Budeiar dalar ner i skjul..

Riiiing-Bæææææ-Møøøø-Kykkelikyyy-Riiiing-Bææææ-
-Hallo i hådnet, eg e her, kem e du?
Tor?
-Eg sa jo det!
Tor, hva ønsker du deg til Jul?
-Jul? E det nå?
Ikke tull, hva ønsker du deg?
-Hm… eg he alt, meste. Men ein budeiekvist kan eg ønska meg.
Budeiekvist? Haha, hva er det?
-Ein kvist så peikar mot deran det finnast budeier.
En kvist?
-He du ikkje sett kvisten dei brukar te å finna vatn med?
Jo…den som bøyer seg ned?
-Ja, stemmar, ein budeiekvist vibrerar ner’n finn retningå..
Tulling! Du og de budeiene!
-Hadet,eg ska sjå på månå..
Tooor! Tor? Æsj! Han la på!

-«På låvå drøyme Tor’n itte julekos,
så ven og sød, så ven og sød.
Han nikkar, og han smilar, og han e så tøff,
for julebudeiå vil han gjedna ha.
Men rondt omkring masar adle slags kjerringar,
og dei skottar, og dei skottar.
Dei vil så gjedna ha litt julegodter,
og dei danser, danser rundt i ring.

Men Toreguten, sjå han jaga med sin lurne sjel:
Nei, berre sjå å kom dokk heim,
for julebudeiå hu vil ha meg i fred,
og..»

Riiiing-Bæææææ-Møøøø-Kykkelikyyy-Riiiing-Bææææ-
-Pokker te mas!
*Tor?
-Kan henda, eller kan henda e eg ikkje her, spørs ka du vil!
*Det er meg Tor.
-Ja eg høyre då det! Ka vil du!
*Er du opptatt?
-Opptegen? Ne..jo! Eg julevaskar heile kjøke!
*Da kommer jeg innom på tilbaketuren heller.
-Nei! Då eg e ikkje heima!
*Jeg ser, ha det bra.
-Eg e ikkje heima då seier eg! Hallo? Æsj pokkers kvinnfolk!

-«Så går eg rondt om ei bøtta med vatn, bøtta med vatn, bøtta med vatn.
Så går eg rondt om ei bøtta med vatn tidleg ein vene laurdag.
Så gjer eg så ner eg vasker i skapå, vaskar i skapå, vaskar i skapå.
Så gjør eg så ner eg vaskar i skapå tidleg ein vene laurdag.

Så går eg rondt om ei bøtta med vatn, bøtta med…» Hm, det bankar på?

-Ka i alle dagar? Ein grevlige pakke på dørå? Og inga folk? Fint julepapir og sløyfa, og ein bjørkekvist så stikk ner i pakkå? Hm… ein lapp: «Til Tor, må åpnes straks. «Fra nissen» Men eg e jo nissefar, he det kome ein konkurent te bygdå? Eg får bera den inn. Koss i hekkan ska eg få inn den svere eskå? Eg skubbar. Hm.. syns eg høyrde ein ljud inni då e skubba øve trammå? Kan henda e det ei bomba? Atte den nya nisså vil ha meg bort. Ka stå der? «Åpnes her ved å klippe av snoren» Javel då. Kor e sakså?

Ska me sjå, då he eg på hjelmå te den daue tysken så besten skaut og den arva skuddsikre vestå frå onkel James så va i hemmelege omgivelsar. Og eitpar arbeidshanskar i grisahud og sveisebrillane. Då klyppar me, nei vent, eg må hiva ud kattå, den he ikkje beskyttelse. Ein, to, mange te – klypp! Hm.. kan vera forsenking på luntå? Eg tege ein kopp kaffi og ventar litt.

Ka nå? Pakkå leva litt? Kan det vere varsle før bombå smedle? Eg trur eg går i dekning bag sofaen. Hm.. det va ein merkeleg ljud nå då? Kan det vera eit villdyr så berre ventar på å eda meg? Trur eg hentar børså te olden.

Så, nå eg eg armera og klare, trur eg stikk løbe neri og håpar atte villdyre øvegjer seg og ber om nåde. «Hjeeelp! Ikke skyt!» «Ka i alle dagar! Eit snakkande villdyr?» «Toor ikke skyt! Det er meg!» «Meg? Eg kjenne ikkje ei svere pakka så snakkar?» «Åpne tapen Tor!» «Å nei du! Trur du eg e nauden! Eg ska finna ein tau og tjora igjen trur eg.»

Jøje meg, nå blei det leven oppi der? Heile eskå ristar. Kan henda eg burde lada børså? Nå veit eg! Peppar! He ikkje spray då, elle jo, godluktspray. Får bruga den saman med peppar inn den glibå i eskå. «Tooor! Hjelp!» «Gjer du deg, så ska eg sleppa deg frie?» «Ja! Åpne!» «Ok, men hendane ud glibå her fyste.» «Tor! Håndjern?» «Jepp, eg e alltid beredt sjølv før eg gjekk inn i speidaren.»

Så… då kan eg fjerna tapen og sjå ka monster eg he fanga, kan henda det e styggen sjølve. «Tuuudeluuu!» «Ka i alle dagar! Du di sniba! Arrgg!» «Jaaah! Hva synes du om nissedrakten!» «Øhh, hm…farleg..» «Farlig?» «Jadå, he ikkje sett ein nisse med slik ein udringning og miniskjørt før og strømpar – og fletta…. Gå heim!»

flettenissa.jpg

«Usj det bankar på dørå igjen!»

-Å e det deg.
*Ja ville hilse på.
-Javel då, hei på deg, nå kan du gå igjen. Men ikkje spinn på singeln!
*Kan jeg ikke få komme inn en liten stund Tor, jeg er litt kald..
-Nei!
*Tor da, sur i dag? Hihi..
-Nei! Aldri sure eg då.
*Har du besøk? Noen roper..?
-Berre ein nissekjerring. Hu ska snart gå!
*Nissemor? Jeg må se!
-Pokker! Eg sa nei…kvinnfolk!

Toor! Kom og lås opp håndjernet!
-Høh…
*Hvem er du?
Jeg er naboen til Tor. Hvem er du?
*Jeg er hun som bor på heia.
Å? Hun galne med motorsykkelen?
*Jeg har en motorsykkel ja. Hvorfor er du kledd som en lettkjøpt nisse?
Tooor? Hva gjør den damen her?

-Eg veit ikkje eg… Men ka gjer du her då?
*Avbrøt jeg noe…?
-Neidå, hun ska ud, og du og! Eg he møje å gjera!
*Travelt Tor?
-Ja! Eg he julareingjering på kjøke mitt! Så gå heim båe to!
*Julerengjøring på kjøkkenet? Haha, du er virkelig noe for deg selv.
-Høh!
*Men hvorfor har du på deg hjelm og skuddsikker vest?
-Hm…veit jo aldri ka så ramlar ner frå skapå!
Tor! Hva gjør den skinnbuksa her? Og kan du låse opp nå?
-Ok… men fyste må eg finna nøkkeln..

*Jahaa flettfrida…så du serverer deg i pakke og?
Hva snakker du om skinnbuksa! Tor er min, så gå hjem og vogg du!
*Har aldri hørt om deg før, du er no match for meg lille nissefrøken..
Bare vent til jeg får av meg håndjernene! Bykjerring!
-Her er nøkkeln…audå..e dokk arge..?
Lås opp! Jeg skal ta meg av den der skinnkjerringen!
*Jeg venter, skal bli en fornøyelse lille flettedolly!
-Hm…Du? Står nykkeln i motorsykkeln din? Eg må flytta han berre litt?
*Ja, bare flytt den…
-Ok, eg legg nykkeln her te håndjernå, berre lås opp du i mens..

Wrooooooomm….

*Toooor!
Stakk han av?
*Ser sånn ut ja…
Nå vet jeg! Vi kan ta bilen hans og kjøre etter han!
*Vet du hvor nøkkelen er da?
Den står alltid i. Jeg kjører! Lås opp håndjernet!
*Jeg kjører! Ikke du flettemusa!
Lås opp håndjernet skinnbuksa! Tor elsker budeier med fletter!
*Haha! Skal du liksom være en budeie?
Kom her og lås opp! Hvor skal du?
*Jeg kjører etter Tor. Du lille vennen får legge deg i eska igjen haha!

Å du angret deg ja. Lås opp eller la meg få nøkkelen!
*Bilen hans er låst…
Låst? Tor låser aldri bilen. Å den luringen!!
*Staere mannfolk finnes ikke. Hva gjør vi nå?
Lås opp, så kan vi gå hjem til meg og hente min bil!
*Hmm.. jeg er sulten.. Han må vel komme tilbake før eller senere?
Nå vet jeg! Vi skruer av alt lyset og venter. Så overfaller vi han!
*Ja! Binder han fast!
Jaaa! Det gjør vi! Vi er jo 2 mot han alene!
*Ja vi klarer vel det?
Ja! Men han er sterk, og vill…
*Sukk.. og sta…

Nå hører jeg han kommer! Vi gjemmer oss bak stuedøra!

-Ah… dei måtte gje seg og gå! Endeleg fred!

-Glae jul, hellige jul!
Budeiar dalar ner i skjul.
Hit dei flyge med koos og grønt;
kor dei veit kafor Torkos e skjønt,
*Hihi..
Hysj! Han kan høre oss

-lønlig ibland…. hm…

*Nå!
-Ka i alle dagar? Åh e dokk her endå!
Nå er du vår fange!
-Hah! Trudde dokk!

.
*Du? Hva skjedde nå?
Jeg er ikke sikker, men vi er ute, og Tor er inne..?

4 kommentar to “Budeiar dalar ner i skjul..”

 1. tante BØ Says:

  Jøsses for ei historie Jøsses for ei historie hihihi

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig tante BØ, ikkje fred Enig tante BØ, ikkje fred å få for ein stakkar! hehe

  Tor

 3. trultemor- Says:

  oioioi du har det travelt julestria skjønner eg, hehe

  Kos deg;)

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mja,, har vært mye stress i Mja,, har vært mye stress i de siste par ukene av så mangt Trulte at her har jeg hatt liten tid til overs å være (har beklaget ovenfor Rotehuet vårt at jeg ikke en gang hadde fått med meg hva som var skjedd med henne) og knapt annet enn slengt inn noe og så ut igjen.

  Og vel, kosen er langt avsted, dessverre..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: