Til Sol.

Kan dere vennligst legge inn en blokkering på nettstedet under. Dette er som deres sikkert vet en «aksjon» fra sympatiører til en tidligere utestengt blogger her som nå prøver å ødelegge miljøet på Solbloggen.

Dette har pågått lenge nok nå, og er en spamtype som og er beregnet på å ramme dere selv som bloggstedseier. Det må være mulig å blokke nok deler av adressen/tekstordene slik at vi slipper å plages daglig med dette, selv slettet jeg nettopp nok en slik i min egen blogg.

«http://liberalt.ning.com
av Anonym (ikke bekreftet) den 4 november, 2008 – 13:37

Der kan man regge seg på LIBERALT FORUM
Norges nye og mest frittalende og sexy bloggsted»
.

I den gamle bloggen kunne vi selv blokke ved å legge inn adressen såvidt jeg husker? Men dere må da ha en fellesløsning for hele systemet mot spam?

26 kommentar to “Til Sol.”

 1. Tante Label Says:

  Hvorfor kan de ikke… ..stenge den bloggeren ute ved å blokkere IP-adressen?

  Det burde da være mulig?


 2. Ulva Says:

  Hvorfor skrive en hel blogg om det? Du fyrer jo bare mer opp på den måten!!!

 3. bamse1964 Says:

  Hvordan blokker man? Hvordan blokker man?

 4. Xantippe Says:

  Dette er den mest fornuftige Dette er den mest fornuftige bloggen i dag.. jeg har allerede slettet 2 slike kommentarer…så de er tydeligvis ute på en skikkelig «ververunde»….Takk Tor….;))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tvilsomt om det er noen Tvilsomt om det er noen hensikt tante, de fleste kan triksene med å bytte ipadresser i dag. Det enkleste er som regel å blokke for adressene i slike linker, dvs at da blir ikke kommentaren godkjent, nektet å poste. Man kan og legge inn blokkering på ord som gir samme effekt i utestengelse. Dette er endel av de «våpen» man bruker mot spam.

  Akkurat der er jeg ikke enig med deg Ulva, for dette er et meget irriterende problem for mange av oss nå, og den beste måten, og eneste reelle, er at Sol håndterer spamen og blokker den slik at vi slipper dette i snart alle bloggene hver dag. Det er ikke nødvendig at vi skal ha det problemet – rett og slett så enkelt kan det sies..

  Jeg har grovt forklart det til tante her ovenfor bamse. Og håper Sol kan fikse den saken.

  Det er irriterende xantippe å få det der hver dag nå. På den annen side bør og håper jeg folk nå snart ser hva type mennesker som styrer med det bloggstedet. Alminnelig folkskikk er totalt fraværende, og da mangler nok mye annet og..

  Tor

 6. SOL redaksjonen Says:

  Dessverre Det er ikke mulig å legge inn en «blokkering» på en nettadresse slik du foreslår, men vedkommende er midlertidig sperret og vil ikke kunne logge inn med det første. Som du nevner er det derimot en smal sak for de med litt datakunnskap å omgå denne sperren, men så snart vi får tips fra dere brukere, vil vedkommende bli blokkert igjen.

 7. leone Says:

  Tor Hvilken tidligere blogger er det snakk om? Jeg må si at jeg ikke har fulgt så mye med i denne utviklingen, fordi det for meg bare er grums. Det er helt utrolig at det utvikler seg en kultur som ene og alene står for å kuppe bloggere fra hverandre.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takker for at dere følger Takker for at dere følger opp rimelig kjapt nå Sol. Dessverre er det blitt en nødvendighet i det siste for at vi skal klare å opprettholde lysten til å blogge her.

  Ok, jeg ser hva dere skriver, men såvidt jeg husker lå det et innbakt system på den gamle bloggen som dere hadde innført pga massiv spamming en periode? Et system hvor vi brukere vel kunne legge inn utelukkelsene? Eller husker jeg feil? Det er jo samme prinsipp man bruker i brannmurer, både de av hardware og de softwarebasserte. Altså kan en router f.eks programmeres på en slik måte. Eller andre ledd innover i systemet som håndterer inndata.

  Men sålenge dere har ip’en som stadig spammer (eller ip’ene), juridisk reaksjon er vel og mulig dersom dette fortsetter og blir belastende for deres bedrift? Spamming er jo i dag opphøyet i alvorlighetsgrad..

  Da sitter vi bloggere igjen med 2 reelle alternativer:
  1. Stenge for anonyme en periode fremover.

  2. Ikke stenge, men slette disse kommetarene daglig, men først sende klage til Sol via klageknappen slik at ip’en kan bli kjent og blokkes..

  Tor

 9. mariee52 Says:

  Jeg leser dem ikke!!! åpner ikke blogg fra enkelte jeg føler ubehag over å lese, og disse med reklame for å få oss bort fra sol, er langt under beltestedet, og hvis det er ham jeg tror som står bak, så har all min tidligere respekt for vedkommende blit borte, Syns bare det er ubehagelig og lite koselig, med sån oppførsel.Varme tanker fra Mariee52

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Leone: Det er åpent kjent Leone: Det er åpent kjent at dette nye bloggstedet (som det linkes til) er Starbear & Co sitt nye tilholdsted, han har selv og reklamert grundig for greia. Også «skjebnen» som durte på i god «familieånd», men den bloggen er og borte nå. Sol er blitt meget mer aktive i det siste, noe vi alle skal være glade for.

  Dette sagt uten at jeg har påstått at Starbear står bak spammingen nå, bare så det er helt klart.

  Tor

 11. leone Says:

  Takk Tor. Jeg skjønner hele tegninga nå. Jeg skjønner også hvor det blir av bloggerne som forsvinner her fra SOL etterhvert, også dem som «liksom» ønsker å ta seg en pause, noe som i stor grad har skjedd etter «skjebnens» (Starbears) aktiviteter her inn på SOL.

 12. bamse1964 Says:

  Leone Har også mistanke om at de som nå pauser seg er å finne der.

 13. leone Says:

  Bamse1964. Vi er vitne til en vemmelig utvikling igjen her nå. Og igjen er det Starbear og Havheksa som står for regien. Det er helt utrolig at folk kan bli så naive at de vil være med på konspirasjonen deres, og mot et bloggsamfunn som de har hatt stor kjærlighet til i all tid ellers.

 14. bamse1964 Says:

  leone Skjønner det ikke heller. Og den spamingen som kommer derfra er negativ reklame for meg.

 15. Omholt Says:

  Stjernegrisen………….. jobber i kulisene, han sier han har dratt, men det er bare bull shit!

 16. mirapisani Says:

  Bra Tor. Lapp til de solfolka fra meg og.
  I lange tider har jeg prøv å få oppmerksomhet om et prolem. Hører de etter. Nei.
  I forigge runde mente de dillogdall , noe som var totalt feil, fant jeg ut i etterhånd.

  Når en må stå på sine knær og be om at de skal reagere så blir det rett og slett for mye.

  Jeg har fortalt dem hvem denne personen er. En del av hannes nic. , men skjer det noe? Nei! Det er meg ubegripelig at det går ann å utvise en sånn unnlatenhet.

  Forrige gang jeg hadde problemer her inne måtte jeg til slutt kontakte myndigheter før de reagerte. Og hvordan de reagerte? Det ble stille på denne personen.(som ikke har noe med det gjeldende pr. i dag å gjøre) Men fulgte de sine egene rettningslinjer? Nei.

  Leste et lite notat i dag fra dem: kan ikke være på jobb 24 t i døgnet… Sikkert ikke helt riktig sitert, men betyr det samme.

  Har man ansvar for et slikt nettsted som dette så er man på jobb 24 t i døgnet.
  Jeg ser på gru på de steder der unge mennesker florerer og blir hanket inn av …… Vil ikke si det høyt.

  Selv om du roser sol opp i skyene Tor, om at de følger med osv, kan du ikke få dem til å gjøre noen grep? Tydeligvis må det til noen andre før de får ut fingeren.

  Jeg har fremdeles en mappe med uåpnet post som jeg vet er trakasering. Mappen merket sol.

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Roser Sol opp i skyene Roser Sol opp i skyene mirapisani? Jeg? Neppe, og få har over tid skjelt de mer ut enn meg, dog før din tid her. Å bli utskjelt av meg er ikke bare heder og ære, men kan gi etterklang som svir både der og annet sted. Men Sol er blitt bedre på å følge med her på bloggen, og det skal de ha skryt for, en kan ikke bare skjelle og smelle, ros må og gis når det er rett, ellers blir det useriøst.

  Jeg vet ikke sikkert hva du mener er ditt problem? «Her inne» er det på bloggen eller alias? Jeg skiller mellom de 2 delene. Her på bloggen kan man styre selv ved å f.eks stenge for anonyme. På alias kan man og styre ved f.eks å blokkere ufine brukere, skulle de bli ufine med nytt nick, er det bare å blokkere på nytt. Dette kan ikke Sol belastes for, dvs at det dessverre finnes alle typer mennesker på alias og. Man må ta eget ansvar og beskytte seg, Sol styrer ikke hva en får av besøk eller aposter på alias.

  Hvorfor sletter du ikke bare saker du ikke vil ha? Spesielt dersom du ser at det er fra personer du ikke vil ha noe med å gjøre? Bare slett de uten å lese, jeg sletter det meste av alt det rare jeg får, noe jeg alltid har gjort.

  Ellers er det umulig for meg å si særlig mye om ditt problem da jeg ikke forstår helt konkret hva problemet består i, eller hva forhåndsregler du selv har tatt for å unngå dette?

  Tor

 18. SOL redaksjonen Says:

  Reaksjoner mirapisani: Jeg vet ikke hva du forventer vi skal gjøre, men det er neppe så mye vi i SOL kan gjøre med privat kommunikasjon som foregår mellom to personer på a-post. Selv om disse utestenges eller sperres, vil det alltid være metoder for en litt datakyndig person å komme seg rundt sperren, og da hjelper det lite. Er det derfor snakk om trakassering, sjikane eller lignende, bør man varsle politiet og anmelde forholdet.

  Dersom det er snakk om konkrete meldinger på debatt, blogg eller ii gjestebok, bør man enten benytte seg av funksjonen «Sperr bruker» og/eller klagefunksjonen i hvert innlegg. Ting som er av mer alvorlig karakter, kan man sende en e-post til kundeservice om.

 19. SOL redaksjonen Says:

  Tor: Tor: Teknisk sett er ikke dette mulig for øyeblikket, og jeg kjenner heller ikke til at dette har vært mulig tidligere, men det hadde sikkert vært en idé.

  Juridisk aksjon er selvsagt mulig, men det er begrenset hvor mye tid og ressurser vi i SOL (og politiet) ønsker å bruke tid på en slik sak med mindre det dreier seg om ytterst alvorlige forhold.

  Spamming er neppe noe politiet har kapasitet til å bruke tiden sin på.

 20. mirapisani Says:

  Nettopp Tor. Resursjene er begrenset hos myndigheter for øyeblikket. Hva enn som er problemet hos den enkelte bruker bør sol ordne opp i.
  Jeg kan ikke si dette ang. meg så tydelig her og nå, da jeg ser hva følgende vil bli for meg. Men går du inn i din egen blogg og leser et av de siste svarene på et av dine innlegg, så står det der.
  Derfor sletter jeg ikke noe som helst hos meg. Det blir nesten som å vente på bokettersyn på at ting går riktig for seg.

 21. havheksa Says:

  Javel? ser et par stykker her klarer å få det til at jeg har skyld i dette. Det vil jeg ha meg frabedt for å si det pent. Jeg har ingenting med reklamen her inne å gjøre, og har bedt om at det ikke blir lagt inn reklame for sida vår her. Det fikk holde med den bloggen jeg la inn mener jeg, da kunne de som ville følge etter gjøre det… noe det ser ut til at de som ville gjorde, ikke sant Tor?🙂 Men jo mer dere skriver om dette her på Sol, jo flere kommer inn til oss, og det er ikke nødvendigvis like ønskelig, hverken for oss eller dere her.

  Sol redaksjonen: Om dere ikke klarer å sperre for enkelte setninger på serveren deres så bør dere ta en ny titt på de tekniske løsningene deres. Eventuelt ta kontakt med noen som kan hjelpe. For det bør være mulig faktisk.

  http://www.havheksa.no

 22. leone Says:

  Enig med heksa her. Det bør faktisk være teknisk mulig å sperre både for det ene og det andre. Og all denne såkalte «vervingen» har vel ikke skapt annet enn antireklame for Liberalt Forum. Fikk forresten en A-post om at det bare er rå porno der inne, både i bilder og tekst. Ja, ja. Vær sin «lyst»!

 23. havheksa Says:

  Leone da hva søren trur du om meg?
  Nåja, hver for tro det dem vil. Men den dagen norrøn mytologi eller politikk blir rå porno, ja da skal jeg jammen revurdere min deltakelse i verden🙂

  http://www.havheksa.no

 24. leone Says:

  He he he… Jeg har ikke mulighet til å tro noe som helst. Men «slærva går» som mora mi alltid sa…

 25. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel heksa, da bør du Vel heksa, da bør du kanskje starte med å feie pelsen til han du bor med, han spammer ivrig for tiden som du ser..

  Bruk piasava, eller bjørkekosten..

  Tor

 26. havheksa Says:

  Takker Tor der var den så da gjentar jeg bare det jeg allerede har sagt deg i a-post form, nå MÅ du bevise at det er StarBear… Og kan du det trur du?
  Nå har du gjort et par tabber for mye og alt lagres jo selvsagt hos meg…
  Vi snakkes jo i forliksrådet som sagt🙂 Men du skylder meg fortsatt en kaffekopp mener nå jeg, med kaffebrød til🙂

  http://www.havheksa.no


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: