2 stk Jostein..

Et kikk på det moderne soluret drevet av en liten energidings, pokker! Det var da som gamle Jostein? Skal ikke en snill skald under en varm dyne få fred på ukristelige tidspunkter? 13 minutter fikk ulyden, men den nektet å holde munn. Opp og på med skaldeklærene og kikke ut etter lyden. Nei? Ut på kjøkkenet og på med moderne Lars inklusive felles gjesp.

Åpne døra og plukke opp avisen, ja du vet den levert av han der nye landsmann før høna la egg, ah pokker! Jeg hadde jo glemt den greia. Den som lyden kom fra. En nabo et stykke unna hadde leid en gravemaskin, man kan jo leie slike selv i ymse størrelser opp til et nivå hvor man ikke får. Der skimtes synderen og årsaken til full gass. Den store gutteleken hadde kjørt seg fast i en skråning og tydeligvis nektet den å forlate det stadig større hull den gravde seg ned i.

Med et flir ble den sorte glede, ovnen, fyrt opp…….og der var det en lang pause og skalden måtte ut og hjelpe kontormannen med å få leketøyet opp av det mørke hullet, i mens stod solen opp..

9 grader, ikke verst tidlig på kvisten. På en måte normalen på disse tider når en ser på kalenderen – og gir håp til at margerittene om at de lever videre, med stadig nye blomster. Noen er faktisk overlevninger fra i fjor og standhaftig vinker med sine blader om at de er nå tilpasset klimaet.

Jostein ja, ikke han lenger oppe, men det minnet meg på en lærer vi hadde da jeg var litt mindre. Jeg vant og han tapte, uten såret stolhet håper jeg. Dvs jeg kom først til toppen av den høyre grana, han var enda på midten i den venstre og kavet med å komme seg forbi et fjorgammelt skjærereir som det nå bodde en ekornfamilie i. Alle barna jublet, også rektor. Jeg fikk skryt og klapp på hodet. Og det før Jostein med den rare frisyren hadde klart å komme seg ned igjen.

Det blir nok en vakker dag, men skalden er noe saggen i trynet etter vekkingen av leketøyet til naboen. Akkurat nå er det taust, han var helt utslitt og stressa, snakket om å legge seg nedpå litt etter at jeg hadde parkert leketøyet der det skulle leke seg, dvs grave opp noen trær. Jeg venter på at han banker på en gang til senere..

2 kommentar to “2 stk Jostein..”

 1. trultemor- Says:

  en fredlig lørdags mårning nei?😉 Morro å lese !!

  Bare ei daff trulte her foreløbig,
  Dagen er grå, men tror nok varmen er ca som hos deg.
  Ganske behagelig egentlig:)
  Ser en flik av blå himmel faktisk, men spørs hvilke planer skyene har

  Ha en koselig lørdag:)
  Klem

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Her har det skjedd litt mer Her har det skjedd litt mer enn jeg hadde planlagt i dag, egentlig skulle jeg bare late meg, men den gang ei, hehe

  Været har vært nydelig, var nettopp ute og plukket av noen avblomstrete margeritter, nye blomster er på vei. Men sakte skyer det litt til, tempen er dog godt over 10.

  Ha en fin og rolig dag..

  Klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: