Glasert grønn kake..

Å klatre i isglaserte bøketrær med en idiotisk katt sytende i toppen er ikke å anbefale uten piggsko. Jeg tror jeg klarte å lure doktordamen min med et vanlig gåfall på islagt asfalt. Ribbein knekker jo på asfalten og, tror jeg. Da jeg kom hjem igjen var katten borte fra toppen, tvilsomt om den har fått vinger eller en måke hadde tatt den. Neste gang får den bare sitte der oppe til spott og spe – eller vente til isen har smeltet.

7 kalde i morges. Har noen snudd nord-sør? Landskapet ser ut som en flombelyst grønn kake med glasur på. Pent, men kaldt som fy og alle pipene puster av full kraft røyksøyler nitti grader rett mot det blå. Finnes det grønne kaker? En pipe jeg kjørte forbi må tilhøre en indianer, eller en med fjerne Hiawataslektninger. Den laget morsesignaler på en snodig måte. Nå husker jeg ikke alle morsetegnene, men SOS var det ikke – så jeg kjørte videre..

Håper noen snart sender tilbake den normale Jærvinteren hvor en lurer på om en må klippe gresset før jul – skjønt det er gøy å spinne og sladde kjerra i svingene. Når en koser seg med slikt i mørket og med piggdekk, ser det ut som rene fyrverkeriet av gnistregnet. Slike aktiviteter blir man alltid yngre av.

Jeg tror jeg må avlyse å være nisse med sekk, ihvertfall den første jeg hadde lovet å være. En nisse skal jo tåle at småtroll herjer og klatrer på han – akkurat der må det meldes pass foreløpig. Paraceter er for svake, og de andre ville jeg ikke ha, de har en sånn der stygg trekant på.

Var innom og klipte meg etterpå, egentlig ikke for at det var planlagt selv om noen mente det kanskje var på sin plass, men jeg ble lokket inn av den ene frisørdama til kaffe da jeg gikk forbi. Hun fikk og lov til å trimme øyenbrynene – de vokser jo ut igjen. Hva er det med kvinner og øyenbryn? Men siden hun ble glad for å få lov så samme for meg bare jeg ikke så tam ut etterpå var svaret hun fikk. Etterpå sopte en lærling opp de underkjente hårstrå.

Der kom jeg på noe jeg har glemt, men det er ikke noe nytt..

13 kommentar to “Glasert grønn kake..”

 1. -trultemor Says:

  men!! Kor ti ska du læra!!
  Du e håplaus, du *ler*

  Go lindrande klem;)

 2. tante BØ Says:

  Den snillheta de, tar livet av deg en dag. Jeg veit ikke helt hva jeg skal si jeg…..villmann.
  Har jo sett bilde av deg før i toppen av et tre….du og jeg er vel javn gamle….?
  Ja ja ja..jeg hører du fnyser og mumler der nå : ))
  Ta vare på deg sjøl nå da..

 3. May-Britt Says:

  Du da Uforsiktig du er altså, kan vel ikke slippe en ………..nys engang nå da=)?
  Huff, spennville mainfolk=) Ha en fin kveld da, uten nys og smerter.
  (stakkars pus da)
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i278776619_67708.gif[/img]

 4. Anonym Says:

  Uff og æsj ! Brukne ribbein nå før jul? Mannfolk lærer jo aldri å kjenne sin begrensning (bare blås i barten du, Jærskalden), og aldri skal de lese en bruksanvisning heller, noen ganger med fatale resultater :-))
  Klatre i et islagt tre uten så mye som en brodd under skoa? Joda, veit du er en tøffing Tor, men av og til lønner det seg å bruke hue, da!
  Ok da, du får en trøsteklem likevel, du har det sikkert ille vondt nå *ss*
  Hmm, hvorfor fikk du ikke beholde dine buskete øyenbryn? Det som er så flott! Håper de gror ut igjen litt faderlig fort, hehe!
  Og JA. i Sverige bruker de ofte grønn marsipan på kakene….
  Hoderystende hilsen fra Tante Sofie

 5. Trultus Says:

  Tor, Tor, Tor… Hva kan jeg Tor, Tor, Tor… Hva kan jeg si…

  Katta hadde brodder, den! De er født med de forbaska broddene på beina – ikke du!
  Neste gang lar du den sitte der. Den kommer seg ned, da veit du! :-)) Det har du sett denne gangen! Hihihi..

  Og du… Kan være lurt å styre unna komedier for ei stund! Og gode vitser! og alt annet som får deg til å le… Aua!! Hehe – ufff, stakkar!

  God bedring-klem.

 6. Litt om alt Says:

  Ja,ja… Sånn går det når man tror man har superhelt-krefter!
  Og du vet vel at katter ALLTID tar seg ned til slutt….
  Stakar deg🙂
  God bedring!

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lærer hver dag jeg Lærer hver dag jeg Trultemor, nå lærte jeg noe nytt igjen, hehe. Håpløs er jo endel av meg, så det er bare slik.. (og hvem «snakker»?, hehe)
  Klem tilbake

  Snill og snill tante BØ, egentlig var jeg passe lei av å høre på jammeret til pelsdyret der oppe hvor den ikke hadde noe å bestille. Er vi like unge du og jeg? Det visste jeg ikke, hehe. Fnyser og mumler? Neida, i grunnen ganske fornøyd her jeg sitter og venter på at en fantastisk psykedelisk maleribakgrunn skal tørke, den ble perfekt, endelig..

  Joda, både ler og nyser May-Britt, en dør ikke av noe småsting i brystet, dog pleier slikt noe ble verre etter etpar dager, men tar ikke noe på forskudd. Stakkars pus? Pøh, den flyfilla ligger nå fremfor ovnen og koser seg, smiler falskt den dusten.

  Begrensninger setter seg selv når en når de tante Sofie, hehe. Bruksanvisning? Det hang ingen bruksanvisning på trestammen såvidt jeg fikk med meg? hehe. Jeg brukte hue, dvs lyttet til det som var lei av den pelsdottens jamring der oppe.
  Nei vet ikke, de skal alltid pynte opp i mine flotte og ville øyenbryn. Hvorfor trodde jeg du som kvinne kunne svare på? hehe Joda, de gror nok kjapt ut igjen.
  Grønn marsipan? Æsj, hørtes ikke særlig delikat ut, men de svenskene er jo noe for seg selv..

  Har tenkt på om jeg kanskje burde slipe de broddene til katten Trultus, hehe. Jeg har da klart å hente den mange ganger før der oppe. De som sier katter er glupe har ikke peiling, de lærer jo aldri. Jepp, den får sitte der neste gang, tror jeg, hehe. Neida jeg skal le like mye, får tåle noe..
  Klem tilbake..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo men slike som meg har jo Jo men slike som meg har jo det Litt om alt, vi født slik, staheten kommer en langt med, hehe.. Tydeligvis kom den seg ned selv ja, men det tok lang tid og mye jamring, hehe.
  Neida, ikke stakkars meg, det går greit, ikke farlig, i grunnen var jeg ikke sikker på om jeg skulle nevne det..
  Takk for bedringsønske..

  Tor

 9. May-Britt Says:

  Stakkars liten da=) [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i279535454_19283.gif[/img]

 10. Anonym Says:

  Bruksanvisningen – kom som en slags appendix til tankerekken om mannfolk, sånn helt apropos vet du, hehehe!
  Fikk ikke riktig med meg om du klatret fordi du syntes synd på katten, eller om du syntes synd på deg selv som måtte høre på katten …… Svaret på det vil avstedkomme en ny vurdering fra min side om du var heltemodig eller bare egoistisk, «gapskratter» her!
  Dessverre kan jeg ikke forklare hvorfor enkelte damemennesker absolutt må fjerne omtrent all ansiktsbehåring på ethvert mannfolk som havner i deres klør. Jeg liker både skjegg og viltvoksende øyenbryn på kara, jeg🙂
  Ang. de svenske kakene, så har enhver fødelsedagstårta med respekt for seg selv, grønn marsipan, men ikke spør meg om hvorfor! Våre natural look lukkede valnøtt ser mye bedre ut!
  Joda, gubben, du får en trøsteklem, veldig forsiktig pga de vonde ribbeina
  fra Tante Sofie

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe May-Britt…
  Tja, begge Hehe May-Britt…

  Tja, begge deler vel tante Sofie, det er jo kaldt ute, hehe.

  Ah, du liker frie menn med frie vekster? Vel, jeg pleier å være midt i mellom, og da alltid på den rette siden av midten, uten at de skal tolkes til mer enn som sagt, hehe.

  Jeg synes grønn marsipan enda ikke høres særlig tillitsvekkende ut, når det er sagt liker jeg ikke grønn is heller, men alt det grønne i naturen er velkomment..

  Ok, klem godkjent og en tilbake..

  Tor

 12. Trym Says:

  Forbaska beist! Kattar har etterkvart fått status som hellige og ukrenkelige,-
  -som heilage kyr i India!
  La dyret sitje neste gong – den kjem nok ned når den er ferdig!

  Eg har ungar som lett brukar meir pengar på kattedyret enn på seg sjølv – ein av dei burde lagt i bankboks, den er så vaksinert og operert at den er «gull» verd!

  Det er slik at ein
  Som ei enkel sjel fra landet er eg vaksen opp med at kattar og nadre dyr som ikkje klart seier fra om at dei vil verte frisk og rask får ein presang – frå ei børse!

  Vil til slutt seie at eg likar beista, – som ynskjer meg heim kvar dag!

  God natt i stova!

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der var endelig Trym! Du er Der var endelig Trym! Du er sterkt savnet, når skal du begynne å skrive igjen selv? Håper alt er bra med deg.

  Vel, det er noe med de pelsdottene, sære og egne er de, men ok, vi liker de vel, de vet å smiske seg inn på rette tidspunkter, hehe

  Ha en flott kveld, og ikke bli lenge borte!

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: