En himmelblå lørdag med krem på..

En blå lørdag, nei ikke bare blå. En slags tidlig påskelørdag, solen smiler uten skygardiner og ned på hvite flater. Mangler bare ski stikkende opp fra snøen og halvbrune mennesker glinsende av sololjer og en optikers hele samling av solbriller. Påskeroser i gult får være kyllingene.

0995.jpg

.

Appelsin og kvikklunsjen finnes inne. Et kaffekrus i passe stilig design er akkurat høyt nok til å måle snøtykkelsen. En sjelden sak her, som regel rekker bare snøen opp til hanken, hvis det en sjelden gang kommer hvit nedbør.

Hvilken del av fargesirkelen dagens swix bør ha er usikkert, kanskje en blå som matcher himmelen? Det blå der oppe blir alltid et hakk skarpere når bakken er titanhvit. Hvite margeritter er sure på snøen som prøver å være hvitere enn de selv.

1011.jpg

.

Varmende stråler gjennom vinduer, fugler i busker og trær varmer små bryst og trådtynne bein med knuter på. Frømateren tømmes i rekordfart når hele omegnens fugler strømmer til. Mulig det er proklamert i dagens Fuglenytt eller via nebb til nebb. Eller ei kråke skrek for høyt og røpet herlighetene.

0939.jpg
.

Kråkene er forøvrig sure for at jeg bare serverer frø og annet de ikke vil fornedre seg å gå over til. De venter på en steik eller noe annet skikkelig næring. Rett som det er titter en nysgjerrigper inn vinduet til meg, her har frk Caroline Rødstrupe satt seg poserende klar i beste profil og forventer å bli fotografert for evig tid.

0965.jpg

.

Et vindu står på gløtt for å slippe inn den klare luften, stadig er det noen som prøver å komme inn i varmen gjennom den lille glipen. Og rett som det er finner en frem og sitter i karmen en meter unna og undrer på den rare skapningen som sitter der og kikker smilende bort mens han trykker på en dings med mange knapper og merkelig tegn.

Noen av småtassene er mer vågale og tar en flytur over hodet mitt før de hopper ut vinduet igjen og gir plass til nestemann. Eller nestefugl. En frekk fyr fløy fra maleri til maleri og kikket før han lo og ristet på hodet.

0930.jpg

.

Jeg knyttet neven til mot frekkassen og ba han stikke ut, men nei, da satte han seg rett over meg på gardinet og skvaldret som en annen gammel tatlesyk kjerring, da fant jeg ut at han måtte være en hunn.

0924.jpg

.

Den høye og sterke Jærsolen, solen over alle soler her nord, vil nok sørge for at kremen smelter ned og lar det kjente grønne få komme til sin soleklare rett igjen. I mens får en nyte det serverte elementet som lager om alt til et speil som gjør at man nesten må ha solbriller på inne for å kikke ut..

5 kommentar to “En himmelblå lørdag med krem på..”

 1. mariee52 Says:

  så koselig med besøk da! mama hadde 15 cm snø på bilen sin (på Madla) og ga opp hele måkingen, sa i telefonen at hun hadde nok mat i huset, kjøper som regel bare noe boller og snop, fryseren full, så det fikk bare snø sa hun. Her er det ikke noe ennå, men en herlig tu fikk jeg da .Ha en fin kveld Tor.Varme tanker fra Mariee52

 2. Teia Says:

  Var nok en dame, ja…
  He he Var nok en dame, ja…
  He he he.

  De kjenner sin besøkelses tid.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Omtrent som her da marie, Omtrent som her da marie, men tipper den forsvinner over helga. Ikke noe hos deg? Trodde helst hele landet var hvitt nå?
  Ha en fin kveld du og marie..

  Jepp, uten tvil Teia, den skvaldringen og staheten levnet ingen tvil, hehe

  Tor

 4. tante BØ Says:

  så fint besøk du har hatt så fint besøk du har hatt : ))
  Når vi er på hytta, og døra står åpen, da hender det ofte at den karen der flyr inn å rapper kjeks på stuebordet. Koselig besøk : ))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Meisene er raske på å Meisene er raske på å stikke inn i varmen om vinteren, i dag har det vært flere inne her, men den ene for inn i stua og den vekket katten. Da ble det et pokkers leven hvor katten velta alle blomstene og de andre dingesene i stuevinduene, heldigvis klarte fuglen seg med å kun miste halve fjørdrakta..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: