Månen, min trofaste venn..

På vei hjem i kveld. Iskalde vinder omfavner stålet på utsiden, setevarme er deilig, varmer like inn. Lite trafikk, blikket kan ikke slippe den fantastiske verden som fremvises på himmelen. En måne i megaformat er hengt ut av himmelgudene til beskuelse. Lavt skydekke med passe levende kikkehull lager det hele perfekt.

Ved en førsteradsplass kjører jeg inntil. Må bare se i fred og ro. De lave skyene av blandete farger svever forbi månen, i noen åpninger synes hele sirkelen, i andre bare deler mens resten skinner som bak et silkepapir. Men de veldig lave skyene og alle hullene får virkelig frem det tredimensjonale på en sjelden eventyraktig måte. Jeg føler at jeg er for trøtt til å fremkalle levende nok beskrivelse – ordene yter ikke rettferd.

Virkningen gir følelesen av at det er to adskilte verdener, noe det jo er og. I det vide og flate Jærlandskapet stenger ikke noe, og skyene tør virkelig komme ned på taknivå. Følelsen av å kunne strekke seg, og titte over skyene og inn i månens verden er realistisk. Man må nesten ha sett og følt for å forstå..

På vei videre kan ikke øynene slippe den fantastiske scenen. Min fantasi elsker å leke i det tredimensjonale bilde som vises. Med ett kommer jeg på hvor mange ganger månen har vært min eneste følgesvenn i livet. Det er noe trygt ved månen, den lyser når man behøver lyset og solen har sveket og lagt seg.

I hele livet har månen alltid vært der. På turer alene, helt fra barneårene har den vært der som en venn og lyst, vist vei og gitt varme ved å bare være der – og trøst noen ganger. Føler en legger mer merke til månen når man er alene. Ser den på en annen måte.

På fjellet, dypt inni øde skoger, ved bekker og vann, på havet – ja overalt minnes jeg månen når jeg vandret alene. Solen er en løsgjenger, flørtete dame som lar seg lokke og svike, men månen er trofast, og føles trygg og varmere enn solen i sjelen. Jeg er glad i månen min..

.

.

Karunesh – A Journey Of The Heart (like nydelig alltid..)

4 kommentar to “Månen, min trofaste venn..”

 1. Anonym Says:

  Fint Tor. Så du månen i går? Den var rååå.

 2. May-Britt Says:

  hei =) [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i280030456_29519.gif[/img]
  Hei
  God 3.Søndag, nå går det fort fremover her=)

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i280030420_57155.gif[/img]
  Da håper jeg du sover godt og får en fin Søndag=)
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i280030426_89466.gif[/img]

 3. Ulva Says:

  Månen Er å blir magisk…

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det var den jeg skrev om Det var den jeg skrev om anonym..

  Mange takk for den flotte hilsenen May-Britt, ja det går kjapt nå, greit nok å bli ferdig og, jula er jammen lang nok etterhvert..
  Håper du får en fin søndag du og..

  Det er noe udefinerbart over månen Ulva, noe som sola ikke har.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: