Norge: Verdens kremtopp?

Vi er nr 1 i verden på stadig nye områder. Nettopp fordøyd «verdens tryggeste ferieland», dog «bare» nesten vakrest i verden (de må ha vært påvirket av noe siden vi ikke ble alene på toppen der og), så kommer i dag «verdens mest likestilte land».

Det siste der forundrer ikke så mye, ei heller det vakreste eller tryggeste. Forsåvidt ikke mange av de andre «verdens ditt eller datt nr. 1». Lurer på når det kommer en liste som viser det jeg prøver å si nå? Nemlig hvilket land som er nr 1 suverent med flest «verdens nr 1»? Uten tvil er vi uten konkuranse der.

Norge, et lite land langt der opp med en bitteliten befolkning og en diger sparegris. Et land de aller fleste i verden knapt har hørt om dersom man spurte alle. Det snodige der er at Sverige, vårt naboland som har bare veldig få verdens nr 1 (om noen, dog er det snakk om vakre blondiner) har mange flere hørt om, hvorfor?

Vel, er det flere «verdens nr 1» områder å tildele, og da den typen med positive fortegn? Sikkert, og like sikkert vil vi være på eller nær toppen der og. Det lille landet, «annerledeslandet», men kanskje er vi i sum annerledes på rett måte allikevel? Det litt besynderlige er dog at de som ikke bor i dette landet er de som velger oss til verdens kremtopp, ikke vi selv, mulig alt det positive blinder oss?

http://www.dagbladet.no/dinside/2008/11/10/553487.html
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=522403

6 kommentar to “Norge: Verdens kremtopp?”

 1. Anonym Says:

  Hyggelig å se ! Hyggelig å se !

 2. Litt om alt Says:

  Vi er priviligerte, ingen tvil om den saken.
  De fleste har det de trenger, vi har fortsatt urørt natur, rent vann, relativt forskånet mot naturkatastrofer av det verste slaget, lite giftige og veldig farlige dyr, insekter og fauna. Vi har sykehus og infrastruktur, demokrati og frie valg. Vi er ikke i krig, Vi har kort sagt mye å være takknemlige for sammenlignet med utrolig mange andre land. Vi er samtidig mennesker med tanker, og de kan gjøre mange krumspring til tross for all lykkelighet og privilegier. Heldigvis for det også, kanskje?

 3. Xantippe Says:

  Ikke sant… men er det noe Ikke sant… men er det noe vi kan her i dette landet, så er det å klage og sutre… æ kaijnn bli så ijnni hampræva førbaijnna….;))

 4. Anonym Says:

  du glemte ‘verdens mest bortskjemte’
  🙂

 5. bamse1964 Says:

  Er ikke vi verdensmestre i Er ikke vi verdensmestre i alt da???

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  anonym:
  Jo hyggelig å anonym:
  Jo hyggelig å se.

  Litt om alt:
  Basen, grunnlaget vårt, samfunnet vi bor i, burde ihvertfall ligge der som noe positivt. Selvsagt er ikke det alene noe garanti for lykke. Men det som hver gang slår meg er at mennesker utenfra må til for å fortelle oss hvor bra vi har det. Er vi blitt blinde selv? Eller tar vi det som en selvfølge? Men det blir jo litt feil, å ha det bra er ingen selvfølge, selv om det burde vært det for alle her i verden.

  Xantippe:
  Tja, det skulle vært interessant og sett om «klaging og sutring» som du kaller det øker med velstandspilen? Men det er vel umulig å dra sammenligninger på(?) At den kanskje har økt med tiden kan være at vi har mindre andre fundamentale problemer som opptar oss? Så du og kan bli sinna? Vel, er det noen kvinner som ikke kan den kunsten? hehe

  anonym:
  Tja, hvordan måles det?

  bamse:
  Faktisk er det mye vi er verdens beste osv i, skulle vært morsomt å sett den lista. Noe av poenget mitt var at det visst må stadig mennesker utenfor landet vårt til for å fortelle oss det.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: