Så…sett i gang! (Ja du og Jens!)

Det slår meg at politikere er seg selv lik nå som alltid. Vel har man innført diverse sekundære ekstraordinære tiltak på finansieringssiden for eksport og bank, men dette er absolutt ikke nok for å oppnå ekspansjonerende tiltak vedrørende fremtidige oppdrag til bygg- og anleggsvirksomheten. Man venter i god tradisjon til hesten ikke lenger egner seg til annet enn slukøret gangfart i usikkert lende.

Med andre ord skjer det neppe noe særlig konkret før store deler av annleggsmaskineriet er rustet fast på lagringstedet og maskinkjørerne på trygd – og firmaene under en klubbe hvor ingen finnes til å få den i bordet da man like greit kan kjøpe seg en utrangert golf med pustediesel til å kjøre frem og tilbake til diverse NAVhus hvor man ikke kommer lenger enn frem og tilbake uansett.

I mens er anslått tap for Sparegrisen Norge for 2008 sånn ca 500 milliarder. Man kan snart omdøpe det til Tapsfondet eller Monopolbanken, gutta i forvaltningen må da få gamble litt om ikke annet? Det er jo deres jobb, gamble uten å trekkes til ansvar, noen milliarder her og der, noen ut vinduet, ok det. Verre med den halte gyngestolen til bestemor i kott nr 17b på gamlehjemmet «Hvilevent»..

Slik det nå ligger an i følge prognosene (som man bør ta alvorlig, ja selv om man skulle være politiker bør man det, husk at det og er valg neste år, har dere glemt det? Eller er det ingen som egentlig nå ønsker å bli valgt og måtte ta i liket?), vil det bli mange tusen ledige i bygg og anlegg, og en svær maskinpark vil altså og måtte parkeres kanskje for godt. Så kommer dronningspørsmålet ingen i regjeringen ønsker å svare konkret på (gud forby konkrete svar er som vanlig tanken): Hva nå?

Ja, du hørte riktig du lame og udugelige regjering. Hva nå? Hva skal man med finanstiltak når ingen ønsker å benytte seg i disse usikre stunder? For statens måte er at staten som alltid sikrer seg med 1. prioritet på alle måter mot tap. Så tapsjansen må fremdeles ligge på andre siden, ikke statens. Oljefondet? Jo men det er visst noe annet, å tape der er noe HELT annet enn å gamble på et bygg eller en veistubbe til noen skarve millioner. Nei fysjom! Men? Tap? Hva snakker du om dusteregjering? Det er da ikke en sjansebetont investering å f.eks bygge vei for fremtiden?

Det er noe skakk-kjørt i dette landet, noe som er riv ruskende feil i måten det tenkes langsiktig på, man kunne nesten tro at langsiktige strategier er kun noe som går på gamle skinner og kan ikke skifte spor. Noe som går i arv i regjering etter regjering uansett farger på de feige.

Det ligger x antall klare kommunale eller offentlige prosjekter i støvete skuffer, de fleste er prosjekter som nettopp krever bygg og anlegg sine fagfolk og maskiner. Nå kan frasen om inflasjonsfare glemmes, ja selv for en rød regjering må det være mulig. Hadde staten vært en privat bedrift ville en nå satset for fremtiden istedenfor å la alle disse tusener gå ut i trygd og maskinparken ruste ned slik at den egentlig bare kan gis bort til de som ønsker den som f.eks pynt eller fremtidig museum.

Best å være konkret siden de antagelig ikke forstår det enkle over:
1. Først åpnes venstre fot av Sparegrisen Norge.
2. Bygg veier og utbedre veier på alle nivåer hvor det er praktisk mulig.
3. Bygg prosjekterte offentlige bygg (kommunale bygg finansieres av staten)
4. Bygg de nødvendige tusener av «BILLIGE» førstegangsetablerer/ungdomsboliger.

ad punkt 4. skal disse 100% finansieres av staten, og prisen da være selvkost, og boligen skal tilbakekjøpes av staten når kjøper ønsker seg over i det private markedet. Denne boligporteføljen som staten da får vil det alltid være et fremtidig behov for. Samtidig gir den tusener av unge endelig muligheten til å få starte med sitt eget uavhengig av det private markedsnivået til enhver tid. Norsk boligpolitikk er på dette viktige området fallitt og man har en stor oppgave her som er uløst.

Så…sett i gang! Få de tunge bakendene (aka rævene) i gir!

(og nei takk, vennligst ikke kontakt meg, jeg er IKKE interessert i noe departement uansett lovet farge – noe dere bør være glade for ellers ville det blitt husvarmt. Dog kan enevelde i f.eks 5 år diskuteres)

(Og jeg som egentlig ikke gidder skrive om dønn kjedelig gjentagelsespolitikk? Vel, får ta det til inntekt for en god sak – og et håp om en asfaltbit jeg kan burne kjerra på..)

Ellers er det en nydelig mørk kveld med vakre stjerner og tomater i kjøleskapet – dog er ekte hudkos mangelvare (Nei! Ikke prøv deg engang Liv Signe, jeg er ikke lett på huden!)..

9 kommentar to “Så…sett i gang! (Ja du og Jens!)”

 1. May-Britt Says:

  hei =) Takk til deg for lesestoff ha en god natt, med eller uten hudkos=)
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i279069366_27384.gif[/img]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo værsegod May-Britt (er Jo værsegod May-Britt (er ikke politkk egentlig dønn kjedelig? hehe) Ha en god natt du og, og takk for nok et nydelig bilde..

  Tor

 3. mariee52 Says:

  kunne godt fått litt asfalt her kommunen laget en stor parkeringsplass, mens det nye gymnaset ble bygget, og denne blir ikke vedlikeholdt, masse xstore hull og pytter, jeg bor selvfølgelig slik at jeg må kjøre over dette for å komme hjem,,så de kunne jammen hatt i litt grus eller asfalteret., Ser jo lappverket på veiene, såer det masse hull, og en dag er ett eller to borte, mende har glemt like mange, kunne tro de hadde med en trillebår med asfalt, og ikke fkk tak i nok, helt sprøtt,,god natt,,,

 4. Edb Says:

  Nå skal du høre!!!!!! Leste opp dette innlegget for VB.
  Han gliste og fant ut at du er så utrolig lik han.
  Så inmari rød og samtidig så inmari blå – samtidig fullstendig uinteresert i politikk og samtidig så inmari samfunnsengasjert.
  Han har visstnok fått seg en ny helt her inne.
  Sukk…..
  Drit bra LB sorry Tor.
  Jeg fikk beskjed om å fortsette å blogge – dette likte han.🙂

 5. Anonym Says:

  the president! vote for Tor! :O)) denne var òg dritbra http://blogg.sol.no/blogg/dakar-lille-sv :O))

 6. Anonym Says:

  Enevelde ? Enevelde i 5 år vurderes? Jøss, kjære Jærskalden, det får du glatt av meg iallfall, ikke noe kan gå verre enn slik det styres i dette landet pr dato!

  Hudkontakt i form av en go’kjake får du på kjøpet fra
  Tante Sofie

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  mja marie, er det ikke mja marie, er det ikke typisk? Lappverk, en man med en trillebor asfalt, et synom for norsk veivedlikehold. Veiene blir i sum bare dårligere hvert år nå.

  Hehe sier du det edb? Vel, da skal han få noe å slite med hvis han skal klare å følge med på alt smårart her, og ofte lite seriøse greier, hehe. Jo kanskje han og jeg har endel felles når jeg tenker tilbake på alt du har skrevet om han (heldiggrisen). Dog er nok jeg noe mer vill og smårar med stolthet, hehe. Godt du har fått ordre om å blogge her, den takker jeg han for, hehe..

  President anonym? Nåh.. presidenter er da ikke eneveldige? Men lyder gunstig med Tor the president, hehe

  Da er jeg sikret tante Sofie sin stemme! Hurra x3! hehe.. Nei det er utrolig virkelighetsfjern måte regjeringen opptrer på, som vanlig..
  go’kjake tilbake..

  Tor

 8. Hantikka Says:

  Ohoi min gode mann *¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯| ___.___ |¯¯¯|___¯/_

  *__________| |______||__________|

  *OO ?- OO¯¯¯¯OO – O¯¯¯¯O – OO°O°°

  Her er all den politiske og samfunnsmessige analyse som strengt tatt trengs:

  http://cirkus.bloggproffs.se/2008/10/08/siste-triste-salutten/

  Når ting blir så åpenbare som nå, trengs ikke lange utgreiinger slik jeg ser det.

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nie hantikka, det er såre Nei hantikka, det er såre enkelt, handling. Nytter ikke å fore når oksene først er døde av matmangel..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: