Banana morning..

To morgenbananer, en spises av et trøtt tryne, den andre henger til pynt på mørkeblå himmel. Det kunne vært 3 å skrive om, men en er da seriøs om ikke annet. Den som er uthengt på himmelen studeres mens en liten bakende varmes av en Jøtul som spiser eikekubber. Godt en ikke har særlig fett bak der – tanken på baconlukt er unødvendig.

Noen har snudd landet – gradestokken krymper og ser trist ut der den runder åttetallet på feil side av null. Noen bilder knipses av himmelbananen før østlyset spiser den opp til frokost. Svarte kråker svever forbi mot havet hvor de skal lete etter et kadaver – eller annet ufyselig de sluker ned med en appetitt som likner på bossbilen jeg hører er på plass selv med glatte bakker og fastfrosne dunker.

Små mørke flekker kommer dalende før lyset er på, og snart er det et yrende liv rundt frømateren som tømmes hver dag nå. 5 kg frø pluss runde fettboller i nett med grimme leketøysfarger forsvinner ned i de små magene og omdannes til livgivende varme under oppblåste fjær i alle størrelser og farger. Jeg fatter ikke at de klarer seg uten strømper og leggvarmere på de tynne beina som jeg gjør på mine pipestilker – stillongs er en velsignet oppfinnelse selv for en herdet villgubbe.

Kommunale idioter uten sans for lek strør ekkel sand i lange akebakker. Både barna og en gubbe med småskjegg forbanner dustene og kaster snøball på den stygge kommunemannen som har gjemt seg inni den orange sandbilen. Feigingen tør ikke stoppe for å få sin fortjente dose utskjelling og en hardpresset hvit bolle midt på den tjukke baken som er standard på kommunemanner i nedslitte lastebilseter. Nå må vi frese nedover på sidene og kline kjelkene inn i langs veikanter hvor sanden ikke bremser hylene.

Det er vintermorgen på Jæren. Landskapet smiler i sin hvite kåpe og piperøk stiger rett opp som på julekort. Det er nesten som om en burde lete rundt etter nissefar og Rudolf. En får nyte prakten med en trygg forvisning om at snart kommer sommerdrakten tilbake, heldigvis. En sak er sikker, været styrer gudsjelov ikke menneskene, og man tar det man får servert og gjør det beste ut av det. Ikke noe er verre enn samme været hver uke, da blir det det kjedelig når verden ser lik ut alltid..

En ny banan svelges ned før kaffelars rekker å fylles med edle dråper..
.

1192.jpg

5 kommentar to “Banana morning..”

 1. Jettegryta Says:

  Her Her er det også vintermorgen.
  Det er minusgrader på målestokken, og foreløpig er det stille i akebakken.
  Det blir sjelden strødd her på bygda, så ungene får ake som de vil. Men den beste plassen er på bakken til nabobonden.
  Det er fint med minusgrader og stjernehimmel. Jeg nøt den da jeg kjørte hjem fra Hardanger igårkveld. Men der var det faktisk mindre snø enn her.

  Nei, skrotten må få i seg noe å spise.. *gjesp*

  Ha en fin uke, min venn!

  *klem*

 2. mirapisani Says:

  Male tanke-bilder. Noen her inne sa til meg at jeg malte bilder i hodet hennes.
  Det må jeg si at du og gjør med meg. ;))
  Mira

 3. mariee52 Says:

  snudd på hodet ja, skal være godt når den snur igjen imorges farget himmelen dyp rød her, uti havgapet, og nå skinner sola, men det er bitende kuling. Ingen snø her ennå. Pippene banker på vindu, må ut med ny forsyning her også, Ha en strålende da Tor, klem fra meg.Varme tanker fra Mariee52

 4. bamse1964 Says:

  Du er i akebakken du også, Du er i akebakken du også, enten det er med eller uten sand?
  Har fyllt på fuglemateren her også i dag……bare det kunne bli litt varmere…..

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Koselig å få besøk av Koselig å få besøk av jettegryta igjen. Tror det bikker andre veien her snart igjen, og kanskje har ytre strøk fått noe mer snø enn indre her vest? Ikke alltid de strør her heller, som regel ikke, men det hender, og da blir jeg og alle de andre ungene sure, hehe

  Ja det er vakkert, og siden det er sjelden kost så er det greit å få besøk av vinteren av og til. Hardanger er en nydelig plass både sommer og vinter.
  Håper du får en fin uke du og..

  Klem tilbake..

  Ja jeg forstår henne mirapisani, du er flink i å servere ord som en kan lage bilder av i hodet. Hyggelig at mine ord kunne skape noe tilbake..

  Klare farger dominerer nå i kjølen marie. Skarpe farger. Det er litt vinddrag nå og blir vel kanskje værskifte, men jeg var nettopp ute å kjørte en liten tur og da viste måleren i bilen enda 2 minus og himmelen er krydret av stjerner, vakkert. Banker de på vinduet? Faktisk er det rett som det er at noen henger på karmen her og, eller stikker inn i glipa i det åpne vinduet.
  Ha en fin kveld og klem tilbake..

  Må prøves litt bamse, blir ikke for gammel til det vel? Når eller hvis jeg en gang må ha rullator så krever jeg ski på den når snøen er her, hehe.
  Tja, det blir vel mildere snart igjen, frosten pleier ikke vare lenge her ihvertfall..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: