Sitting Duck..

Først var det dynamisk ultra marineblått som Stillehavet og gikk i ett med samme fargete himmel – bare solkulen rett opp og en hvit linje nede med lettkledde strandsniper manglet. Men litt justering ble foretatt, dermed skled det ut og ble stramt i prøysisk blå, mer natt uten måne. Strandsnipeområdet var i tillegg erstattet med viridian og sapgrønn med litt skvetting av gul oker.

Hva nå? Manglet bare en sitting duck i gresset. Eller to, et par Teal’s – Anas crecca. Eller på godt norsk krikkand, det grønne ville stått i stil med hannens grønnsidete hode og begges vingespeil. Tja…? Hva med resten? Den stramme tyske farge? Blå sossefarget BMW.

Nei. Bli dristig! Ok frem med en spade, malingspade eller hva dingsene kalles, jeg er jo amatør. Spruter ut litt av hvert i fargeverden på blokka jeg bruker til slikt, engangsark, kjekk sak – behøver ikke rengjøring, bare kastes og en ny ren er klar under.

Begynner varsomt, nesten som å føle på en ny madonnas hud. Nei, let’s party! Dristigheten slippes løs i en eller annen rus, og den minste spaden byttes ut med sin bredeste søster, ja de må da være hunnkjønn? Ei spade? Ein spade? Spada? Mer farger presses ut av forvokste tannkremstuber uten plakk eller fluor.

Etter vill vest en halvtime, herre min greie? Abstrakt er for mildt. Prøver å finne en sjel i haugen med fargete berg og daler, noe å klamre seg til, alle malere må jo si hva de ser der inne i veldet – ja slik at de andre kan bli imponert og innbille seg noe der inne, for malere er jo noe for seg selv og har ukjente deler i hjernen, dog kan de matte.

Nåja, foreløpig er sjelen i kaoset ikke funnet, men jeg vet den er der! Oh jess! Hm… i mens er kunstverket sendt på ferie ut i snekkerbua for å modnes, det ble såpass med maling på at selv akrylen sliter med å tørke – og det luktet faktisk not good..

Friskt mot og frem med neste hvite lerret!

6 kommentar to “Sitting Duck..”

 1. mariee52 Says:

  fikk lyst å male jeg nmå men jeg pakker og skal legge meg snart, skal på kor tur i helga, og vi skal kose oss i bussen i morgen med god mat og drikke, og så synge i Sandnesa, med påfølgende middag og dans, så jeg gleder meg , trenger se andre mennesker enn de samme hver dag..god natt og god helg.Varme tanker fra Mariee52

 2. Trultus Says:

  Er så misunnelig at jeg Er så misunnelig at jeg holder på å sprekke her jeg sitter Tor! Herreminhatt som jeg gleder meg til den dagen jeg også har plass til å male sånn ofte og stadig! Her i denne leiligheta blir det alt for sjeldent og lite! Dumt, for det er rekreasjon på høyt nivå det der!!

  Kos deg massevis – bildet blir nok bra når du bare får det litt «ut av øye, ut av sinn».🙂

  Ha en riktig flott fredagskveld!🙂

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Når en skal male må Når en skal male må stundene gripes mariee, når en har feelingen. Håper du får en kjempehelg, det behøver vi alle av og til. Så kos deg!

  Ha en kjempefin helg..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Behøver ikke så mye plass Behøver ikke så mye plass Trultus, dog har jeg plenty plass her, men det er ikke absolutt nødvendig. Jo det er god sjelemat å male når en føler for å skape noe, ser ut til at stadig flere får øynene opp for malingens verden, og når en bruker akrylmaling er det enkelt med vask og søl.

  Tja bildet får ligge der ute inntil videre, jeg holder på med flere på en gang.

  Ha en fin kveld videre du og..

  Tor

 5. Xantippe Says:

  Jeg misunner dere som kan et Jeg misunner dere som kan et håndverk, jeg er håpløs når det kommer til kunst…. men jeg liker godt å se på kunst- setter pris på all kunst (nesten). To av mine tre døtre er blitt «flinke med hendene».. det har de ikke fått fra meg for å si det slik, men jeg har noen av deres kunst ( vilder, figurer) stående i stua….;))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kan og kan xantippe, den som Kan og kan xantippe, den som intet osv… Jeg tror nok du og kan dersom du prøver, men du må gjøre det med åpenhet og føle at det gir deg noe. Alle kan male, å si noe annet er feil. Ingen maler likt, og det er jo naturlig siden vi ikke er like.

  Prøv du, det er greit å ha forskjellig som man kan ty til når en føler for det..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: