Fredfullt..

På en utekaffe satt jeg ved et plastikkbord som prøvde å være av mahogney fra Honduras. Den glatte flate hadde to ringer som spor etter forrige brukere, to med hver sin kalde pils. Nå ble det varmet av en cappuccino med sitt skummtak. Et brunt bord med en brun drikke i en hvit kopp med hvitt tak på. Og en solbrun gubbe med hårbekledde pipestilker og store sandaler av kjent merke. I vest en sol snart på vei ned i maleriske omgivelser – til høyre, en betjeningssenorita smugkikker på meg der hun står bak en palme med betongfliser rundt. Ellers ikke en lyd som forstyrrer, og resten drømmer i sin andre siesta. Fredfullt..

På en middelstor starrgrønn tue var det, jeg satt på den. Rundt duvet lignende sopper – i mellom strå med hvite hoder på. En myrsnipe pep mot øst og på tjernet gled en storlom taust. På en stein satt en steinskvett og vippet med stjerten, den hadde småbarn under nabosteinen. Mot nord svevet en fjellvåk i store sirkler på varmluft. En lerke kvitret mot himmelen med vibrende vinger. Behøver jeg si mer? Fredfullt..

Baugen leker med flate havdønninger, kløyver smørspor som legges til i en uendelig kjølevannstripe pekende mot land langt bak. 2 motorer lever der nede under dekket, nå summer de fornøyd på marsjfart gitt 2 firbladete propeller av bronse. På en hvit og beige skinnstol sitter jeg med hendene bak hodet, naken overkropp beføles av fønvind, nakne føtter leker med rattet, i en holder duver en liten kald pils i stilig flaske. Tær holder kursen mot en sol som omskaper havet til en blodappelsin. En måke svever med over hodet. En døsig gyngende nytelse. Fredfullt..

Milevis med skoger, ukjente. I midten på en stamme ved et lite vann sitter jeg og småfyrer bålet i vannkanten. Månen er oppe og speiler seg i vannet. Natteravnen og de andre nattdyrene leker dag. Insekter jager sisten med flammene. Huldra og alle andre følbare er her og, garantert. Kaffelars fyller krus og settes på en eveighetsstein uberørt av mennesker. Månen smiler, den trives her, som jeg. Vannspeilet brytes nå og da av feite gylne prikkete aurer som eter døgnfluer for å gjøre seg ekstra lekre til min frokost i morgen. Sjelen svever i frihet, ingen forstyrrende unaturlige elementer. Fredfullt..

Tilbake til en utekaffe. Grimme ekle spygrønne skitne plastikkbord. En svidd oppkokt kaffe. Elendig plastikkstol med skjeve bein. Sur betjeningssenorita får visst for lite driks føler jeg. Altfor mye folk, mas og kjas, bevegelser, barnegråt, sinte stemmer kjefter på stakkers små som ikke trives i voksen verden alltid. En loslitt brun villkjøter bjeffer ustanselig på en katt i et skittent vindu i andre etasje på en falleferdig rønne med bestemor grå på trammen. Biler tuter og bråker, turister forpester med mas i tusen språk og det er 50 grader. Et mareritt – nei, i midten sitter jeg, bare kroppen. Sjelen har oppdaget en svevende ørn over et fjell ingen andre ser og er ikke tilstede på kaffen. Fredfullt..

3 kommentar to “Fredfullt..”

 1. mirapisani Says:

  Å så godt for sjelen… Nydelig å få øye på den verdenen midt oppi mitt tankekaos.
  Veldig godt for sjelen.
  Mira

 2. mariee52 Says:

  nydelig, eneste som manglet var myggen, på skiva he he En liten fra meg:

  Sitter ytterst på bergnabben, øynene lukket
  bølgene skvulper lystig nedenfor meg.
  Lukten av tare og sjø
  lyden av ærfugl og noen småfugler bak meg
  en båt tøffene innover etter kveldens fisketur,
  alene med havet og sjelen fylles med glede–Fredfullt..

  klem Varme tanker fra Mariee52

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Av og til er det godt å la Av og til er det godt å la seg roe ned og føle andre rolig tanker mirapisani, vi alle har jo minner fra slike dersom vi lar de få slippe til..

  Takk mariee, du bidrog der med nok en fredfull stund jeg selv kjente meg igjen i.
  Kanskje glemmer vi for mye å leve litt mer på de gode fredfulle minnene?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: