Sukk, dei kjerringbilane..

Eg håpar snart det varte vår, eller januar om ikkje anna. Det e ikkje mulig å shoppa snart, sjølv om dagen. 3 Ikeabunkar på 5 butikkar berre i dag. Pokkers kjerringer. Kjerrå e såpass bedekte av sorpa atte ein ser ner ein he fått ein nye bonk, for då visar fargjen på lakken. Den eine prøvde å vera hederlege og la atte ein lapp under viskaren. Men nytta lide ner regnet laga den te ei ulesleg smørja.

Same kor ein e så e det kaos av kjerringar med vidle blikk og for store bilar. Og dei parkerar meste udan ved. Slebebilane går i skytteltrafikk og fjernar på kjerringbilar som e parkerde og stengar vegar og fortaug, eller ulovlig elles. Det he aldri våre så spinngale så nå. Og eg så trudde dei hadde dårlige råd nå for tiå og fekk heile parkeringsplassane aleina? Nei, sett opp rentå – ikkje ner.

Kossen ska det ble når eg ska kjøba presangar? Eg trur eg ska gjera det i denna vekå. I dag va eg rundt og sko sjå på någe snacks te meg sjølve, men sjølv om eg fegg prutta någen tusen her og der så trur eg atte eg ventar med dingsen te øve nyåret, då varte alt halve prisen – resten pruttar me ner heilt te selgaren gret ekte tårar. Må jo ha skikkeleg rabatt ner dei ikkje lagar eigen kjerringparkering.

Eigentlig bryr eg meg ikkje så veldigt om adle kjerringbunkane, ner ein varte leie av doningens fargje så byttar ein den berre inn i ein nye, og me lure lar bilane me byttar inn vera skikkeleg skitne på udsiå ner me får innbyttespris. Då synar ikkje någen bunkar – me e ikkje fydde på tvers heran. Øve nyåre får ein sikkert ein ekstra bil på kjøbet ner ein handlar nye, ein liden snerten ein kan gje bort te någen så varte glade og slepp å haika med bussen. Eg får sjå, bil e nødvendig å ha, elles e det berre ein daue ting som ein grasklyppar.

Eg blei forundra då eg såg atte eg hadde mysta halvdelen av lesarene mine fra i går kveld, 5000 ga meg opp øve nåttå, ikkje atte det e særlig viktig, men det va då ein grevlige speed dei forsvann med, fortsett det slik e eg ude av listå før hanå galar i morgon, kan henda e det rett og dei he gått leie av meg – og eg må ta capsen og gå, ein skikkelige mann ser når timå e slagen.

Ja og det va sant, og viktig, eg fekk då handla røykt pinnakjød, dvs henta det eg bestilde for ein månad siden, kjøber av same karen kvart år, då veit eg atte det e bankers. Og eg pruttar aldrig på maden..

9 kommentar to “Sukk, dei kjerringbilane..”

 1. trultemor- Says:

  Jepp røykt pinnakjøt må da vera!

  Innbyttetakst på skjeten bil??haha…ken e domme?
  Da hadde ikkje nytta hos oss, men du hadde iallefall fått igjen ein rein bil;)) (med synlege bunkar!)

  Da e no ikkje berre kjerringane så bunka på parkeringsplassen og parkeringshuså, da kan eg lova deg… Men at mannfolkå e i mindretal, da kan eg vera med på…for når dei fysst bonka, så gjere dei da skikkeligt;) (sånn at halve bilen verte ny)

  Lykke te med julehandel og sånn;)
  Gonatt!

 2. Teia Says:

  Lure gubber, ja.. He he he he..
  Så du er 100 % sikker på at det ikke er gubbebulker du får??
  Sikkert mange.
  Du skjønner, jeg tar vare på sakene mine.. Bilen òg..
  Men jeg har da sett hattemenn som har bulka vel så mye som damene:)

  Pinnekjøtt er selve lykken i jula.
  Har spist det flere ganger til nå, men er altså ikke lei.
  Men ikke røkt.. Enda..
  Oj nå ble jeg sulten.’
  Brødene står i ovnen, så det skal vel bli ei rå..

  Mykje tull og fjas nå, men men…

 3. May-Britt Says:

  Du Tor, du Tor [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i278202871_33285.gif[/img]
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i278202853_84054.gif[/img]
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i278776842_9178.gif[/img]

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig Trulte, uten røykt Enig Trulte, uten røykt blir det ikke jul.

  Hmm… har dere dårlig erfaring siden dere ikke stoler på kjøperen? Her er det greit, selgeren får opplysninger om doningens lille alder og kjørelengde, og den ellers er i «normal» tilstand, dermed kikker de såvidt ut av vinduet bare for syns skyld og man kan starte å pine de langsomt nedover i prisen på den nye kjerra. Når de begynner å himle med øynene og sukke, da bare reiser man seg opp, så smiler de igjen og nikker videre på tallet, stopp vet man aldri hvor er, men når vi er kommet såpass at deres bonus begynner å berøres, da kommer svetteperlene, så vet man at man har enda litt å gå på, og presser på til han nesten gråter og turene inn til salgsjefen må foretas på hver hundrings- vi er litt sånn der drevne her, en slags sport..

  Jepp, vi menn gjør det alltid grundig, mulig kvinner synes bilene er søte med alle disse småbunkene her og der? Når det ble sagt så har jeg enda tilgode å bunke noe av betydning, selv ikke en cm. Men noen er jo fødte sjåfører… hehe

  Godnatt og sov bedagelig..

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. jeg skrev et svar til, Hm.. jeg skrev et svar til, men det forsvant i Sols «nedeverden». Morsomt.

  Neida Teia, er bare damer som lager bunker med dørene sine, de tror visst at det alltid er plass til døra og smeller den opp selv om det bare er en halvmeter klaring. Jeg har sett det med egne øyne såpass mange ganger, og de fleste her vet hvordan det skjer. Tar vare på bilen? Vel, jo, den får da mat før den dør her og? hehe.. Nei, for meg er bil det bil er, et fremkomstmiddel og nødvendighet, en bruksting, en død greie.

  Ja ingen jul uten pinnekjøtt, og der er jeg meget kresen på kvaliteten..

  Hehe May-Britt, du finner noe morsomt som passer til enhver anledning..

  Tor

 6. bamse1964 Says:

  Alltid fornøyelig å lese Alltid fornøyelig å lese dine blogger…..

 7. mariee52 Says:

  stakkars deg da tror din bil må være litt magnetisk, for min har ikke fått en eneste bulk, hverken av andre eller av meg, så kanskje det er fordi jeg ikke gidder de store kjøpesenterene, og hvis jeg går, så går jeg når det ikke er så mye folk, ellers får jeg ikke kjøre på minst tre uker til, så da sitter jeg heller på med noen, og de får risikere bulker i denne stressede julestria,,,,Ha en fin julehandel ogh førjulstid da Tor…Jeg skal ha ut stinga imorgen, og er så glad for det, de klløøør…Varme tanker fra Mariee52

 8. Anonym Says:

  Hehehehe Jeg ler så jeg griner når Jærskalden er i riktig humør!
  Men når du er så dum at du ikke har skaffa deg Ikea-noten som jeg foreslo deg før, så kan du jadden meg ha det så godt :-)))
  Røykt pinnekjøtt er kjempegodt, forresten!
  Klem fra Tante Sofie

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk bamse, koselig å høre Takk bamse, koselig å høre at noen synes det..

  Har vært heldig du da marie, eller ikke tar med bilen i «krigsområdene», nå pleier det ikke være så ille som i går da. Og det er som regel snakk om bulker på størrelsen med en 20 kronings, ikke såpass at en burde skifte døra. Jeg prøver og å unngå tiden på døgnet da alle skal handle, men nå er det vel julekjør hele dagen.

  Ta stinga allerede? Jøss, men bra at det går hurtig fremover. Jepp, sting klør, veldig mange ganger, hehe..

  Du ler når jeg er småsur tante Sofie? Bra! Hehe.. Og det hele er glemt i dag, surmuler ikke særlig lenge her. Ja må være røykt, mange vet ikke at det finnes visst, jeg er vant med det fra jeg var liten av.
  Klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: