NAV: Hvor lenge skal vi tillate dette galskapens system?

Det er stadig noe negativt om NAV å lese. Jeg tror ikke jeg har hørt et eneste positivt utsagn fra brukere om NAV. Nå i dag: http://www.finnmarken.no/lokale_nyheter/article3913036.ece Den saken er bare en av tusener. Det er noe fundamentalt feil i oppbyggingen av NAVsystemet og menneskene er glemt av de som konstruerte NAV.

NAV skal hjelpe mennesker, mennesker som er i vanskelige livssituasjoner, syke mennesker osv. Når et system så istedenfor blir en belastning for de som allerede er i en vanskelig del av livet, da er det fare på ferde. Mange historier finnes om mennesker som har blitt enda mer syke av å komme i fangarmene til NAV.

NAV er rett og slett en feilslått omorganisering som hadde som mål å bli bedre for brukerne, ikke motsatt som det nå viser seg å være. NAV synes for meg å ha blitt nok et eksempel på elefanten som ble for stor. Menneskene er glemt i et system som drukner i seg selv og hvor ingen føler ansvar for det enkelte menneske. Man har laget et vanvidd som prøver å forme alle til A4 og standard skjemaer, og da faller de fleste utenfor. Ingen mennesker har en lik situasjon når de oppsøker NAV.

Jeg undrer på hvor lenge politikkens blinde skal la dette fortsette, dvs før de er villige til å innrømme tabben NAV har blitt. Hvor lenge skal politikkens ryttere la mennesker slite og lide ekstra på grunn av sine prinsipper og mangel på å ville se galskapen NAV er blitt? NAV skal betjene befolkningen, ikke belaste den og la menneskene føle seg null verdt. NAV er blitt en forbannelse for Norges befolkning og et system som har mistet helt forståelsen for grunnleggende menneskelige verdier.

10 kommentar to “NAV: Hvor lenge skal vi tillate dette galskapens system?”

 1. tante BØ Says:

  Ja jeg hørte om den mannen Ja jeg hørte om den mannen på radioen …veit ikke om jeg skal le eller grine….

 2. Litt om alt Says:

  En ting er sikkert Forbered deg på en slags «kamp» mot systemet, om du skal trå inn de dørene der. A4 er rundt i kantene i forhold til dem. Forbered deg på lite eller ingen forståelse (når det kommer til stykket), og ikke minst; Du må ikke finne å å stelle med deg selv, se mest mulig «jævlig ut, ikke vask håret, still i slitt joggedress. Kom helst uten sminke, mest mulig rød i øynene etter gråt. Ser du frisk ut er du frisk. Vrææl!!
  Dagens vulkanutbrudd😦

 3. Litt om alt Says:

  Må tillegge Fra en lite objektiv undertegnede som er midt i grøten

 4. Xantippe Says:

  Det er vel noe bra og noe Det er vel noe bra og noe galt med NAV som med alt annet… denne saken er jo rett og slett latterlig! NAV er en forvikst institusjon, en mammut, og utgangspunktet var at det skulle bli lettere for brukerne… det er vel ikke akkurat det som har skjedd?
  Når det er sagt… jeg er bruker av NAV, har vært det i noen år.. og vet du hva.. jeg er fornøyd, og kjenner meg ikke igjen i alt det negative… ei heller føler jeg at jeg må komme mest mulig sjuskete ( jmf. LOA) når jeg stiller opp på NAV….Så det er vel med NAV som med alt annet her i verden… ;))

 5. mirapisani Says:

  NAVigere… … i en jungel.
  Mira

 6. Utlogget LOA Says:

  Har ikke stilt sjuskete opp en eneste gang, men det blir bemerket at jeg «ser frisk ut» og «er så blid». Hvordan skal man tolke det? Jeg har hatt mange hyggelige samtaler med hyggelige saksbehandlere, de er mennesker akkurat som oss. Men likevel stanger en i veggen, man skal orke, og ikke minst være psykisk sterk i mange situasjoner. Men som jeg også skrev; IKKE objektivt. Man(jeg) skriver ut av egen erfaring.

 7. Anonym Says:

  Nav skaper psykiske Nav skaper psykiske problemer for folk som sliter fra før ed sykdom. Nav er uoversiktlig å håpløst for gamle å forstå noe av. de gir opp og blir kasteballer.

 8. Channo Says:

  Her kan det passe med et- AMEN!
  Selv har jeg omdøpt NAV til Motvilje.

  mvh Channo.

 9. mariee52 Says:

  Tror nok det er stor forskjell fra kontor til kontor.Varme tanker fra Mariee52

 10. Trultus Says:

  Gikk på en trøkk for noen Gikk på en trøkk for noen år siden da jeg holdt på å jobbe meg i hjel. Noe med den berømte veggen å gjøre…:-/

  Opplevde litt av hvert og mere til – og dette var da før NAV sin tid!
  Jeg har også hatt mine runder på Arbeidsformidlinga opp gjennom årene. Gudene skal vite at det var mye rart der og!!

  At det er mye rart på NAV – tror jeg – har mye med det å gjøre at NAV består av mennesker. Og der mennesker er involvert er det rom for feil!

  Jeg er enslig forsørger, så litt har jeg da med NAV å gjøre fremdeles. Har hatt frikort på grunn av migrena og dyr medisin. Bare standard, sikkert. Men har ingenting å klage på sånn sett.
  Selvsagt kan det være krise for de som ramler mellom to stoler og som trenger et spesialsnekra tilbud. Akkurat der er det vel at NAV må bli flinkere. TIl å gi rom for skjønn!

  Enig med Xantippe. Det er med NAV som med alt annet…🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: