alvorstankar. Årets nissefar bar tungt og verka i ribbeinå, men smila som alltid. Ei svere mjuke puda måtte nå au vera magen så aldri kjem. Og enn e skjegge for lide kvitt og for kort, så det må juksas der au. Ein liden tass meina han kjende atte nissen sine tøflar, men då fekk han kjapt ein spanande pakka i favnå, og gløymde tøflane. Nissefar e ikkje fødde i går, hehe.

Eg lurar på om gardinane er tørrkosa ferige nå? Kan tru dei trivast og kosar seg inni den greiå, ler og hoiar der dei fyg rondt i karusellå. Gardinar er hokjønn – nyttar ikkje å bortforklare med inntetkjønn, for alt i verå he si personlegheit, på sin måte. Hvis ein klarar å se det slik eg gjere då, det e vel neppe truleg at adle gjere nei, hehe..

Hoho..

6 kommentar to “Någen ord itte all bjedlesang..”

 1. sissel k Says:

  Å ja våren, våren. Ikkje Å ja våren, våren. Ikkje påska nei men dei spede spira som e så spanande å sjå etter. De e yndlingstiå mi etter mange år i Sandnes. Då bynte våren når nyåret var feira. Og sjølv om eg bur på østlandet no så går eg å ser etter vårtegn frå januar, de e so spanande. Ha ein nydeleg vår Jærskalden :))

 2. tante BØ Says:

  Å så godt å se deg Å så godt å se deg tilbake.
  Var redd du satt fast i ei pipe i full nisse mundur : ))

 3. mariee52 Says:

  hi hi var det steikeosen du skulle vaske ut av gardinene, godt å se deg igjen ha en god natt…Varme tanker fra Mariee52

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja våren her kommer tidlig Ja våren her kommer tidlig sissel k, men ikke alle ser den spede begynnelsen. Den lange våren her er noe av det beste med å bo her, og himmelen.. Det er noe ekstra livgivende å lete etter vårtegn..

  Takk tante BØ, jeg blir vel en stund til, men vet ikke hvor lenge..

  Nei marie, det var en trost som slapp en skikkelig ladning nedover gardinene da den satt på toppen av de, hehe.

  Ha en god natt du og..

  Tor

 5. bamse1964 Says:

  Gardinvask i jula?
  Har du Gardinvask i jula?
  Har du rydda ut jula allerede?

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Neida bamse, årsaken til Neida bamse, årsaken til bråvasken er forklart til marie over deg, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: