Usammenhengende uadekvate ordremser..

Og freden senket seg atter over en liten landsby med mennesker som prøver å sette ord på hastige små glimt fra deres liv. Og atter serverer en sjelden underlig ordgnomaktig gubbe fra flatelandet usammenhengende uadekvate ordremser..

Gamle oppbrukte menn rir med grå stær ut mot verdenskanten på utrangerte mercer med enveis bilett. Gamle damer vinker god endetur før de snur seg og bestiller ny rosa permanent og subsidiert pensjonistbilett til Ibiza for å utleve sine siste års orgasmer til de svever i rosa rus mot himmelen..

Hvem er du?
-Herrens tjener.
En butler?
-Bare tjener.
Hvilken herre?
-Den største.
En konge?
-Den største.
Da er du en lakei?
-Bare tjener.
Gode lønnsforhold?
-Nei, elendige.
Bytt herre da.
-Ikke mulig.
Hvorfor ikke?
-Har sverget evig troskap.
Hva? En slave?
-Nei, tjener.
Hm..du burde snakke med arbeidstilsynet..?

Gubben te Agnes Digre he deaktivera airbagane på hennar side – vart liksom smør på flesk og någe råflott i desse sparetidar meinte han.

Noen dager kommer ikke ordene ut, ikke de som burde ihvertfall – sjelen får ikke sortert tankene..

Nei, dette blir bare tull tenker jeg og ser på ordene. Meningsløst. Ikke for meg da, men sikkert for andre. Å forstå andre kan være nesten umulig – men ikke meningsløst. Det er en mening med alt, unntatt ordet «meningsløst»..

Å bli misforstått er lett, dessverre. Å misforstå er naturlige menneskelige egenskaper – å løse floker krever vilje og forståelse for at det å misforstå er naturlig og vil alltid være en permanent forordning så lenge man lever.

Jeg kikker ut vindu, skyer svever fritt mot verdens vakreste blå bakgrunn. Bekymringsløst lever de fritt uten vår hjernes evner til å bremse det frie eller legge byrde på, enten de finnes eller ei. Samtidig skaper verden der oppe med sin uendelige horisont lengsler om å kunne fly fritt og være her og der i neste øyeblikk, oppleve og se hele verden, uten byrder..

Beregninger viser at jorden har plass til x mange milliarder av oss, deretter vil yzæå faktorer gjøre at tallet ikke overskrides. «Å» står for en ukjent, men da intredende begrensing i epedemiform, en sykdom av ukjent type som vil være med å sette strek under maks. Det beregningene ikke sier eller kan si, er ulikhetene til hvor den faktoren vil slå til, dvs enkelt hvem som blir taperene og ikke får del i den begrensete medisin. Så sier noen til meg: «Hvorfor gidder du bruke energi på noe som skjer lenge etter at du er død?» Akk hvor lite mange forstår – eller noen er virkelig utstyrt med en bryter som kan skrue av tankene? Jeg har letet, men finner ingen på mitt hode ihvertfall..

Dagens ord, nei sorry, det ville blitt for liten plass her, eller man må velge. Sortere og rangere for å finne det «viktigste», men hvordan klarer en finne det viktigste?

Vel og blabla, jeg må stoppe der, kaffekanna er tom og uten funker ikke hjernen skikkelig har man funnet ut nå, på tide at tedrikkende forskerer endelig tok seg en kopp kaffe og så lyset – det vi andre har sett lenge..

11 kommentar to “Usammenhengende uadekvate ordremser..”

 1. leone Says:

  Endelig. Puh…! Endelig er du der igjen. Du har vært savnet vet du. Du finner grunnen i Teias siste blogg hvor hun roper på deg…

  Ha en fin dag!

 2. bamse1964 Says:

  He he he…du er blitt He he he…du er blitt uunværlig populær…………
  Du får nok fylle på kaffekanna og holde deg unna te’en….

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg har nettopp forklart og Jeg har nettopp forklart og svart på hennes blogg leone, men takk igjen for at noen svaner meg, det gjør godt å høre som noe positivt..

  Det kan nok kanskje diskuteres bamse, jeg har da sannelig fått andre veien og i min tid her, men takk for det positive som ligger i ordene dine, slike tanker gir påfyll i lysten til å være her blant dere fremdeles.
  Her er laget ny kanne, går ikke uten, hehe

  Tor

 4. bamse1964 Says:

  Ja, håper du blir værende Ja, håper du blir værende her, blir veldig tomt ellers!!!
  Du har jo veldig mye bra å fare med/skrive her inne.
  Blir jo nokså ensom her da blant «husmorbloggerne»

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg håper da at flest mulig Jeg håper da at flest mulig blir værende bamse, vi alle bidrar på vår måte. Kanskje kommer og endel gamle bloggere tilbake etter en stund, pleier ofte bli slik.

  Selv kan jeg ikke garantere noe for min del, det er mye usikkert for tiden, så jeg får se. Men foreløpig blir jeg her enda en stund..

  Tor

 6. Xantippe Says:

  Beregninger viser også at, Beregninger viser også at, dersom mennesket hadde drevet sitt jordbruk «som i gamledager» , men hest og kjerre.. gammelt redskap,,, så ville det ikke vært mat til så mange som en mrd…..så egentlig ( selv om muligens egentlig også er et uspiselig ord) er vi for lengst for mange…..;))

 7. leone Says:

  Hvis du slutter… …vil vi få en blogg som kommer til å stå som «før og etter Tor.» Den kommer aldri til å bli den samme igjen. Det kommer til å bli dødstrist! Andre har tidligere prøvd seg med at det er dem som setter «standard» for bloggen. Dette blir en umulig påstand når man ikke kan vise til at man har opptrådt med respekt og ført en linje som har virket samlende på nesten samtlige bloggere. Med andre ord: Egenskaper som du har Tor!

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Stemmer det xantippe, og i Stemmer det xantippe, og i fremtidsberegningene er lagt inn at pr i dag ukjente matressurser vil oppdages/utnyttes i fremtiden. Ellers ville beregningene ikke kunne hatt særlig troverdighet.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg takker ydmykt for dine Jeg takker ydmykt for dine tanker om meg leone, men tror ikke min tilstedeværelse her er såpass «viktig», tross alt består bloggsamfunnet her pga det vi alle på hver vår måte tilfører som byggesteiner. Du er jo og en av disse steinene, som jeg, som alle dere her..

  Og, jeg er ikke feilfri, men prøver å ikke trø på noen bevisst..

  Tor

 10. Tante Label Says:

  Utrolig… ..hvor mange tanker du klarer å få med i bare ett innlegg…

  ..jeg blir like imponert hver gang når jeg ser hvordan hjernen din fungerer…i praksis..;-)

  ..nå sitter jeg igjen her med mange nye tanker….(.du må aldri finne den bryteren…;-)


 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sier du det tante? De var Sier du det tante? De var kun noen få av mange på et kvarters tid, og jeg kunne fortsatt til siste åndedrag – dersom noen da holdt meg med stadig full kaffekopp, hehe

  Joda, «rar» er bare endel av det lange navnet, men det er ok..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: