Moment Of Peace..

Flakkende lys drar forbi, våt asfalt glinser i billys. Her og der et fremmedelement av julelys flimrer. Ikke mange, øde er veien – og jeg eier den alene. Ryggen hviler godt i formfulle seter – surfer endeløse sletter.

Magnetiske skyer trekker blikket, selv i mørket lyser de. Stjerner pynter mellomrom, bak – det uendelige universet. Toner dempet, flyter ut fra fire steder. Tankene svever i frie materier – gummi spiser våte veimetre.

Fredfullt, moment of peace. Måtte veistripen ende i uendelighetens verden. Tankene beruset av fred. Frihet – frihet her alene på endeløs ferd mot noe som stenges ute akkurat nå. Fredfull ensomhet. Ingen ser meg her, kun lys fra noe som drar forbi, først gule – så røde som dimmes ned til svart.

Ingen ser meg – ingen ser, enten jeg smiler eller feller tårer som speiler verden i glansen før de drypper av kinn. Havet kommer nær, rå duft. Stopper i en avkjørsel hvor havet flørter med betongkant. Skyene gjør seg forførende i slake dønninger. Et glimt, glimt av et fyrtårn drar forbi.

Rå og fuktig er nattens verden. Uendelige retninger, uendeligheten og bare meg. Alene i universet. Såre øyne trekkes mot stjernehavet mellom pastellgrå skyer. Vakkert dekker ikke. Ord blir uten virkning. Et stjerneskudd i bue – noe døde. Hufsende setter jeg meg inn igjen. Trykker på en knapp og setet varmer bak og isrygg.

Svarte veier glaserte i skyvann. Her og der et vannspeil. En kirke lyser i mørket ved et nakent berg, Guds barn bestråler Herren’s hus selv i ødeland. I slike netter kan hvem som helst tro. Tro på noe. Tro på livet – kanskje..

.
Sarah Brightman/Gregorian – A Moment Of Peace

Én kommentar to “Moment Of Peace..”

  1. luxcat Says:

    Av og til skriver du helt fantastisk🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: