I de stilfulle dorullenes tegn..

I sus og dus sier noen, hva de nå enn mener. Susete (ikke «sussete» som er noe HELT annet og viktigere), ja – med glans som på et skinnpolert grønskjæret eple med den lille klisterlappen på som pleier å gå med i andre jafs som en forundringspakke man hadde glemt før den angrep ganen og krevde løsepenger for å forflytte seg videre og STOPP! Hva babler du om?

Ikke greit nei. Ikke despor greit. Nei. Er det med 2 stk s eller bare en? Nå for tiden forandrer man jo den norske rettskrivingen slik at man går lett fra riktig til gal før man vet noe om subjektet selv. Dvs om man er riktig eller gal. På vei. Liksom generøs nå er enda mer østlandskpreget og voldtatt ned til det forsimplende «sjenerøs». Jeg synes «generøs» er mye mer stilfullt og nobelt. Et søk på «stilfullt» vs «stilfult» ga mange tusen på hver. Hva er da rett?

Analyse: Stil er stil, den halvdelen er lik uansett. Men, fullt og fult? Et øyeblikk. Aha, norsk ordbok er enig med meg. Fult er og blir fult, dvs ful, kåt ol. Stil + fult = En stilig kåting. Ergo er stilfullt rett i min sammenheng. Videre må en da kunne si at halve nettet skriver feil, fatalt feilt i dette tilfellet, selv av seriøse. «Se mitt stilfult innredete bibliotek!» Oversatt betydning: «Jeg innredet mitt bibliotek på en stilig kåt måte, og nå vil jeg at du skal se!» Blæææ..

«Hei søta! Vil du være med hjem og spille Gnav med et stilfult emne som premie?» Lurer på hva som skjer? Tilpasses «rett norsk» etter hvert som flere og flere skriver feil, slik at feil blir rett og omvendt til slutt? Nå skal ikke jeg med mitt eksklusive og unike medfødte diplomerte feilskrivingstalent rope for høyt inn i bokmålsordboka – til slutt blir det gjerne slik at jeg mister den eksklusive saken siden den da er blitt omvendt og normalisert til rett. Gud forby den som våger å normalisere meg! Hører du det Sylfest Lomheim? Ikke besudle nynorsken! Ellers får du på den nye garpegenitiven din!

Ordbøkene burde impregneres, bli avstøtende for allslags virus og fanteri. Det burde visst jeg og nå. Bli nyimpregnert. Er møkklei av å stadig bli angrepet av ondsinnete virus og annet besøkende pådytter meg! Denne høsten har stått i de stilfulle dorullenes tegn, myke doruller for sår nese. Fatter ikke at det er mulig å ikke snart ha vært innom alle typene? Og jeg, en råtass som slikt normalt ikke biter på, men tvert om rømmer ut første dør bare av synet. Vel, jeg hører andre i distriktet og beklager seg over mengden og lengden i høst på uvesenet. MEN, jeg er ikke andre! Grrrr!

Pokker ta altså, blir jo rene tammingen av dette! Og hvem som helst kan prøve å hoste i feberørska med brustne ribbein, tvilsomt om alle tar det like stilfult … eh stilfullt som meg!

Vel, der fikk jeg blåst av meg på en passe meg måte. Ellers? Joda, gikk antagelig glipp av en kosete telefonsamtale i dag pga medfødtalz. Hadde som ikke uvanlig plassert mobilen der jeg ikke var, denne gang i en lomme utenfor hørevidde. Nå er det en vane jeg har å legge fra meg mobbuser på utrolige steder i mine lett distre stilfulle øyeblikk.

En gang jeg skulle prøve en ny mobildings, ba jeg selgeren holde min mens jeg prøvde hans nye, så ble jeg vekkvaset i en diskusjon med en dame om fargen på en annen. Til slutt fant jeg ut at jeg var sent ute til en avtale og måtte gå uten handel, dog var damen nå blitt enig om min farge. Da jeg var på vei til møtet, ringte mobilen og spurte etter Svein. Jeg heter da pokker ikke Svein? Men det gjorde visst selgeren..

Hm… det var jo ikke dette jeg skulle skrive om nå? Hva var det nå igjen? Ugh i balsamen..

9 kommentar to “I de stilfulle dorullenes tegn..”

 1. May-Britt Says:

  hei =) Da får du ha en god natt og drøm anstendig=)
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i279069638_35030.jpg[/img]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skal prøve May-Britt, og Skal prøve May-Britt, og takk for den svevende metaforen..

  (Merkelig, har plutselig fått svart stygg Ikearamme rundt hele bloggen? Var den der før? Nå roter Sol antagelig med noe de ikke burde igjen, hehe)

  Ha en drømmende vakker natt du og..

  Tor

 3. May-Britt Says:

  nei? den jeg ser her er brun med småstjerner på.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg mente rundt dette beige Jeg mente rundt dette beige feltet May-Britt, mellom det brune med stjerner og selve bloggarket. Kan ikke huske den svarte ramma var der før(?)

  Tor

 5. May-Britt Says:

  ja ser den nå ja…hehe, sol har pynta for deg sikkert=)

 6. bamse1964 Says:

  Er ikke så nøya hva og Er ikke så nøya hva og hvordan vi skriver lengre….det blir rett uansett……de tilpasser språk/ordboka etter som vi skriver ordene feil….

 7. Edb.Regadog Says:

  Hehe Som vanlig drar du meg fra en ytterlighet til en annen.
  Jeg er heeelt enig i at jeg er fullstendig lei av at språket forandres hele tiden.
  Jeg har lenge hatt en tendens til å putte inn danske ord når jeg skriver – begynte med det på skolen, tror jeg.
  Det blir mer som gammelnorsk – bare ikke så inmari gammelt. Og er mye mere stilfullt.😀

 8. Teia Says:

  IKEA ramme… He he he
  Og IKEA ramme… He he he
  Og jeg som elsker konseptet.

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ser slik ut bamse, men jeg Ser slik ut bamse, men jeg mener det blir feil med det store tempoet og mengden, det vanner ut språket, tar ikke vare på det..

  Danske ord E? Hehe. Jepp, er mer stilfullt slik det var, nå føler jeg de prøver å tilpasse mer gatesjanger.

  Ikea er dessverre bunnen av stilfullt Teia, helt på trynet, og møblene er like vonde å sitte i som de ser ut. Men, du er jo ung kvinne, Ikea’s målgruppe. For å være ærlig forstår jeg ikke Ikeahypen..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: