Hvor er dere alle? Har dere det bra….?

Satt og leste noen nyheter på VG mens regnet trommet på tak og vinduer, mørke og regn, typisk høst. En tanke slo meg plutselig, hvordan går det med E? Edb som blogget her før og siste kjente «adresse» for meg var VB-bloggen.

Etter litt søk fant jeg hennes blogg. Siste innlegg 18. april 2008. Et snev av sentimalitet snek seg inn. 18. april 2008? Hvor er du nå da E? Hvordan går det på Haremyra? Hvordan er det med dine kranglete bein, klarer du deg uten krykker nå? Plutselig innså jeg at jeg savnet hennes ord her, de var der alltid før, hun var jo på topp her lenge.

Inn til fru DD, hun er jo og på samme sted. Joda, der går det som «vanlig», dog er uten tvil skrivestilen omlagt. Og hun har lært seg å svare på kommentarer. Ellers er det visst normalt med ordguri og fantasien ser det ut til. Dog, hun savnes og her, lå og på topp som Edb.

Kubonden med sine dagsaktuelle jordnære trygge innlegg og bilder fra hans hverdag. Savnet han og. Og flere. Hvor blir de av alle? Etter en stund blir en på en måte kjent med menneskene bak ordene. Deres liv og verden, de er jo mennesker, ikke kun bare noen ord på en pcskjerm.

Et pluss ser ut til å være at den «gode grunnen» kanskje er litt tilbake – hun og en av toppbloggerne her med lang fartstid og som daglig lot oss få innblikk i hennes liv, de gode og de vonde delene. De alle ble endel av ens hverdag på en måte. Jeg kunne nevnt flere.

At Edb gikk er i hovedsak Sol’s skyld som var for trege til å reagere, ignorerte hennes forespørsel for lenge. Å ignorere sin egen toppblogger ble en tabbe og hun ble forbannet og slettet hele bloggen. For bloggen et stort tap, og en skandale.

Nå skal Sol ha ros for å endelig ha forstått at det er vitkig og nødvendig å ta deres bloggere seriøst. Men den gangen kunne en rope på Sol i 10 innlegg uten at de reagerte. Bloggen føltes uviktig, og dermed og vi bloggere. Men som sagt, i dag følger de oss opp, det er bra.

Det var flere som forsvant da Sol ble «fornyet», vi var forespeilet en helt ny og moderne verden, og ikke det steinaldersystemet som var. Og ikke minst bedre stabilitet. Jeg husker selv forventningene, de var vel i taket hos alle. Sol selv lokket jo med at hvis vi bare holdt ut litt til, og litt til og litt til…

Men det er svakt sagt at de aller fleste ble enormt skuffet dagen etter. Alle ens gamle innlegg var forandret til en sammenhengende ordsuppe uten formatering. Enkelt sagt ødelagt og uleselig, ikke særlig morsomt. Selv hadde jeg rundt 800 innlegg tror jeg. Men de var nå ugjenkjennelige. Og det nye «moderne» bloggvertøyet fra urtiden – og det gamle føltes toppmoderne i forhold..

Vel, i ettertid har Sol sakte lappet og småfikset slik at det er blitt noe bedre. Og tross alt det viktigste er at de nå hører på oss som bruker det, vi som og er en del av Sol, endel av årsakene til at X antall hver dag klikker seg inn på Sol. Men, det er enda endel som ikke er særlig bra, ei heller måten bloggen markedsføres på fremsiden, dermed vil den få mindre besøk, og færre nye bloggere, og til slutt er det Sol selv som taper på det, noe de nok gjør og har gjort lenge.

Men hvor blir de alle av? Alle menneskene som var og har vært her? Hvordan har de det i dag? Mens jeg var inn på VG-bloggen – altså, den er et pokkers rothull som er nesten umulig å finne noe i dersom en ikke er lommekjent. Hovedsiden er overlesset og totalt håpløs. Ufattelig at de som bestemmer ikke forstår at jo mer man putter inn på en side jo mer uoversiktelig blir det hele. Slik sett er Sol sin blogghovedside nøktern og 10 ganger mer oversiktelig.

Men, hvor er dere alle? Har dere det bra….?

13 kommentar to “Hvor er dere alle? Har dere det bra….?”

 1. tante BØ Says:

  Jeg leste blogger her i litt Jeg leste blogger her i litt over ett år før jeg regga meg. Husker noen av de du nevner, og jammen er det mange andre som har blitt borte også.
  Det blir et slags savn, og det hender man tenker på dem.
  En av grunnene til at jeg begynte å lese her på Sol, var at det var oversiklig.
  Ser innom VG bloggen en gang i blant, men jeg synes det er upersonlig og uoversiktlig derTrives her jeg : )) Mange trivelige medbloggere her : ))

 2. Tante Label Says:

  Enig Tor.. ..så gøy det hadde vært hvis alle de «gamle» kom innom og fortalte litt…
  ..Sol’s bloggverktøy er håpløst gammeldags, men det som holder oss her inne..er vel folka?
  Det er jo tross alt innholdet som teller og skrive kan man jo gjøre på det meste…;-)

  Håper alle utflytterne ser hva du har skrevet og gir oss en liten oppdatering!


 3. Utlogget LOA Says:

  Vet ihvertfall hvor du finner kubonden!
  Der er Bondekone og undertegnede også……
  Så var det dette med reklame for andre da…hmmm…. om vi sier at du sier.no..så får du lese?
  Klem
  Litt om alt

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det er mange som har Ja det er mange som har forsvunnet over tid tante BØ. Noen sitter litt mer i enn andre kanskje fordi de var mer eller mindre som «et fast inventar» og da ment positivt. Noen få er innom av og til, men andre er helt forsvunnet.
  Jeg må si at den bloggen skuffer egentlig, forsiden er et mareritt å navigere seg i, og å finne en blogger var heller ikke lett. Kanskje er det lettere for de som er husvarme, men det er ikke slik det skal være. Sol er rimelig enkel og god der i forhold til mange andre.

  Det hender jo at noen få stikker innom tante label, men det er sjeldent. Når det gjelder E spesielt var hun jo litt tilbake igjen plutselig, men så ble det helt taust. Og på den andre bloggen hennes er det jo og taust nå. Dermed lurer en automatisk på om noe har skjedd i livet hennes? Eller ble hun bare lei plutselig?
  Jo, bloggverktøyet her er jo mer eller mindre fraværende, selv det har lappet på det så er det ikke et ekte bloggverktøy. Hele greia er jo bare et litt utbygd debattsystem. Men, menneskene og miljøet er jo viktigst uansett. Dog kan en bli mektig lei når ting ikke funker av og til.

  Jo, stemmer LOA, han og dere er jo der. Jeg vet jeg vurderte å hoppe over der sammen med han den gangen, men så forsvant jeg jo en stund herfra, og var på et «hemmelig» sted en stund før jeg kom tilbake med denne nye bloggen. Reklame? Vel, kan vel ikke kalle dine ord eller mine for reklame i denne sammenhengen, ingen av oss har jo det som målet, man må kunne nevne som bisetning andre bloggsteder.

  Jeg får ta meg en tur inn og lese litt der når jeg får litt mer ro, men litt «trygt» å vite at dere enda «finnest» hvis du forstår?

  Tor

 5. Rotehue Says:

  Husker også mange av di Husker også mange av di «gamle».
  Har mail adressa til EDB,
  men den er på den adressen jeg har sol profilen min på,
  og det er desverre ikke så ofte jeg er innom der.
  Hadde henne på Facebook også,
  men kutta ut hele greia da det bare blei mas der inne.
  Så nå er det ingen kontakt desverre.
  Ellers er jeg enig i at VB bloggen er uoversiktlig.
  Har vært å kikka litt,
  men jeg fant ikke ut av noe som helst der.
  Så derfor,i tillegg til andre bloggere her,
  så holder jeg meg på sol c»,)

  Ha en fin kveld.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du husker nok mange av de Du husker nok mange av de gamle du og rotehue. Edb var jo igang igjen her men så ble det bråstopp uten årsak(?) Og slik ser det ut på siste innlegget hennes på vg og. Men får håpe alt er bra med henne.

  Enig; vgbloggen er en uoversiktelig greie, og ikke forstår jeg hvorfor den skal være så stor eller spesielt attraktiv? Inni bloggene er det jo et sant rot og altfor mye som tar bort roen og kosentrasjonen til å lese selve innleggene. Nå kjenner ikke jeg til om selve bloggverktøyet er bra, men ser de og har mange av disse skrikende bakgrunnene som distraerer og hvor øynene trygler om å komme seg raskt ut igjen.

  Mulig at det er mye folk der pga «navnet» og mange som liker å diskutere og små- og storkrangle?

  Ha en fin kveld du og..

  Tor

 7. engodgrunn Says:

  bloggere som forsvinner er enig i at det er trist når bloggere forsvinner…
  lenge siden linn28, ordtanken, fristerinnen osv har vært innom (hvis ikke de bare har fått seg nye nick?)… edb er et savn… virkelig… hun har ikke vært på facebook’en siden begynnelsen av oktober, og da var det ikke ofte siden rundt 25 juni…
  trist ja… godt å komme inn å se at så mange av dere kjente «gamle» er her…
  da blir det trygt å begynne igjen…..

 8. trultemor- Says:

  en god grunn:) Linn er her jo («tomuchtohandle»)

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du er jo en skikkelig Du er jo en skikkelig veteran gode grunnen. Du var her jo allerede da jeg begynte med den første bloggen (jeg har forklart i et innlegg her tidligere hvorfor jeg byttet etter å ha vært borte en stund). Mulig du er den som har vært her lengst av vi som er igjen av de «gamle»?

  Kan ikke noen av dere som har hatt kontakt med E (edb) utenom bloggen sende henne en mail for å høre hvordan hun har det? At alt er ok liksom, det du sier om henne gjør det jo bare enda mer «mystisk», ligner ikke henne vel å bare fordufte fra det meste uten å si noe?
  (jeg holder meg unna tryneboka oa)

  Jo vi er da noen igjen av de gamle, og noen få titter innom av og til, og som trulte sier er det ikke bare meg som har byttet nick..

  Tor

 10. mirapisani Says:

  Lister meg stille rundt i bokstavene… Hva er tryneboka Tor?
  Mira

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  tryneboka? Det er facebook, tryneboka? Det er facebook, mirapisani..

  Tor

 12. Edb.Regadog Says:

  Kjære søte, snille, Kjære søte, snille, morsomme, gale, herlige menneske… 🙂
  Du og bare du er grunnen nå til at jeg fant ut at jeg kanskje skulle komme innom.
  Om jeg ble lei?
  Tja vet vel ikke helt. Det virket som jeg mistet noe her da ting ble forandret.
  Selv om det høres dumt ut.
  Husker ikke helt hvem som sendte meg en meldig på fjesboka, men der sa hun at du lurte på hvor jeg var – og hva som hadde skjedd.
  Så jeg la inn et innlegg – .
  NÅr jeg leste dette innlegget ditt kom noen gamle følelser fram.
  Den gleden, latteren og alle de herlige «samtalene» vi hadde.
  Enkelte ting vil alltid ligge nært til mitt hjerte uansett hvor idiotisk det kanskje høres ut.
  Lurer på, jeg…..
  Lurer på om det går an å få dette tilbake? Eller ?

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du glemte «ville» i Du glemte «ville» i beskrivelsen, ellers sier vi at det er godkjent, hehe Men det var godt å se deg igjen, høre at alt er bra, ja slik jeg leste innlegget ditt er det vel enda bedre nå, om det var mulig da.

  Du vet man blir på en måte kjent med menneskene etter en tid, følger de litt dag etter dag. Til slutt blir de en del av livet på en måte, selv mennesker her på en blogg. Når det da blir taust lenge undrer man, og lurer på hvordan de har det, om alt er ok..

  Mennesker har jo kommet og gått her, noen har vært her lenger enn andre, og da satt dypere spor. Men ja, det var en herlig tid, og det er vel minnene som og gjør at savnet kommer? Nei, er det idiotisk da? Det er jo mennesker det handler om, oss, du, jeg, alle de andre, mennesker som lever som alle de en treffer på gata ellers.

  Få tilbake det gamle, vel, det er jo enda endel av oss «gamle» her, og mange koselige nye. Man får ikke noe tilbake ved å ikke prøve ihvertfall..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: